Imi dau si eu cu parerea la acumulatori, ca de vreun an fac distributie de asa ceva si i-am si testat.
In primul rand acumulatorii de 2300 mAh pot fi doar NiMH. Cei cu NiCd ajung doar pana la 1000 mAh (Vorbesc de cei R6 sau AA). Este recomandat de aproape toti producatorii ca inainte de utilizare acumulatorii trebuie sa fie formatati, adica incarcati pentru o perioada mai lunga de timp, cam 12-14 ore. Aici intervine incarcatorul. Trebuie sa scrie pe el ca incarca NiMH si trebuie atentie la timpul de incarcare. Sunt incarcatoare cu diferiti timpi de incarcare. Trebuie sa scrie pe eticheta incarcatorului ca in figura de mai jos:

Cu un incarcator din asta eu am formatat de doua ori cate 24 de ore un set de acumulatori de 2300 si merg super. Ma tin cate o saptamana la un aparat Samsung fara zoom optic. Dupa vreo doua formatari se poate merge dupa timpii de incaracare de pe eticheta.
Incarcatorul din exemplu este unul STANDARD. Exista si altele mai rapide si mai scumpe.
Acumulatorii dau randament maxim dupa mai multe cicluri incarcare/descarcare. Este recomandat ca ei sa fie descarcati total inainte de reincarcare. Acest lucru se poate face utilizand un consumator mic de curent (lanterna, radio). Aparatul foto nu-i descarca de tot, fiind mare consumator.