Author Topic: Info travailleur autonome  (Read 1318 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Johnny Depp

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2.572
    • Cafeina.ro
Info travailleur autonome
« on: Thursday 21 July 2005, 11:20:57 »
Cred ca ar fi interesant sa discutam un pic si despre posibilitatea de a lucra ca  travailleur autonome. Daca cineva are informatii pertinente, il rog sa posteze aici.

Din cate stiu, avantajul de a fi  travailleur autonome este ca se pot face multe deduceri, cu mult mai multe decat in cazul unui simplu salariat. Se poate deduce integral leasingul la masina plus cheltuielile aferente, un anumit procent din cheltuielile cu chiria/rata la casa plus cheltuieli de intretinere, si asa mai departe.

Astfel, un venit brut de 35 de mii pe an, de exemplu, pentru un travailleur autonome, se transforma intr-unul net cu mult superior unuia echivalent al unui angajat. Un  travailleur autonome poate cotiza la assurance emploi, beneficiind de aceleasi drepturi ca si un salariat. De asemeni, castigul unei firme care lucreaza cu un  travailleur autonome este imediat, deoarece toate obligatiile de plata catre bugetul statului sunt transferate catre acesta din urma, firma primind o factura pentru banii platiti.

Cine are experienta in acest domeniu si ne poate explica mai multe?