Author Topic: Cazier strainatate  (Read 523 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MGoncea

• new users
  • [Scrie un text beton aici]
Cazier strainatate
« on: Sunday 04 October 2009, 17:40:39 »
Salut tuturor,
  Stiu ca s-a mai discutat destul de mult pe tema aceasta a cazierelor din strainatate. Dupa ce am citit cam toate subiectele postate despre aceasta tema, am inteles ca ai nevoie de cazier din tara unde ai locuit cel putin 6 luni ,indiferent daca au fost 6 luni consecutive sau cumulate pe parcursul mai multor ani.
Pentru a fi cat mai bine informat, am accesat si site-ul Ambasadei Canadiene din Bucuresti unde scrie negru pe alb ca aceste 6 luni trebuie sa fie CONSECUTIVE. Altfel spus, daca intr-o perioada de 6 ani ai locuit doar cate 5 luni si 30 de zile pe an intr-o tara straina, restul timpului locuind Romania, nu ai nevoie de cazier din acea tara. Citez de pe site-ul ambasadei:

" Who needs a police certificate?
In general, you and everyone in your family who is 18 years of age or over need to obtain a police certificate. You must obtain a police certificate from each country or territory where you have lived for six consecutive months or longer since reaching the age of 18.
The certificate must have been issued no more than three months before you submit your application.
If the original certificate is neither in English nor in French, submit both the certificate and the original copy of a translation prepared by an accredited translator with your application. "
 A mai fost cineva in situatia aceasta?
Ai nevoie de cazier daca sunt 6 luni consecutive intr-un an , sau cumulate pe parcursul mai multor ani?

Va multumesc!

Offline apx

• Full Member
Re: Cazier strainatate
« Reply #1 on: Tuesday 06 October 2009, 04:51:45 »
Numai daca sunt consecutive - asa, daca ai stat o luna in Egipt anul asta si o luna in Grecia anul trecut, la statiune... in plus, ca turist, nu estiu rezident al tarii respective. Nu poti spune ca ai locuit in Grecia daca ai statin vacanta acolo.
Resist much, obey little.

Offline MGoncea

• new users
« Reply #2 on: Tuesday 06 October 2009, 10:54:56 »
In cazul meu, am stat 3 luni in America in 2006 si inca 3 luni in 2007, cu o viza de munca. Cumulat sunt 6 luni. Deci, trebuie sa fie 6 luni consecutive sau cumulate pe parcursul mai multor ani (in aceeasi tara)?
Multumesc.

Offline cbunea40

• new users
« Reply #3 on: Tuesday 06 October 2009, 19:35:57 »
Daca ai stat 6 luni in America fara intrerupere,de exemplu din1 noiembrie 2006 pana pe 30 aprilie 2007,iti trebuie cazier.Cel putin asa reiese din paragraful pus de tine unde nu scrie 6 luni consecutive pe an ci doar 6 luni consecutive.

Offline MGoncea

• new users
« Reply #4 on: Wednesday 07 October 2009, 04:49:42 »
Imi cer scuze, nu a fost cea mai clara exprimare pe care puteam sa o folosesc.
Situatia mea: 01 februarie-30 aprile 2006 si 1 iulie - 5 septembrie 2007  am fost in America avand o viza de munca.
Din ce am citit pe forum, as avea nevoie de cazier, deoarece cumulat sunt 6 luni. Din cele aflate de pe site-ul ambasadei canadiene, nu as avea nevoie de cazier deoarece nu sunt 6 luni consecutive.
A mai fost cineva in situatia aceasta, sa ma lamureasca si pe mine?
Este destul de important sa stiu pentru ca obtinerea cazierului de la FBI dureaza pana la 4 luni, plus ca mai ai nevoie de cazier si de la politia statului in care ai locuit.  In cazul in care am nevoie, as incepe de acum formalitatile, sa mai scurtez durata de procesare a dosarului 2. Pe de alta parte, daca nu am nevoie de cazier, ar fi inutil sa il cer, si in felul acesta as mai scuti niste bani cu taxele cerute de trezoreria americana, plus cele datorate postei.
Va multumesc. 

Offline Moni

• new users
« Reply #5 on: Tuesday 01 December 2009, 04:20:49 »
Buna ,

Sunt interesata de acest subiect si in situatia in care se poate , te rog sa-mi raspunzi . Sotul meu a locuit in SUA aproximativ 3 ani , a depasit viza si implicit , a lucrat ilegal. Am citit despre acest subiect si nici eu nu prea am inteles : unii spun ca este bine sa declari , altii ca nu. Noi vrem sa depunem dosarul pentru Viena luna acesta si nu stiu cum sa procedam mai bine . Sa spunem ca da si sa incepem demersurile pentru obtinerea acestui cazier in vederea prezentarii lui la un posibil interviu sau sa spunem ca nu ?  Eu sunt aplicantul principal , sotul este aplicantul secundar.

Multumesc.

Offline Catalin Peptanaru

• new users
« Reply #6 on: Wednesday 02 December 2009, 15:39:33 »
despre cazierul din state va spun din proprie experienta: Am stat in state 1 an si jumatate (din iunie 2000 pana in decembrie 2001) si am depus dosarul de emigrare la Viena in 2004(ianuarie) desi am declarat ca am stat in perioada amintita mai sus in state, NIMENI nu mi-a cerut cazier din state.

Offline sorro

• new users
« Reply #7 on: Sunday 04 April 2010, 09:23:31 »
La Viena (DCS) nu trebuie cazier, dar iti va trebui la depunerea dosarului federal, la Ambasada, dupa obtinerea CSQ-urilor.
DCS: 20.10.2009 | ACC/OUV: 23.03.2010 | CSQ (prin posta): 27.05.2010 | Dosar II: 22.07.2010 | CB: 10.08.2010

Offline djordje

• new users
« Reply #8 on: Sunday 04 April 2010, 12:40:02 »
ok... cum ar putea stii canadienii ca ai stat un an in usa si 6 luni la ouagadougu....ca sint curios...?!

Offline emican

• new users
« Reply #9 on: Thursday 08 July 2010, 06:12:33 »
Poate ma ajuta si pe mine cineva....
Am lucrat pe vase de croaziera,in USA,timp de 5 ani,avand contracte de 6;7 si 8 luni.....
Este cazul sa imi scot cazierul de la ei??

Offline emican

• new users
« Reply #10 on: Wednesday 14 July 2010, 06:11:08 »
Nu stie nimeni??

Offline sorro

• new users
« Reply #11 on: Saturday 07 August 2010, 16:04:02 »
Cu siguranta trebuie la 6 luni consecutive. Daca sunt 6 luni cumulate din mai multe bucati, depinde unde ai fost in perioada dintre aceste bucati. Spre exemplu, daca ai fost 3 luni in SUA, apoi 3 luni in Canada sau Mexic, apoi inca 3 luni in SUA, se considera ca ai stat mai mult de 6 luni in SUA, caci revenirea din Canada si Mexic in SUA este considerata "reentry". Este posibil sa fie asa si cu alte tari...

Cel mai corect ar fi sa dai un email la Ambasada/Consulatul Canadei la Bucuresti, sa explici situatia ta si sa intrebi. Nu are ce sa strice, nu?
DCS: 20.10.2009 | ACC/OUV: 23.03.2010 | CSQ (prin posta): 27.05.2010 | Dosar II: 22.07.2010 | CB: 10.08.2010

Offline Marian_P

• new users
« Reply #12 on: Friday 17 September 2010, 05:48:12 »
Ca sa inteleg si eu romaneste.... eu sunt de un an in Maroc. Drept urmare am nevoie de un cazier judiciar din romania si un altul din Maroc?

Offline sorro

• new users
« Reply #13 on: Saturday 18 September 2010, 16:39:51 »
Asa ar trebui daca ne luam dupa ce scrie pe site-urile oficiale. Se pare insa ca sunt si unii carora nu li l-a cerut (a se vedea postarile anterioare). Asa cum am zis, cel mai corect este sa dai un email la ambasada si sa intrebi. In SUA cazierul poate dura si 3-4 luni, asa ca interesati-va din timp... Spor!