Author Topic: 2005 - an record in vanzarile de case  (Read 6855 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MontrealGuy

• Moderator
  • Sr. Member
2005 - an record in vanzarile de case
« on: Friday 20 January 2006, 13:22:40 »
Record de ventes de maisons à Montréal

Le marché immobilier montréalais demeure effervescent. Le marché de la revente de maisons a établi un nouveau record avec une croissance de 1,9% par rapport à 2004.

Au total, 49 406 transactions ont été recensées par la Chambre immobilière du Grand Montréal alors qu'en 2004, un record 48 564 ventes avaient été comptabilisé.

La valeur des ventes a totalisé plus de 10 G$, contre 9,2 G$ en 2004.

Le prix moyen d'une propriété unifamiliale du grand Montréal s'est élevé à 203 000 $, soit une augmentation de 7%.

«La vigueur tout à fait exceptionnelle du marché immobilier enregistrée au cours des dernières années, et particulièrement en 200, démontre que l'accession à la propriété demeure une priorité», a commenté Michel Beauséjour, FCA, chef de la direction de la Chambre immobilière du Grand Montréal.

Dans le seul mois de décembre, la Chambre a recensé 3062 transactions, soit une croissance de 5%. Le prix moyen de l'unifamilial s'est établi à 211 000 $, 7% de plus qu'en décembre 2004. Enfin, le volume des transactions était de 648 M$.

Que dit la boule de cristal pour 2006 ? «Nous prévoyons une année semblable aux années antérieures, donc une autre très bonne année a dit M. Beauséjour. Par ailleurs, nous prévoyons que le prix des propriétés devrait subir une augmentation moyenne de 5 %.»

Le prix moyen d'une propriété unifamiliale en 2005

- Montréal : 315 000 $ (+4 % par rapport à 2004)
- Laval : 202 000 $ (+8 %)
- Montérégie : 187 000 $ (+9 %)
- Laurentides : 181 000 $ (+10 %)
- Lanaudière : 148 000 $ (+10 %)

Offline snipper

• Jr. Member
  • **
  • #*@/:-))
Re: 2005 - an record in vanzarile de case
« Reply #1 on: Friday 20 January 2006, 18:13:40 »
o crestere a pietei imobiliare de 1.9% e modesta, sa fim seriosi!
la 1% crestere in toronto, se considera ca piata a stagnat.
compara asta cu 20% crestere in 2005 in calgary...

cresterea pretului mediu cu 7% e semnificativa, dar nu atat de grava ca in vancouver, unde a crescut 16% in anul 2005.

oricum, si daca stagneaza in jurul cifrelor actuale, piata imobiliara e foarte puternica.

Offline MontrealGuy

• Moderator
  • Sr. Member
« Reply #2 on: Tuesday 24 January 2006, 09:39:20 »
Nu atat cresterea de 1.9% relativa la 2004 e importanta ci volumul tranzactiilor imobiliare efectuate(atat ca si numar cat si cumulativ).
Nu uita ca ne raporatm la 2004 care a fost un an record pe plan imobliar din mai multe puncte de vedere (pentru a gasi un an comparabil trebuie sa ne intoarcem in 1987). Numarul caselor care si-au schimbat proprietarul a fost foarte mare in 2005 si probabil ca in 2006 va scadea, odata cu cresterea ratelor dobanzilor.

Offline freeman61

• new users
« Reply #3 on: Friday 27 January 2006, 23:21:45 »
Si totusi s-a construit foarte mult in Montreal, au aparut in toate cartierele condo-uri,  se pare ca presiunea cererilor de locuinta a scazut binisor. Chiar se discuta anul trecut prin ziare ca deja casa nu mai reprezinta o investitie ...

Au aparut reclame la TV ,pe toate canalele, ale unor prestigioase agentii real estate  ( care nu prea am vazut niciodata pe nicaieri, daca afacerea e infloritoare), ba chiar pretul la case e in usoara scadere de fro 2- 3 luni, iar dobinda la banci, in consecinta creste...

Lumea sta pe loc, pretul petrolului creste, preturile la produse cresc si ele,  iar puterea de cumparare pe familie scade... Deci , normal, pretul caselor nu are cum sa ramina pe loc, eu cred ca gogoasa se va desumfla rapid... Ma intreb ce naiba se va intimpla cu pretul caselor la alegerile din anul viitor, cind vor veni iar suveranistii cu can-canul lor ...

Stau si ma gindesc si eu , ca si blueangel mai acum o saptamina, daca e cazul sa o iau din loc din Qebec , ca de cumparat o casa, parca nu m-as incumeta...

Astept sfaturi utile. Voi ce naiba mai ziceti ?
« Last Edit: Sunday 29 January 2006, 17:21:43 by freeman61 »

Offline Nico_Montreal

• Hero Member
« Reply #4 on: Sunday 29 January 2006, 12:05:29 »
personal, mie mi se pare cam riscant de cumparat casa acum - cel putin, pina ne lamurim care-i treaba cu referendumul. nu de alta, dar daca trebuie sa ne mutam (pt. ca, de exemplu, se muta compania pt. care lucram), s-ar putea sa iesim in pierdere cu citeva zeci de mii de dolari (10% comisionul agentului, diferitele taxe la cumparare, bashca ca poate mai si scad preturile).
asa ca, as spune ca este mai "cuminte" sa stringeti bani ca sa fie downpayment-ul mai mare si sa asteptam sa ne lamurim.
daca tot nu am apucat sa cumparam pina acum, mai bine sa mai asteptam 2 ani.
parerea mea...

Offline freeman61

• new users
« Reply #5 on: Sunday 29 January 2006, 17:19:16 »
...cam asa gindeam si eu.... Of, of, credeam ca sunt eu pesimist... Thank you, man, am apreciat intotdeauna raspunsurile tale...

Bafta!

Offline MontrealGuy

• Moderator
  • Sr. Member
« Reply #6 on: Tuesday 31 January 2006, 19:51:07 »
Deocamdata putem doar sa urmarim evolutia suveranistilor in sondaje. Pentru moment curentul suveranist tocmai s-a mai atenuat...dar nu se stie pentru cat timp.

"Par ailleurs, les promesses faites au Québec par Stephen Harper ont fait fondre les appuis à la cause souverainiste. Le désir d'indépendance est ainsi passé de 43% avant les élections fédérales à 34%."

http://lcn.canoe.com/lcn/infos/national/archives/2006/01/20060131-072523.html

Eu as spune totusi ca trebuie luata, daca n-ai facut-o inca, insa nu te arunca la una prea scumpa.  Dobanzile sunt in ascensiune. De la un an la altul preturile caselor cresc, dar inca se mai gasesc case subevaluate si daca esti suficient de prudent la cumparare poti sa minimizezi probabilitatea unei pierderi viitoare...

« Last Edit: Tuesday 31 January 2006, 19:54:31 by MontrealGuy »

Offline mago

• Jr. Member
  • **
« Reply #7 on: Monday 20 February 2006, 21:34:49 »

Eu as spune totusi ca trebuie luata, daca n-ai facut-o inca, insa nu te arunca la una prea scumpa.  Dobanzile sunt in ascensiune. De la un an la altul preturile caselor cresc, dar inca se mai gasesc case subevaluate si daca esti suficient de prudent la cumparare poti sa minimizezi probabilitatea unei pierderi viitoare...

Ce inseamna sa fiu prudent la cumparare ?
Noi avem o preaprobare pentru 180000 $ si vrem sa ne luam o casa in Vaudreuil (unde lucreaza sotia) , dar nu prea gasim 3 camere de dormit , la banii astia .Noi am opta pentru o casa de maxim 5 ani vechime si din pacate , la o prima vedere nu prea am avea multe variante (cele care sunt , sunt undeva intre doua sine de tren si noi nu prea agreem "glasul rotilor de tren")
« Last Edit: Monday 20 February 2006, 21:43:52 by mago »
Locuinta mea de vara , e la tara .....

Offline takuhim

• Full Member
« Reply #8 on: Thursday 23 February 2006, 14:50:10 »
Eu zic ca poti incerca si la 10 ani vechime. 10 ani nu e mult, acoperisul ccosta mult trebuie shcimbat pe la 18-20 de ani, chiar merge pana la 25, depinde de starea lui. Noi vazusem acum un an in Ile perrot la 172K la vreo 7 ani vechime. la 5 ani vechime, nu prea gasesti, e adevarat la pretul asta dar depinde si de marime. Dar la case noi nu ati gasit? Bungalourile noi incep de pe la 170K. O luati la baza, cu covor si fara aer conditionat sau alte optiuni. Le adaugati voi incet, incet, daca le vreti si ca sa si cresteti valoarea casei.

La 180K nu cred ca veti iiesi in pierdere niciodata in viitor. Poti iesi in pierdere de pe la 220K in sus, in cazul in care piata scade.
No signature

Offline mago

• Jr. Member
  • **
« Reply #9 on: Saturday 25 February 2006, 20:32:24 »
Tot ce am gasit la banii astia sunt ori langa autoruta 40 ori intre sine !!
Am gasit si o casuta din 2003 foarte frumoasa (practic noua) dar trecea trenul la 30 de metrii , galagia e destul de mare (chiar daca nu mai au voie sa claxoneze in zona). Nevasta-mea nu vrea bungalou sub nici o forma !! Vrea cotage si numai cotage cu 3 camere de culcat !!
Mai cautam. ;)

Offline freeman61

• new users
« Reply #10 on: Sunday 26 February 2006, 19:10:55 »
da de ce nu vrea bungalow? e spatios, larg, la batrinete nu-ti vine ameteala si nu-ti rupi o mina si-un picior cind urci cobori scarile alea...
Si mie imi plac cottage-urile, dar parca ma trag mai mult bungalourile pen ca ai mai mult spatiu ...

e frun dezavantaj  la bungalou fata de cottage?

Offline mago

• Jr. Member
  • **
« Reply #11 on: Monday 27 February 2006, 08:15:40 »
Chestii femeiesti !! Nu incerca sa le intelegi . ;D
Si eu sunt pro bungalou , numai pentru faptul ca ai mai mult spatiu prin inlaturarea scarilor si camerele sunt mai mari (de obicei) .
Dar asta e alta poveste .
Cautam . Azi avem 4-5 vizite de facut si cred ca pana la urma ne vom alege si cu o casa . :)

Offline Hoosier

• Full Member
« Reply #12 on: Sunday 05 March 2006, 22:22:38 »
pe ansamblu piata canadiana a caselor nu este supraevaluata, iar Montrealul nu pare sa fie un hot spot. in USA preturile caselor au crescut cu 15% in 2005 in medie ( zone la LA, SF, NY au crescut chiar spre 30%).

variatile in caz de secesiune sunt posibile, desi daca nu trebuie sa te muti si stai in aceeasi casa cativa ani nu vei pierde.

pe termen lung ( peste 15-20 de ani) casele au fost intotdeauna o investitie cel putin medie de la 1933 incoace. numai izolat au existat exceptii - ex. apartamentele din South Bronx ori zonele centrale ale Detroit care in anii '40-'50 erau relativ bine valorizate au ajuns in anii '80 sa coste aproape nimic....
parerea mea...

Offline snow white

• Full Member
« Reply #13 on: Thursday 16 March 2006, 00:53:24 »
Eu zic ca poti incerca si la 10 ani vechime. 10 ani nu e mult, acoperisul ccosta mult trebuie shcimbat pe la 18-20 de ani, chiar merge pana la 25, depinde de starea lui. Noi vazusem acum un an in Ile perrot la 172K la vreo 7 ani vechime. la 5 ani vechime, nu prea gasesti, e adevarat la pretul asta dar depinde si de marime. Dar la case noi nu ati gasit? Bungalourile noi incep de pe la 170K. O luati la baza, cu covor si fara aer conditionat sau alte optiuni. Le adaugati voi incet, incet, daca le vreti si ca sa si cresteti valoarea casei.

La 180K nu cred ca veti iiesi in pierdere niciodata in viitor. Poti iesi in pierdere de pe la 220K in sus, in cazul in care piata scade.

sorry ca te contrazic, dar acoperisul trebuie schimbat la 15, maxim 16 ani. intreaba orice agent. sau intreaba-ma pe mine, ca la vara schimbam acoperisul.

mie mi se pare ca bungalourile sint supraevaluate: la o diferenta de 20-30 k cad, poti sa ai un nivel in plus la casa. habar n-ai ce bine e sa trimiti copiii in subsol sa chefuiasca, sau sa-i trimiti la etaj sa poti tu chefui in living.  ;)

Offline calatoare

• Jr. Member
  • **
« Reply #14 on: Thursday 16 March 2006, 03:30:24 »
in USA preturile caselor au crescut cu 15% in 2005 in medie ( zone la LA, SF, NY au crescut chiar spre 30%).   

La noi s-au scumpit casele !!!  daca in '04 o casa constructie noua nefolosita a costat $350,000 in 2005 si 2006 costa $1,200,000 !!! 

La toate colibele cel putin s-a dublat pretul !!!   si eu astept sa coboare dar nu cred ca se va intimpla ca City ne trimite taxele ridicate de proprietate pentru anul asta sa stim din timp ce ne asteapta in Septembrie. 

Offline calatoare

• Jr. Member
  • **
« Reply #15 on: Thursday 16 March 2006, 03:47:41 »

bungalou sau cottage?   

Cuvinte straine de real estate; bungalow este o casa fara etaj iar cottage cu etaj sau care este diferenta ???  ca pe la noi nu se folosesc aceste cuvinte sa descrie o casa !!!   Am auzit pe una din London ca tot zicea de casa mea Bungallow, sincer nu-mi place acest cuvint !!!   deloc .....  Ei stau intr-o casa cu etaj in Middle Sex intr-un coul-de-sac. O baie la etaj pentru 3 dormitoare!!!

Massther Clinic - Massage therapy

Offline Hoosier

• Full Member
« Reply #16 on: Thursday 16 March 2006, 08:59:18 »
bungalow e ceea ce aici ii zice ranch, adica casa pe un nivel cu arhitectura simpla. banuiesc ca termenul de cottage se refera la casa cu etaj.

nu cred ca o casa care a costat 350000 cu 2 ani in urma sa fi crescut in pret asa de mult. in ultimele luni preturile caselor s-au domolit si se asteapta chiar plafonari sau chiar scaderi in zonele supra-apreciate. Phoenix este considerat numai minim supra-apreciat.

http://www.homesalenews.com/prices/2006-01.htm

in cel mai fericita caz va putetii astepta la preturi care sa ajunga la 7-800.000 ( desi asta ar insemna sa depasiti zone metropolitane ca San Diego sau LA ceea ce mi se pare improbabil, desi nu ar fi imposibil).
« Last Edit: Thursday 16 March 2006, 09:01:52 by Hoosier »
parerea mea...

Offline calatoare

• Jr. Member
  • **
« Reply #17 on: Thursday 16 March 2006, 12:49:09 »
nu cred ca o casa care a costat 350000 cu 2 ani in urma sa fi crescut in pret asa de mult.    http://www.homesalenews.com/prices/2006-01.htm

in cel mai fericita caz va putetii astepta la preturi care sa ajunga la 7-800.000 ( desi asta ar insemna sa depasiti zone metropolitane ca San Diego sau LA ceea ce mi se pare improbabil, desi nu ar fi imposibil).   

Nici pe aproape nu coincide tabelul din web site cu realitatea !!!  dar eu nu incerc sa justific nimic.   Desigur NU trebuie sa ma crezi, asta este una din acele glume la care trebuie sa fii acolo sa poti rade !!!

Marketul de San Diego si Los Angeles nu prea mai au unde sa creasca, sint case vechi si pline de termite !!! iar cele din Phoenix sint construite din lemn tratat pe care nu rontzaie termitele !!! si mai sint si diferente de alte comoditati aici fata de California.    Acolo majoritatea sint adaugiri de etaje care se misca cand urci scara !!!   Am fost in cateva case in Woodland Hills si Calabasas si vai de mama lor de case !!!  si toate se vindeau cu $550,000 acum 2 ani si ceva !!!

Offline ultimul

• Full Member
« Reply #18 on: Thursday 16 March 2006, 13:31:31 »
intrebare  intrebatoare

care e diferenta intre cottage si bungalow? la fundatie? la intindere? la inaltime?

este cineva luminat care ne lamureste?
Welcome to Canada! Now you can go back home!

Offline mago

• Jr. Member
  • **
« Reply #19 on: Friday 17 March 2006, 08:48:11 »
Cum s-a spus si mai devreme , cottage e casa cu eatj , iar bungalow e o casa pe un singur nivel . Bine-inteles ca ambele au subsol , sau mai bine zis demisol. Asta e singura diferenta. Acum , suprafata casei ,teoretic ,e mai mare la bungalow , dar suprafata locuibila e mai mare la cottage . Dar depinde de case .
Ideea principala este : cottage =casa cu etaj , iar bungalow=casa fara etaj . ::)