Author Topic: CANADA SAU AUSTRALIA  (Read 1331 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline crys74

• new users
CANADA SAU AUSTRALIA
« on: Wednesday 21 January 2004, 11:44:51 »
Salut, am o intrebare de baraj.  Stie cineva unde ar fi mai bine de emigrat si motivele in raport cu ,bani ,nivel de viata,locuri de munca etc.   Noi oricum am depus dosarul pentru Canada dar indeplineam punctajul si pentru cealalta parte .Voi ce a-ti alege ,chiar si cei care sinteti deja acolo va multumesc .

Offline ade777

• Hero Member
    • [move][b][glow=#C8BBBE,2,300][color=blue]Hai [/color][color=yellow]Rom[/color][color=red]ania![/color][/glow][/b][/move]
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #1 on: Wednesday 21 January 2004, 11:48:30 »
Noi am ales deja..... :???:
Speranta nu moare NICIODATA. Sau, daca va trebui vreodata sa moara,atunci cu siguranta va muri dupa moartea mea...SUNT CONDAMNAT SA INVING

Offline norocel1962

• Hero Member
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #2 on: Wednesday 21 January 2004, 14:59:55 »
Intre Canada si Australia as alege...Noua Zeelanda !
Oricum, mi se pare o intrebare deplasata pe "Quebec.ro" !
"Funcţia idiotului e pozitivă, pentru că fără el n-am înţelege nici geniul, nici normalitatea. Păi, cum am cunoaşte noi un om pe care-l numim desăvîrşit, daca n-ar fi aştia, idioţii?" Petre Ţuţea

Offline doctor feel-good

• new users
    • http://www.gifanimations.com/action/ImageDisplay?group=1&category=4&index=7&dir=prev
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #3 on: Thursday 22 January 2004, 02:02:58 »
Eu am dorit Canada,sotul Noua Zeelanda.Mergem in Canada,iar in Noua Zeelanda ne vom face vacantele.
Desteptul cedeaza...locul altuia mai destept decit el

Offline Gabriel.Hoidrag

• Sr. Member
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #4 on: Thursday 22 January 2004, 02:10:48 »
Salut!  

Multi au ales Quebec`ul nu pentru ca asta ar fi visat din frageda pruncie :-(  ....ci pentru ca taxele intregului proces si durata...sunt destul de mici...comparativ cu alte destinatii...gen Australia...NZ...etc. :D

Pana la urma...banii sunt un criteriu destul de important... :-x
Doamne`Ajuta!

Offline marc

• Full Member
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #5 on: Thursday 22 January 2004, 02:59:22 »
Este o intrebare buna.
Motivele pentru care poti alege Canada sau Australia sunt:

1. Din punct de vedere economic situatia este cam aceeasi.
2. Distanta dintre Romania si Australia este mai mare decat intre Romania si Canada motiv pentru care s-ar putea sa ajungi mai rar in Romania.
3. Comunitatea romaneasca mai mica decat in Canada.
4. Clima este cu mult mai blanda in Australia, in cazul in care te-ai saturat de frig sau iti place marea, Australia este o optiune buna.
5. Diplomele din Romania sunt recunoscute in Australia fara echivalare sau ordine profesionale cu exceptia medicilor care trebuie sa treaca niste diferente. (chestiune ff importanta)
4. Costurile? Aproximativ egale, destul de mari in ambele cazuri.
    Pentru Australia:
       Cost test IESTS + medicale + 1750 $ austr taxa de procesare + pret bilet avion (cam 1000-1200 USD/persoana)
    Pentru Canada:
       cost DCS(300 CAN$ + 100 CAN$/pers) + medicale + taxa procesare dosar + taxa landing (impreuna = 1100 USD/pers) + bilet avion (500 USD/pers)
5. Timpul de procesare (cam acelasi), posibil sa fie putin mai mare pt Australia.

Ar mai fi, dar astea imi vin in minte acum.

$ Australian este aproximativ egal cu $ Canadian

Offline ioan

• new users
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #6 on: Thursday 22 January 2004, 05:31:09 »
Salut.
Ti-am vazut mesajul postat pe forum si ma gandeam ca poate am avea cate unele de discutat. Eu unul ma gandesc sa plec in Australia, deoarece desi initial credeam ca duc lipsa zapezii si Canada ar fi o destinatie optima (cascada Niagara, CN Tower, rezervatiile naturale, festivalurile de jazz, interculturalitatea din Montreal, cosmopolitanismul) mi-am dat seama ca sunt alti factori care trebuiesc luati in considerare cum ar fi:
- nivelul de cunostinta de limba: eu nu prea cunosc franceza, pe cand in engleza cred ca dupa vreo luna de adaptare as putea sa ma descurc decent - mi-am dat TOEFL-ul si am scos 273 din 300 cu un eseu de 5.5 din 6 - iar dupa ce m-as chinui 1 an de zile ca sa invat franceza voi descoperi ca acolo nu se vorbeste franceza ci quebec-oasa;
- cunostintele pe care le ai, prieteni, rude, orice; cu toate ca am un frate care e cetatean canadian;
- suma de bani de care dispui, atat pentru procesul de emigrare care este mai ieftin, cat mai ales pentru a incepe o viata noua;
- clima - parca as prefera sa ma apuc de surf decat de schi, fotbal in loc de hochei;
- stilul de viata - canadienii sunt cam workoholici din cate am inteles, pe cand australienii sunt mai woodstock;
- Australia te cam rupe de lume, fiind izolata fata de rest, in timp ce Canada este sub influenta americana, ca mod de viata, mai putin partea franceza care am inteles ca este mai europenizata, ca urmare a diversitatii de culturi intalnite aici.
- cat despre echivalarea studiilor nu stiu nimic, insa daca este adevarat ca in Australia sunt recunoscute diplomele din Romania, atunci asta nu poate fi decat imbucurator pentru non-IT.
- ar mai fi si faptul ca anumite categorii au mai multe sanse pe un anumit sistem de emigrare decat pe celalalt; spre exemplu economistii sau contabilii.

Apropo Marc mai este o taxa care se adauga in cazul emigrarii in Australia si anume taxa de echivalare a meseriei de catre organismul abilitat si care poate varia intre 300 si 1000 $AU.

Offline Northwind26

• new users
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #7 on: Tuesday 22 March 2005, 12:21:58 »
Pai se pare ca e mai bine atunci in Aussie decat in Canada....!
Oare?
Ma gandesc la faptul ca, s-ar putea sa nu te descurci prea bine la inceput....in australia nu primesti ajutor social...decat dupa ce devii cetatean australian!!!!
adica 2 ani.  Nu spun ca asta e viitorul fiecarui emigrant, sa stea pe social...but, who knows??? Poate ca nu gasesti imediat job, vreo problema (de adaptare, medicala, etc) care te impiedica sa muncesti....
O alta questie nasoala despre aussie este ca pana nu ai cetatenia (2 ani) daca angajatorului respectiv nu ii convine de tine, poate "sa spuna" ambasadei care sa te trimita inapoi in romania fara nici o problema (ca nu te adaptezi, chestii de astea). Deci el..e un fel de Master "Absolut"....!!!
Referitor la clima e mai bine, studiile sunt echivalate, dupa ce devii cetatean poti sa-ti cumperi pamnt ieftin (aviz celor ce vor sa se ocupe de ferme, si nu numai), sa-ti construiesti casa. Rate f mici in comparatie cu canada.
Din cate am vazut se asteapta mai mult pe australia decat pe canada si orice s-ar spune costurile sunt relativ asemanatoare...(vedeti topicurile de mai sus), eventual taxe mai multe (dar nu foarte mari).
Parerea mea e ca bine sa emigrezi oriunde, adica oriunde castigi mai mult decat sal mediu din romania ( sa nu mai vb de sal minim, care e  ca si cum n-ar fi).
Fiecare are motivele lui: clima, prieteni, limba vorbita. In orice caz...oriunde esti un emigrant. Dar un emigrant cu fruntea sus....vei fi oricum mai bine tratat ca in romania..iar copii tai vor fi cetatenii statului respectiv.  
Chiar daca acolo lucrezi la MC Donalds sau ceva similar ani de zile e mai bine sa lucrezi (ca  inginer, cazul meu si sa iei 6 mil) ca aici (inaca...romania)
Succes la toti....inclusiv mie :))
Real eyes realise real lies

Offline Lovin

• new users
  • Bucuresti... inca
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #8 on: Tuesday 22 March 2005, 14:06:24 »
Parerea mea este ca in Australia este un nivel de trai mult mai bun decat in Canada, asta dupa ce am studiat si intentionat sa emigrez in Australia. Procesul e mai facil pentru Canada insa, si nu risti bani multi.

Am cunostinte si in Canada si in Australia si... Australia primeaza.

See ya !
Barbat puternic este cel ce uneste cunostinta cu faptuirea - Sf. Maxim Marturisitorul (Filocalia Vol 2)

Offline Agno

• Hero Member
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #9 on: Tuesday 22 March 2005, 14:31:38 »
Quote from: Lovin
Australia este un nivel de trai mult mai bun decat in Canada

Statisticile plaseaza Australia pe pozitia a 8-a ca nivel de trai, mult dupa Canada sau USA. Problema economiei australiene este dependenta masiva de industria japoneza (marii investitori din acea tara). Iar cum economia Japoniei este inca intr-o dureroasa recesiune prelungita, e cam afectata si economia Aussieland-ului.

Sistemul asigurarilor sociale e croit dupa modelul american, deci nu va asteptati la facilitatile de ordin medical/social de aici (dupa ceva timp petrecut in Ca nu mai cred ca e o chestie asa de buna, anyway, bani aruncati aiurea de multe ori  :( ).

Ca sa inchei cu un zambet, un var indepartat stabilit de ani de zile in Perth spunea ca ce-l enerveaza cel mai tare e ca tot ce misca acolo e veninos la nivel maxim. Mai povestea omul amuzat ca in fiecare dimineata cand pleaca la munca isi scutura bine cizmele/pantofii daca au ramas afara sa nu se aciueze vreun paianjen/sarpe acolo. Iar daca ai in backyard o gramada de lemne ceva, ti se spune in cursurile organizate de aia cum ca nici sa nu te gandesti sa bagi mainile direct ca e foarte probabil sa fie deja cativa serpi, veninosi evident, care si-au facut culcus acolo. In definitiv e tara lui Steve Irwin, nu ?

In schimb aussie-ii sunt mult mai apropiati de latini decat orice alti anglo-saxoni.

Agno

Offline IulianaB

• new users
...
« Reply #10 on: Wednesday 23 March 2005, 03:11:05 »
Din cate stiu eu este destul de greu sa emigrezi in Australia / Noua Zeelanda fara sa aplici printr-o firma de consultanta si iti cer vreo 2000 USD pt aceasta. Informatii sunt mult mai putine.

In Noua Zeelanda se putea pleca f usor si in f. scurt timp pna acum vreo 3 ani, inainte de a creste punctajul. Din NZ mai multa lume pleaca decat vine. Tinerii sunt pleaca in Australia, Europa, America si se intorc dupa cativa ani. In ciuda faptului ca e o tara f. frumoasa si curata, cam mori de plictiseala acolo. Salariile sunt destul de mici...Nu sunt serpi veninosi acolo, ci doar in Australia. Ploua cam toata ziua.

Ceea ce ma sperie pe mine sunt radiatiile solare, implicit nr. mare de cazuri de cancer de piele din cauza gaurii in stratul de ozon de deasupra Australiei. Plus vietatile de acolo + caldura excesiva vara + nr. mare de incendii.

Ca avantaje : poti sa-ti cumperi casa dupa ce ai un venit stabil (iti da banca credit).

Avantaje si dezavantaje.

Offline Lovin

• new users
  • Bucuresti... inca
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #11 on: Wednesday 23 March 2005, 05:37:08 »
Totul este relativ, insa relativul la mine inclina pentru Asutralia ca viata mai frumoasa, pe langa cea sociala mai pui si clima dar scoatem animalele "domestice" veninoase :D

See ya !
Barbat puternic este cel ce uneste cunostinta cu faptuirea - Sf. Maxim Marturisitorul (Filocalia Vol 2)

Offline giuliano

• new users
australia?
« Reply #12 on: Wednesday 23 March 2005, 07:16:38 »
Am facut o autoevaluare pentru Australia si am indeplinit punctajul de 135 de puncte (necesar 120),dar am dosar depus pe Quebec.Mai mult chiar,am testul IELTS cu 7,5 (necesar pentru Australia-4,5).Totul depinde acum de rezultatul de la interviul pe Quebec-probabil in mai sau iunie.Emigrarea pe Australia se face prin Ambasada de la Belgrad sau prin firme de intermiedere.Cei din Australia  cauta in general forta de munca calificata in meserii ca :asistenti medicali,bucatari,agronomi etc.

Offline IulianaB

• new users
..
« Reply #13 on: Wednesday 23 March 2005, 07:44:31 »
ca cetatean canadian te poti stabili oriunde : Austeralia, NZ, chiar in State...

Offline glucki

• new users
  • CONT BLOCAT !
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #14 on: Wednesday 23 March 2005, 16:15:45 »
AUSSIE, AUSSIE, AUSSIE !!!
Categoric Australia, "I wanna live in the land down under". In 2002, cand am terminat fac. si disperam sa plec dracu din Romania, trebuia sa ai minimum 3 ani de munca in tara de origine ca sa emigrezi in Australia, la fel in NZ, si doar 6 luni in Quebec. Si statui io si ma gandii: ce-ar fi sa ajung eu in Quebec intai (ceea ce am si facut), sa primesc cetatenia canadiana si apoi fiind cetatean COMMONWEALTH, sa plec in Australia fara procedura de emigrare si sa ma stabilesc in Melbourne unde e cald si bine, sa beau bere pe plaja, sa fac surfing si in loc de expresia de kkt "man" sa folosesc "mate" Asta o sa si fac, so help me god !!! I'm half way there, I,m livin' on a prayer.

Offline pion

• new users
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #15 on: Wednesday 23 March 2005, 22:22:45 »
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu este adevarat ca ai aceste drepturi in Australia, ca si Canadian. (vezi aici )

Intrigat, eu am cautat pe google destul de mult asemenea info, si nu am gasit nimic relevant, apoi am gasit chiar pe forum confirmarea: nu e nimic extraordinar dpdv al emigrarii cu acest commonwealth. De "State" nici nu mai vorbesc.

Oricum, glucki, daca iti acumulezi cei 3 ani experienta ai sanse. Eu acum termin facultatea si nu indeplinesc decat 110 din cele 120 de puncte. Imi mai trebuie chiar experienta... asa ca stiu ce imi ramane de ales.

Massther Clinic - Massage therapy

Offline Agno

• Hero Member
CANADA SAU AUSTRALIA
« Reply #16 on: Thursday 24 March 2005, 00:12:24 »
Quote from: pion
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu este adevarat ca ai aceste drepturi in Australia, ca si Canadian. De "State" nici nu mai vorbesc.

Adevarul e undeva pe la mijloc ... cel putin legat de State ... cetatenia canadiana nu-ti da automat drept de munca sau rezidenta americana (desi cred ca trebuie sa fii de-a dreptul ahtiat dupa bani sa iti doresti sa traiesti in USA zilelor noastre). In schimb ai drept de libera trecere a frontierei fara nici un fel de viza sau alte matrapazlicuri (cred ca numai Porto Rico mai are astfel de facilitate), iti poti cauta nestanjenit de munca, iar daca gasesti ceva, o simpla scrisoare a employer-ului la Departamentul de Munca statal iti e suficienta sa capeti drept de munca.

Din aceasta cauza si hemoragia de canadieni ce munceasc in State. I-a mai intors pe unii recesiunea americana insa tot sunt destui :)

Legat de Commonwealth, diferentele care sunt fata de tarile ne-Commonwealth se refera la criteriile de reintregire a familiei (o prevedere pusa in lumina dupa al doilea razboi mondial sa recompenseze cu un trai mai bun pe aia de s-au batut cu fiara fascista, originiari de loc din Commonwealth). Si divizii intregi de soldati camerunezi sau nigerieni s-au asezat in Ontario atunci si in anii 50' si-au adus familiile.

In acest moment legea este foarte controversata intru-cat se pare ca familiile originare de pe continentul negru trimit rude incontinuu, fortand sistemul sa accepte forta de munca necalificata, de care, in ciuda celor vehiculate de neaveniti o tara industrializata nu are nevoie (vezi inginerii romani adusi aici pentru a spala veceuri spre satisfactia si mandria celor de la Emigrari).

Daca Romania era tara Commonwealth nu ma mai chinuiam acuma s-o aduc pe sor-mea, ii trimiteam banii de avion si atit.

Agno