Author Topic: Canada ar fi si mai frumoasa daca...  (Read 4674 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline calatoare

  • Jr. Member
  • **
  • Location: foarte departe de Quebec
  • Posts: 993
Re: Canada ar fi si mai frumoasa daca...
« Reply #20 on: Sunday 19 March 2006, 21:28:52 »
detii informatii care sa demonstreze ca e o aberatie. sau te bazezi intelepciunea lui Maglavit?

incearca sa mananci atat miere si vezi ce se intampla ;D.

dieta de vanator-culegator cuprindea cantitati infime de zaharuri - aprox 0.5-1kg/an. asta este egal cu 3g/zi ( o lingurita de zahar are aprox 4-5g de zahar!!!). locuitorii tarilor dezvoltate consuma 30-40kg de zaharuri simple anual.


Imi aduc aminte de copilarie la Suseni, Harghita unde pe an am cumparat 1 kg de zahar si 1 litru de ulei doar pentru facut clatite ca nu se putea permite mai mult.

Noi copiii in vacanta de vara adunam fragi in padure si faceam "dulceata" fara zahar !!!  la iarna cand i-a venit randul sa-l folosim, era deja indulcit de la sine.

La fel era si cu siropul de zmeura din cele adunate tot de noi, afinele negre se vindeau bine in piata dar faceam si din ele o dulceata grozava, fructe uscate dupa ce s-a copt painea si alunele - nu arahide -  tot le culegeam si nu ne-am plictisit niciodata.   Clatitele cu gem de afine este mai grozava decat cu zahar!

Era contributia noastra la bugetul familiar, cel putin aceste bunatati am reusit sa le adunam ca altfel noi eram mai saraci in meniul de iarna: cartofi: fierti, copti etc. niciodata prajiti, aia era o risipa enorm de mare in consum de grasime !!!

Mergeam pe jos cativa km pe zi si aduceam in damigene apa gazoasa naturala din izvorul de la marginea comunei !!!  zilnic am baut apa proaspata !!!

Era sa uit, eram 7 persoane pentru acel kil de zahar pe an !!!