Author Topic: Declaratii venituri  (Read 4108 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline felixro

 • new users
 • Location: Canada
 • Posts: 392
Declaratii venituri
« Reply #20 on: Friday 11 March 2005, 15:55:09 »
le poti gasi pe situl federal al Customs agency sau cum s-o numi, nu-mi amintesc exact!


Offline greenhorn

 • new users
 • Posts: 103
Declaratii venituri
« Reply #21 on: Friday 11 March 2005, 20:22:29 »
Quote from: greenhorn
Pt veniturile din 2003 trebuia: http://www.cra-arc.gc.ca/F/pbg/gf/rc151/rc151-04f.pdf.
Pt veniturile din 2002 nobody cares.

valerie in cazul tau acelasi formular http://www.cra-arc.gc.ca/F/pbg/gf/rc151/rc151-04f.pdf


x-man scuze ca ma autocitez dar asta-i formularul ce-ti trebuie (ce trebuia sa-l fi primit pe aeroport).
Si vestea buna e ca poti sa-l trimiti si acum  8-)
Acelasi lucru valabil si pt cei ce au ajuns in 2005 (desigur care vor some $).

Offline epsiloncaprolactama

 • new users
 • Posts: 327
Declaratii venituri
« Reply #22 on: Sunday 20 March 2005, 01:37:20 »
x-man...gresit!

nu-ti da nimeni nici un formular la aeroport.... In Canada este impozitul pe venitul global.... Deci in fiecare an asa prin martie ...toata lumea "face taxele" (dupa ce primeste toate hartiile de la angajatori, banci, pret si bursa, REER, etc).

In martie - apr 2005 completezi pt 2004

Poti sa-ti faci taxele si pe net (cred ca numai din al 2-lea an) si depinde de venituri poate sa fie si gratis. Aici 2 situri cu soft agreat de federal si QC...

http://www.ufile.ca/default.asp
https://2004.quicktaxweb.ca/app/secure/signin


Daca m-am uitat bine ...poti sa faci si pe 2002 si pe 2003 ......Oricum toate formularele / hartiile tb sa le pastrzi pt 6 ani (daca nu ma insel) ...atat merge in urma controlul finantelor...(daca n-am dreptate sa ma corecteze cineva)


Offline biceps

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.608
Declaratii venituri
« Reply #23 on: Saturday 26 March 2005, 10:13:06 »
Pentru cei ce au venit in 2004 trebuie completata declaratia de venituri modelul general in cazul declaratiei pentru provincial - in primul an este obligatorie completarea acestui model.
In cadrul caietului ce cuprinde declaratia gasiti toate grilele de calcul ce va intereseaza, iar daca urmati indrumarile ghidului declaratiei de venituri este relativ simplu. Pentru toate formularele ce nu le gasiti in caiet le puteti descarca de pe net de pe site-ul Ministere du Revenu Quebec cu toate ca ma indoiesc sa aveti nevoie de asa ceva.
Modelul electronic al declaratiei, varianta simplificata, bun pentru cei fara parteneri, copii, castiguri in capital, credite pentru plasamente etc. o puteti completa in mod gratuit pe acelasi site, asta daca aveti un cod de acces sau obtineti prin telefon acest cod. Mai este si varianta softurilor platite care devine profitabila in cazul completarii mai multor declaratii cu un soft.
Pentru cei ce se folosesc de serviciile unui contabil tineti cont ca acesta nu-si asuma nici o raspundere in cazul unor erori in declaratie, unicul semnatar al acesteia fiind cel in numele caruia este intocmita (si care o semneaza). Si nu uitati sa-i furnizati toate releve-urile pe care le aveti.

In cazul provincialului trebuie sa cunoasteti ca, indiferent (pana la urma) ce varianta completati, ministerul va face corectiile de rigoare alegand metoda favorabila contribuabilului. In cazul unor corectii ale calculelor din declaratie veti primi la adresa din declaratie o scrisoare explicand toate modificarile facute de softurile ministerului.
In toate situatiile exista o conciliere intre declaratia facuta si informatiile primite de la angajatori si/sau alte organisme (aide sociale, CSST, emploi etc.) precum si intre Revenu Quebec si Revenu Canada. Orice modificare facuta de Revenu Canada este litera de lege pentru Revenu Quebec.

Bafta!

Offline felixro

 • new users
 • Location: Canada
 • Posts: 392
Declaratii venituri
« Reply #24 on: Saturday 26 March 2005, 10:18:39 »
Daca e prima declaratie, aceasta nu poate fi intocmita online! Cei care sunt la Cofi pot face declaratia acolo cu ajutorul unor persoane de la Revenu Quebec, cel aputin asa era anul trecut!


Offline biceps

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 1.608
Declaratii venituri
« Reply #25 on: Saturday 26 March 2005, 10:23:11 »
Deoarece este modelul simplificat, pe cand cei care completeaza prima data o declaratie de venit in Canada sunt obligati sa completeze modelul general al declaratiei. Acest programel este util unei categorii relativ putin numeroase.
In cazul completarii declaratiei electronice pe site-ul Agentiei nu sunteti obligati sa trimiteti si releve-urile. In schimb aveti obligatia sa le arhivati 6 ani conform legii.

Offline cristinatp

 • new users
 • Location: Canada
 • Posts: 294
Declaratii venituri
« Reply #26 on: Monday 28 March 2005, 14:06:09 »
Pentru cei noi veniti  sau pt. cei cu 5 ani vechime,dar cu venit /FAMILIE de max. 27.000$,puteti beneficia de serviciul GRATUIT oferit de centre multiculturale (in Laval:Centru Multicultural de pe Souvenir).Adica impozitele facute fara nici un banut!

I Translate it