Author Topic: kodak 7310  (Read 1853 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dans

• Jr. Member
  • **
kodak 7310
« on: Monday 31 January 2005, 16:14:10 »
Salutare,
Am achizitionat un aparat Kodak EasyShare 7310.La inceput a avut doua baterii (nereincarcabile) marca Kodak in cutie.Am facut ceva poze cu ele .Mergea bine.Apoi dupa un timp am descoperit ca s-au descarcat.Am zis ca trebuie sa iau altele tot pentru ap. foto sau chiar camere.Rezultatul a fost ca dupa nici o zi l-am gasit descarcate (in conditiile in care nu facusem nici o poza)?!
Am cumparat apoi acumulatori Sanyo de 700 mAh.Ii descaraca in mai putin de o zi!?
L-am trimis la service Kodak cu descrierea simtomului .L-au avut in probe iar la sfarsit mi-au explicat ca aparatele Kodak consuma in general mai mult si ca trebuie sa cumpar acumulatoare de cel putin 1100 mAh.Am luat acumulatori Varta de 2300mAh.Dupa aproximativ 10h imi arata ca bateriile sunt slabe (low).Dupa aproximativ 5 zile le descarca de tot, in conditiile in care nu fac nici o fotografie!?
Sunt decis sa-l trimit la service .
Intrebare:
-aparatele Kodak EasyShare chiar consuma asa de mult ?
-credeti ca este vorba de un scurt la alimentare?
Mentionez ca fotografiile sunt foarte bune si  clare.
Ce ma sfatuiti ?
Va multumesc !
dans  :???:
Dumnezeu a iubit pãsãrile si de aceea a creat copacii. Omul a iubit pãsãrile si de aceea a creat custile.
www.protv.ro/stiri/stop-torturarii-animalelor/semneaza-aici-petitia-pentru-salvarea-animalelor.html
www.protv.ro/campanie-stop-torturarii-animalelor

Offline adimac

• Jr. Member
  • **
kodak 7310
« Reply #1 on: Monday 31 January 2005, 16:55:21 »
Scoate bateriile cand nu folosesti aparatul!Si unde-i linkul :lol:
ADRIAN

Offline tache

• Jr. Member
  • **
kodak 7310
« Reply #2 on: Tuesday 01 February 2005, 02:39:08 »
pentru orice aparat foto este recomandat sa folosesti acumulatori de peste 1.800 mAh, care se pot descarca singuri, la fel ca orice alti acumulatori

:o
what a cruel world

Offline RobiNet

• new users
kodak 7310
« Reply #3 on: Tuesday 01 February 2005, 04:30:29 »
Da, aparatele foto digitale Kodak consuma mai mult comparativ cu alte marci. In plus, atunci cand folosesti ecranul LCD consuma si mai mult.

Acumulatorii se descarca singuri, insa in cazul tau se descarca cam repede. Poate nu-i incarci destul. Acumulatorii sunt de mai multe tipuri.
De exemplu, cei de 700mAh presupun ca erau NiCd (o tehnologie mai veche), cei de peste 1200 mAh sunt de obicei NiMH. Cele 2 tipuri au nevoie de incarcatoare diferite (sau de unul universal, de obicei cu un comutator).

Offline radubc

• new users
    • http://www.reserv.ro
kodak 7310
« Reply #4 on: Tuesday 01 February 2005, 04:54:33 »
Imi dau si eu cu parerea la acumulatori, ca de vreun an fac distributie de asa ceva si i-am si testat.

In primul rand acumulatorii de 2300 mAh pot fi doar NiMH. Cei cu NiCd ajung doar pana la 1000 mAh (Vorbesc de cei R6 sau AA). Este recomandat de aproape toti producatorii ca inainte de utilizare acumulatorii trebuie sa fie formatati, adica incarcati pentru o perioada mai lunga de timp, cam 12-14 ore. Aici intervine incarcatorul. Trebuie sa scrie pe el ca incarca NiMH si trebuie atentie la timpul de incarcare. Sunt incarcatoare cu diferiti timpi de incarcare. Trebuie sa scrie pe eticheta incarcatorului ca in figura de mai jos:

Cu un incarcator din asta eu am formatat de doua ori cate 24 de ore un set de acumulatori de 2300 si merg super. Ma tin cate o saptamana la un aparat Samsung fara zoom optic. Dupa vreo doua formatari se poate merge dupa timpii de incaracare de pe eticheta.

Incarcatorul din exemplu este unul STANDARD. Exista si altele mai rapide si mai scumpe.

Acumulatorii dau randament maxim dupa mai multe cicluri incarcare/descarcare. Este recomandat ca ei sa fie descarcati total inainte de reincarcare. Acest lucru se poate face utilizand un consumator mic de curent (lanterna, radio). Aparatul foto nu-i descarca de tot, fiind mare consumator.

Offline dans

• Jr. Member
  • **
kodak 7310
« Reply #5 on: Thursday 03 February 2005, 16:25:18 »
si totusi daca scot acumulatorii din aparat , acestia rezista mult mai mult.
in aparat se descarac in max. 3-4 zile.nu mi se pare normal ca niste acumulatori care doar "stau" in aparat sa se descarce mai repede decat altii care nu sunt in aparat!Am incarcat (formatat) acum 12-14 ore si degeaba...
Asteptam un link pentru consumul oficial al Kodak.
Va multumesc pentru interventii!
dans :???:
Dumnezeu a iubit pãsãrile si de aceea a creat copacii. Omul a iubit pãsãrile si de aceea a creat custile.
www.protv.ro/stiri/stop-torturarii-animalelor/semneaza-aici-petitia-pentru-salvarea-animalelor.html
www.protv.ro/campanie-stop-torturarii-animalelor

Offline radu-mihai

• new users
kodak 7310
« Reply #6 on: Friday 04 February 2005, 04:37:35 »
e nasol de tot

eu am Canon A70
cu zoom, blitz, ecran aprins si acumulatori AA2200 NiMh
fac 200 de poze pana sa descarc acumulatorii
si ma tin cu lunile daca nu-l folosesc
scot acumulatorii numai cand ii incarc

e prima oara cand aud asa ceva
si nu-mi vine-a crede

pai, daca plec in vacanta 1 luna sau mai mult
fac 1000 de poze, dar fara blitz si cu ecranul stins

radu
I fart, therefore I am!

Offline radubc

• new users
    • http://www.reserv.ro
kodak 7310
« Reply #7 on: Friday 04 February 2005, 06:34:07 »
Daca aparatul nu are vreo functie care sa solicite acumulatorii cand este stins, atunci probabil ca undeva in aparat este un scurtcircuit.

Offline nicuprietenos

• Hero Member
kodak 7310
« Reply #8 on: Monday 07 February 2005, 13:53:46 »
chestia cu formatarea nu stiu cat timp era valabila la NiCd unde aparea fenomenul de "memorie a acumulatorului"

un incarcator serios nu incarca dupa ceas. trebuie sa incarce cu curent
constant (la o valoare corelata cu capacitatea acumulatorului) pana cand tensiunea pe element atinge o anumita valoare. mai poate sa faca cicluri de incarcare descarcare (multe si rapide), chestia cu becul tinut pana se stinge fiind nerecomandata.

in general, daca tot iei un incarcator ieftin , ar fi bine sa fie facut de acceasi firma care produce si acumulatorii si sa fie "standard", variantele booster ducand la scurtarea vietii acumulatorului.

consum mare in stand by e clar ca nu e in regula, poate stingi numai ecranul.
Be the person your dog thinks you are.

Offline ioannes

• Sr. Member
kodak 7310
« Reply #9 on: Monday 07 February 2005, 15:58:23 »
ni mh au efect de memorie. la foto de mai sus e clar ca e o problema. acumulatorii se descarca singuri cu aprox 1% pe zi (nu trageti, e data o cifra de dragu de a fi data). Sunt mai multe tipuri de incarcatoare dupa cum sunt si mai mule tipuri de incarcare. cel mai ok este cel care incarca in "pulsuri": 2 pulsuri de incarcare si unul descarcare si cand ajunge la 95% incarca la un curent slab ca astfel sa ai oricand vrei acumulatorii gata de actiune (cam asa e legenda) Ma pisu pe el de incarcator de genu asta ca este scump. prefer un incarcator care baga 300-500 mAh si astfel am gata acumulatori de 2000 in cateva ore. ideal acumulatorii se incarca cu max 10% din capacitate pe ora si astfel le lungesti viata; la cat costa acum o pereche.... decat sa stau 20 ore ca sa tina 1000 de cicluri mai bine 3-5 ore si sa tina 200 cicluri (adica cativa ani).
I'll be there!

Offline nicuprietenos

• Hero Member
kodak 7310
« Reply #10 on: Monday 07 February 2005, 16:14:49 »
pe aici exista si marca Rayovac cu tehnologia de incarcare in 15 minute.
Pareri pro si contra.

Offline ioannes

• Sr. Member
kodak 7310
« Reply #11 on: Monday 07 February 2005, 16:22:19 »
I'll be there!

Offline nicuprietenos

• Hero Member
kodak 7310
« Reply #12 on: Monday 07 February 2005, 16:46:07 »
nu stiu ce informatii pot sa aduca niste linkuri cu parerile unor useri mai mult sau mai putin cunoscuti

efectul de memorie este mai pronuntat la NiCd, curentul de incarcare e minim 10% (nu maxim) , iar NiMH se descarca mai repede.

uite un articol destul de bine scris si pe intelesul tuturor http://www.yo5ofh.home.ro/products/acumulatoare.pdf

in rest bani sa ai ca am luat si eu Uniross (incarcator plus 4 acumulatori parca) acum trei ani si au costat 1 milion jumate. Multumirea a fost maxima, mai ales ca a platit statul (pt un amarat de aparat foto de la servici care costa cu putin mai mult)

Offline nicuprietenos

• Hero Member
kodak 7310
« Reply #13 on: Monday 07 February 2005, 16:48:32 »
Quote from: ioannes
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=46558
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=43451
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=40786

mai erau si alte forumuri cu "digitale" dar le-am uitat....

ultimul link e chiar distractiv

Offline ioannes

• Sr. Member
kodak 7310
« Reply #14 on: Tuesday 08 February 2005, 01:07:35 »
Quote from: nicuprietenos
nu stiu ce informatii pot sa aduca niste linkuri cu parerile unor useri mai mult sau mai putin cunoscuti

tii cu ursu!  si ma opresc aici ca sa nu incepem ....
I'll be there!

Offline nicuprietenos

• Hero Member
kodak 7310
« Reply #15 on: Wednesday 09 February 2005, 19:37:36 »
Quote from: ioannes
tii cu ursu!  si ma opresc aici ca sa nu incepem ....

Care din ei? Yogi sau Bu-Bu?

Massther Clinic - Massage therapy

Offline Thorr

• new users
ce-i de facut?
« Reply #16 on: Thursday 10 February 2005, 23:48:11 »
nicule, las' ca si radubc are dreptate! nu-i nevoie sa stii cum este facut un acumulator ca sa-l folosesti. ideea ca kodakul are un defect.

prietene cu aparatu', du-l la magazin si cere banii inapoi pe el. se comporta suspect. ai dat bani pe el!!!
"Death is the winner in any war" - Tuomas Holopainen / Nightwish