Author Topic: impot 2009  (Read 1413 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sweetie

• new users
impot 2009
« on: Monday 06 April 2009, 09:36:58 »
Question:

De obicei imi fac taxele cu impotnet si as vrea sa ma asigur ca anul asta  sunt corect asa ca va sîcîi din nou cu o intrebare pentru care as fi recunoscator sa primesc raspuns:
-ca urmare a vinzarii unei proprietati in Romania, parintii mei mi-au trimis niste bani cu care am platit avansul la casa in Canada.
Din cautarile mele pe siteurile guvernamentale , s-ar parea ca nu ar trebui sa consider venit suma asta si sa o declar la impozit.
In plus, suma a fost o data impozitata in Romania , in momentul vinzarii.
Intrebare: o declar sau nu o declar la impozit suma asta? A mai fost cineva in aceasta situatie?
Merci.

Offline georgica81

• Hero Member
Răspuns: impot 2009
« Reply #1 on: Monday 06 April 2009, 09:40:58 »
Question:

De obicei imi fac taxele cu impotnet si as vrea sa ma asigur ca anul asta  sunt corect asa ca va sîcîi din nou cu o intrebare pentru care as fi recunoscator sa primesc raspuns:
-ca urmare a vinzarii unei proprietati in Romania, parintii mei mi-au trimis niste bani cu care am platit avansul la casa in Canada.
Din cautarile mele pe siteurile guvernamentale , s-ar parea ca nu ar trebui sa consider venit suma asta si sa o declar la impozit.
In plus, suma a fost o data impozitata in Romania , in momentul vinzarii.
Intrebare: o declar sau nu o declar la impozit suma asta? A mai fost cineva in aceasta situatie?
Merci.
daca proprietatea nu era pe numele tau, inseamna ca banii primiti sunt cadou de la parinti, deci nu se impoziteaza. daca proprietatea era pe (sau si pe) numele tau, atunci trebuie sa intrebi pe astia la CRA cum se face cu impozitu.
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed. = GLOBAL WARMING, SWINE FLU, GOD

Offline sweetie

• new users
« Reply #2 on: Monday 06 April 2009, 10:01:34 »
merci georgica!

Offline MORTZI

• new users
« Reply #3 on: Monday 06 April 2009, 12:03:24 »
Si eu am fost in aceeasi situatie si nu am declarat. Acum nu stiu daca depinde de suma dar daca nu ai primit mai mult de 10000 CAD cred ca nu e nici o problema.

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #4 on: Thursday 09 April 2009, 12:19:32 »
daca proprietatea nu era pe numele tau, inseamna ca banii primiti sunt cadou de la parinti, deci nu se impoziteaza. daca proprietatea era pe (sau si pe) numele tau, atunci trebuie sa intrebi pe astia la CRA cum se face cu impozitu.
Eu zic sa-si vada de treaba si sa nu intrebe nimic. Sa-si tina doar proba viramentului bancar si-o scrisoare ca-s cadou.

Offline vybag

• Full Member
« Reply #5 on: Thursday 09 April 2009, 16:17:17 »
Eu zic sa-si vada de treaba si sa nu intrebe nimic. Sa-si tina doar proba viramentului bancar si-o scrisoare ca-s cadou.
if u don't make waves u r not hit by them