Author Topic: TIMP ASTEPTARE DCS  (Read 1384 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline alinionas

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
TIMP ASTEPTARE DCS
« on: Monday 01 March 2010, 04:38:05 »
SALVE,
stie cineva cam cat se mai asteapta raspunsul de la Viena? Eu am depus in 18.02.2010.
multumesc

Offline andrei pinzaru

• new users
Re: TIMP ASTEPTARE DCS
« Reply #1 on: Monday 01 March 2010, 14:19:51 »
Salut.
Nu exista un timp standard in care sa primesti raspunsul. In functie de fluxul de dosare depuse in aceeasi perioada, raspunsul poate veni mai repede sau mai tarziu. In general dureaza o luna sau o luna si jumatate, insa se pare ca au fost si cazuri in care s-a intarziat mai mult de atat.
Oricum, nu iti face griji. Daca dosarul e bun si e bine pus la punct, lucrurile vor merge struna. Spor la invatat!
Sa auzim numai de bine!

Offline alinionas

• new users
« Reply #2 on: Wednesday 03 March 2010, 09:45:17 »
raspunsul de la Viena vine prin posta rapida sau nu este o regula. Daca ceva nu este in ordine te anunta scris pe mail sau posta??? Am trimis actele si miine fac 2 saptamani :huh:

Salut.
Nu exista un timp standard in care sa primesti raspunsul. In functie de fluxul de dosare depuse in aceeasi perioada, raspunsul poate veni mai repede sau mai tarziu. In general dureaza o luna sau o luna si jumatate, insa se pare ca au fost si cazuri in care s-a intarziat mai mult de atat.
Oricum, nu iti face griji. Daca dosarul e bun si e bine pus la punct, lucrurile vor merge struna. Spor la invatat!
Sa auzim numai de bine!

Offline andrei pinzaru

• new users
« Reply #3 on: Wednesday 03 March 2010, 14:43:41 »
salut.
stai fara grija; raspunsul il vei primi dupa cum am mai scris, adica intr-o luna, o luna si ceva. Te vor anunta ca au primit dosarul si l-au deschis, iar mai tarziu te anunta cand sa te prezinti la interviu. De obicei te anunta pe mail, iar invitatia la interviu vine si in format electronic si prin posta. Daca sunt probleme cu hartiile din dosar, daca se considera ca lispseste vreun act, te anunta( de obicei pe mail) si poti sa trimiti ulterior. Sper ca nu va fi cazul tau.
Multa bafta.

Offline alinionas

• new users
« Reply #4 on: Monday 29 March 2010, 13:51:54 »
he he am primit o scrisorica de la Viena da' mai trebuie sa le trimit niste legalizari la foaia matricola(eu am legalizat traducerea) si cea mai tare chestie este ca vor adeverinta de la lucru - fisa postului. A mai cerut la cineva adeverinta si/sau fisa postului. Daca le trimit adeverinta asta ce trebuiesa contina(este una standard'' x-ulescu este angajat la firma Y , bla bla bla. Mie mi se pare irelevant atata timp cat le-am transmis cartea de munca tradusa si legalizat. Poate reusiti sa ma 'luminati'' cum ii cu adeverinta

multumesc

Offline misu2003

• new users
« Reply #5 on: Tuesday 30 March 2010, 21:47:56 »
he he am primit o scrisorica de la Viena da' mai trebuie sa le trimit niste legalizari la foaia matricola(eu am legalizat traducerea) si cea mai tare chestie este ca vor adeverinta de la lucru - fisa postului. A mai cerut la cineva adeverinta si/sau fisa postului. Daca le trimit adeverinta asta ce trebuiesa contina(este una standard'' x-ulescu este angajat la firma Y , bla bla bla. Mie mi se pare irelevant atata timp cat le-am transmis cartea de munca tradusa si legalizat. Poate reusiti sa ma 'luminati'' cum ii cu adeverinta

multumesc

Te duci la superiorul tau direct si il pui sa scrie ce functii ai indeplinit + numele postului si vreo 7 activitati principale ale tale + cati oameni ai in subordine(daca ai) si de cine esti condus . Cel care semneaza pune functia, data, adresa , numar telefon . Poti sa o scrii direct in engleza ca sa nu mai o traduci .

misu2003

Offline alinionas

• new users
« Reply #6 on: Wednesday 31 March 2010, 02:05:47 »
multumesc misu

Offline stref

• new users
« Reply #7 on: Wednesday 31 March 2010, 14:50:33 »
Draga alinionas, spune-mi si mie te rog cand ai trimis dosarul? Ca sa imi fac si eu o idee cam pe cand sa ma astept la o scrisorica... :)
Merci anticipat

Offline hotziu1

• new users
  • 1.e4±...si negrul cedeaza!!
« Reply #8 on: Wednesday 31 March 2010, 17:06:56 »
eu am trimis si am primit raspuns dupa 10 luni,alta tipa ce a fost cu noi la interviu a primit raspuns dupa 4 luni.am auzit si cazuri la 3 luni

Offline cineva_undeva2000

• new users
« Reply #9 on: Wednesday 31 March 2010, 18:41:10 »
Salutare!

Eu am trimis dosarul prin octombrie 2009, am primit confirmarea de primire cam dupa o luna si jumatate, iar in martie anul acesta am primit CSQ-ul, fara nicio invitatie la interviu...asa ca am am pregatit dosarul pentru urmatoarea etapa.
Bafta tuturor!

Offline hotziu1

• new users
  • 1.e4±...si negrul cedeaza!!
« Reply #10 on: Thursday 01 April 2010, 00:12:29 »
da,daca ai atestat de lb franceza nu mai au nevoie sa te cheme la interviu mai nou

Offline alinionas

• new users
« Reply #11 on: Thursday 01 April 2010, 08:18:00 »
in 18.02 am trimis dosarul la Viena si in 20 .03 am primit scrisoarea(dar aceasta era redactata de ambasada in 08.03) cum ca-mi mai trebuie adeverinta de la servici.

Offline oanname24

• new users
« Reply #12 on: Tuesday 22 February 2011, 05:01:29 »
eu am trimis dosarul de 3 luni si n-am primit nici un raspuns. A mai asteptat cineva asa mult?

Offline libra

• new users
  • Not for sale.
    • The Greatest Speech Ever Made
« Reply #13 on: Tuesday 22 February 2011, 22:05:33 »
eu am trimis dosarul de 3 luni si n-am primit nici un raspuns. A mai asteptat cineva asa mult?

Noi am asteptat tot cam atat la primul dosar (toamna 2004), dar din cauza unor neintelegeri in ceea ce priveste taxele. In ziua in care am trimis dosarul la Viena, s-au marit taxele ce trebuiau platite, noi nu am verificat si am platit la banca taxele vechi, mai mici bineinteles. Dupa vreo 2 luni de asteptare am inceput cu emailurile la ambasada de la Viena, si dupa al treilea email am primit raspunsul cu gresala pe care o facusem, norocul nostru a fost ca am facut plata cu o zi inainte de trimiterea dosarului si de schimbarea taxelor, deci a fost oarecum scuzabil. Ne-au inteles si ne-au spus sa platim diferenta, ceea ce am si facut de urgenta si in vreo 5 zile am primit prin posta scrisoarea de confirmare.
Chestia ciudata a fost ca emailul de raspuns de la ambasada din Viena incepea cu o fraza cam asa: "Dupa cum v-am anuntat si in scrisoarea trimisa anterior.....", de unde am tras noi concluzia ca ei au incercat sa ne contacteze orin posta si sa ne anunte de problema noastra, dar undeva pe drum scrisoarea s-a pierdut, cel mai probabil la posta romana.
Sfatul meu este sa le trimiti un email (sau mai multe)si sa le explici situatia ta, poate vei primi un raspuns si vei sti exact ce se intampla.
Mult succes.
Freedom is nothing but a chance to be better - Albert Camus

Offline oanname24

• new users
« Reply #14 on: Wednesday 23 February 2011, 02:35:31 »
Multumesc mult pt raspuns. O sa le trimit un mail, sa vad ce s-a intamplat.

Offline carmenm

• new users
« Reply #15 on: Sunday 27 February 2011, 12:51:10 »
Si eu am trimis dosarul la inceputul lunii decembrie...nu am primit inca nici un raspuns

Massther Clinic - Massage therapy

Offline amvidrean

• new users
« Reply #16 on: Monday 28 February 2011, 02:42:31 »
Am trimis dosarul la inceputul lui noiembrie, cum nu am primit nici un raspuns i-am contactat prin e-mail. Am primit urmatorul raspuns:
 " Madame, Monsieur,

Veuillez noter que les délais d’ouverture d’un dossier sont actuellement plus longs.

Nous vous prions de bien vouloir patienter.

Toute communication ou demande d’information retarde le traitement de votre demande.

Nous vous prions d'agréer, Madame, Monsieur, l'expression de nos meilleurs sentiments.

BIQ VIENNE"
Noi am optat pentru plata cu cardul de credit. As vrea sa stiu daca dintre cei care au depus documentele in a doua jumatate a anului 2010 si au platit cu cecuri le-a intarziat raspunsul tot atat de mult. Multumesc.

Offline cristal

• new users
« Reply #17 on: Thursday 03 March 2011, 22:59:21 »
Sora mea a trimis dosarul in 16.11.2010 si nici pana acum nu a primit nici un raspuns. A trimis un email la Viena si a primit azi acelasi raspuns:
" Madame, Monsieur,
Veuillez noter que les délais d’ouverture d’un dossier sont actuellement plus longs.
Nous vous prions de bien vouloir patienter.
Toute communication ou demande d’information retarde le traitement de votre demande.

Nous vous prions d'agréer, Madame, Monsieur, l'expression de nos meilleurs sentiments.

BIQ VIENNE"

Cred ca mai asteapta un pic si iar o sa scrie la Viena.
E lunga asteptarea.

Offline oanname24

• new users
« Reply #18 on: Friday 04 March 2011, 03:23:29 »
Am inteles ca s-au procesat dosarele pana in luna septembrie 2010, pt cei care autrimis in octombrie, noiembrie ar trebui sa primim un raspuns. ;)

Offline sophitechnicus

• new users
« Reply #19 on: Saturday 30 April 2011, 02:07:33 »
Timpul mediu de asteptare a crescut de la maxim 3 luni la aproximativ 6 luni.
Acum s-a ajuns la luna Octombrie 2010 cu procesarea dosarelor.

Sursa informatiilor este sesiunea de informare de la Bucuresti din 29.04.2011(http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/biq/vienna/sessions/index.php)