Pai se pare ca e mai bine atunci in Aussie decat in Canada....!
Oare?
Ma gandesc la faptul ca, s-ar putea sa nu te descurci prea bine la inceput....in australia nu primesti ajutor social...decat dupa ce devii cetatean australian!!!!
adica 2 ani. Nu spun ca asta e viitorul fiecarui emigrant, sa stea pe social...but, who knows??? Poate ca nu gasesti imediat job, vreo problema (de adaptare, medicala, etc) care te impiedica sa muncesti....
O alta questie nasoala despre aussie este ca pana nu ai cetatenia (2 ani) daca angajatorului respectiv nu ii convine de tine, poate "sa spuna" ambasadei care sa te trimita inapoi in romania fara nici o problema (ca nu te adaptezi, chestii de astea). Deci el..e un fel de Master "Absolut"....!!!
Referitor la clima e mai bine, studiile sunt echivalate, dupa ce devii cetatean poti sa-ti cumperi pamnt ieftin (aviz celor ce vor sa se ocupe de ferme, si nu numai), sa-ti construiesti casa. Rate f mici in comparatie cu canada.
Din cate am vazut se asteapta mai mult pe australia decat pe canada si orice s-ar spune costurile sunt relativ asemanatoare...(vedeti topicurile de mai sus), eventual taxe mai multe (dar nu foarte mari).
Parerea mea e ca bine sa emigrezi oriunde, adica oriunde castigi mai mult decat sal mediu din romania ( sa nu mai vb de sal minim, care e ca si cum n-ar fi).
Fiecare are motivele lui: clima, prieteni, limba vorbita. In orice caz...oriunde esti un emigrant. Dar un emigrant cu fruntea sus....vei fi oricum mai bine tratat ca in romania..iar copii tai vor fi cetatenii statului respectiv.
Chiar daca acolo lucrezi la MC Donalds sau ceva similar ani de zile e mai bine sa lucrezi (ca inginer, cazul meu si sa iei 6 mil) ca aici (inaca...romania)
Succes la toti....inclusiv mie

)