Author Topic: Master  (Read 230 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TonyC

• new users
  • Handsome
Master
« on: Saturday 26 November 2011, 06:49:59 »
Hei. Nici nu prea stiu cum sa intreb. Putem aplica pentru master in Canda la terminarea facultatii?  Exista astfel de burse de studii?

Offline Nico_Montreal

• Hero Member
Re: Master
« Reply #1 on: Saturday 26 November 2011, 11:57:03 »
cauta pe site-urile universitatilor din canada... poti sa incepi cu mcgill university (montreal) sau university of toronto.
dar fiind cele mai renumite din canada - si printre cele mai renumite din america de nord - au si criterii/costuri ridicate. altminteri, fiecare provincie are 1-2 universitati, asa ca ai de unde sa cauti
poate poti sa obtii si o bursa (dar o sa depinda de notele din ro si de recomandarile profesorilor de acolo).

iar ca sa raspund la intrebarea "ascunsa": da, daca faci studii aici poti primi viza de rezident permanent si apoi cetatenia. am avut colegi la job care au facut asa.

P.S.: incearca si in US sau Europa
P.P.S.: este ca atunci cind iti cauti un job: trimiti zeci de email-uri, primesti raspuns la numai o parte dintre ele si poate "pica" ceva.

Offline TonyC

• new users
  • Handsome
Re: Master
« Reply #2 on: Sunday 27 November 2011, 05:57:18 »
cauta pe site-urile universitatilor din canada... poti sa incepi cu mcgill university (montreal) sau university of toronto.
dar fiind cele mai renumite din canada - si printre cele mai renumite din america de nord - au si criterii/costuri ridicate. altminteri, fiecare provincie are 1-2 universitati, asa ca ai de unde sa cauti
poate poti sa obtii si o bursa (dar o sa depinda de notele din ro si de recomandarile profesorilor de acolo).

iar ca sa raspund la intrebarea "ascunsa": da, daca faci studii aici poti primi viza de rezident permanent si apoi cetatenia. am avut colegi la job care au facut asa.

P.S.: incearca si in US sau Europa
P.P.S.: este ca atunci cind iti cauti un job: trimiti zeci de email-uri, primesti raspuns la numai o parte dintre ele si poate "pica" ceva.

Multumesc mult de sfaturi. O sa incerc sa ma interesez pe cat se poate. Chiar mi-as dori ca la terminarea facultatii sa fac masterul in Canada. Plus ca ar fi si mult mai renumit. Sa vad cum ma descurc si cu taxa, pentru ca din cate am inteles este una foarte mare...