Author Topic: OSCAR 2007: comentarii la nominalizari  (Read 901 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rufus

• Moderator
  • Hero Member
OSCAR 2007: comentarii la nominalizari
« on: Wednesday 31 January 2007, 11:35:02 »
http://www.oscar.com/nominees/?pn=list

Tocmai am vazut The Departed, unul din filmele propuse la Premiul Oscar pt cel mai bun film (alaturi de Babel, The Queen, Letters from Iwo Jima, Little Miss Sunshine).

Mi s-a parut excelent, scenariul este foarte bun, cu o multime de actori de renume. Leonardo DiCaprio este la inaltime, cred c-ar fi meritat nominalizarea pt cel mai bun actor la filmul asta. El este oricum nominalizat pt marele trofeu, insa cu un alt film (Blood Diamond). Si Jack Nicholson are o prestatie foarte buna, dupa parerea mea chiar peste cea a nominalizatului la Oscar pt rol secundar, Mark Wahlberg, care mi s-a parut ca parca are o "fata de poker" desi face multa risipa de energie in rolul sau.

Babel nu m-a impresionat deloc. Dimpotriva, a fost ca pomu' laudat. O multime de incidente dramatice, dar legate intre ele cu ata alba. Scenariul are chiar niste elemente putin aiurea cred eu: o mexicanca fara drept de munca paraseste US cu niste copii americani, fara sa-si dea seama ca va avea probleme la intoarcere. Nici scenele de nudism nu contribuie prea mult la atractivitatea filmului. Brad Pitt a oferit si el o prestatie mediocra. In filmul asta sunt doua actrite nominalizate la Oscar pt rol secundar, doica si eleva japoneza (numele lor nu-mi spune nimic), dar prestatia lor nu mi-a atras atentia in mod special.

A vazut cineva The Queen?
« Last Edit: Wednesday 31 January 2007, 11:39:07 by Rufus »
"Aquilla non capit muscas"

Offline Rufus

• Moderator
  • Hero Member
Rãspuns: OSCAR 2007: comentarii la nominalizari
« Reply #1 on: Thursday 08 February 2007, 12:29:43 »
Little miss sunshine

Vad ca are multe nominalizari, artisti de sustinere etc..Poate nu eram eu intr-o dispozitie corespunzatoare..dar little miss sunshine m-a dezamagit un pic.

aparte o oarecare candoare a fetitei, departe de naturaletea unei shirly temple are momente lungi de constructie un pic stingace a personajelor care interactioneaza si nu prea, parca e un colaj.

Credibilitatea scenariului nu mai vorbesc ca e greu sa mai distingi in ziua de azi. Daca ride lumea de el o da repede ca e o "comedie romantica" , "drama comica" " comedia del arte" etc...

Cam ca R.V.

Da, destul de usurel filmul. Mi s-a parut insa interesanta ideea legata de obsesia fetitelor pt frumusete inca de la varste fragede, si diferenta dintre asta si normalitatea reprezentata de personajul principal.

Nici The Queen n-a fost cine-stie-ce.

Poate Blood Diamonds sa obtina ceva premii, are un mesaj interesant pt femeile din societatile dezvoltate.
« Last Edit: Thursday 08 February 2007, 12:35:55 by Rufus »
"Aquilla non capit muscas"

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #2 on: Thursday 08 February 2007, 13:08:21 »
Departed si Babel.

Acum Departed dpmdv e o colectie de caractere construite serios si meserias, de actori de exceptie. Subiectul pare serios, are sens , dar posibilitatea ca infiltrarile astea sa fie asa de "simultane" si ca cei implicati sa ajunga sa se vineze unul pe altul e un pic neserios, si nu cred ca aveau intentia asta. Scena finala, demna de Matrix. Dar in Matrix oricum crezi aproape orice...

Ca chestie si poate fara legatura, titlul pentru mine e unul din chestiile care ma fac sa tin minte un film. Mai bine zis daca i se potriveste. Departed ..Nu imi vine nimic despre filmul asta in minte,  :-\

Babel. Mi se pare extrem de bun din multe cauze.

Odata tandemul copiilor alora, cu rivalitatea lor induiosatoare pe un fundal extrem de actual al copiilor "soldati".
Apoi , ca si in "Children of Men" filmarile extrem de credibile pe teren, sunetele, efectele vizuale in natura, deserturi.
Credibilitatea personajelor, extrem de solide , si vorbesc aici de personajul jucat de Pitt dar nu im primul rind. Menajera , ghidul autobuzului, fata japoneza..

Cit despre cronologie  te cam ameteste, dar cred ca le era frica de o cronologie liniara, li se parea prea plata. Cam ca la un show de magician, e nevoie de ceva sa te destabilizeze ca se te poata uimi corespunzator ceea ce el vrea sa vezi.

Apropo am vazut si Iluzionistul. Edward Norton face un rolisor interesant, e o poveste romantica neverosimila dpmdv. Realizatorul insusi, dupa modelul personajului sau principal,pune elemente in scena in asa fel incit sa iti atraga sau distraga atentia pe masura ce scenariul isi vede de treaba in fundal, de tre sa revezi filmul ca sa te prinzi. Presupune , ca intr-un truc de iluzie optica .multi complici, poate prea multi, publicul fiind unul din ei... :) In orice moment, o intrebare pe care ti-o pui in minte la vederea unei "cozi de iepure" iesind din mineca realizatorilor poate risipi magia...

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #3 on: Wednesday 14 February 2007, 15:33:44 »
Adevarata istorie din spatele filmului Dreamgirls

cum mai ziceam pe undeva nu am citit nika de film inainte.ma uitam la film si realizam ca era vorba de istoria incilcita a companiei Motown si a formatiei Diana Ross and the Supremes. Incercam sa inteleg cine e cine in viata reala. E drept ca afara de Diana Ross nu stiam numele celor de la Supremes.

Nu am stiut niciodata cine a fost patronul lui MOtown dar toata lumea i-a recunoscut coaiele de a face o companie care a dat de munca in domeniul muzicii si a facut cunoscuti atitia artisti de culoare in lumea "alba" , intr-o perioada in care muzica se segrega din ce in ce.

Probabil ca daca e sa caut, as putea afla cine este in real personajul jucat de Eddy Murphy si daca idilele infatisate in film au avut loc in realitate. Din textul care urmeaza, singurul care a dat el de mine L:-) am aflat ca filmul nu a fost conceput ca fiind un documentar..

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=7015150

acum despre film. Fata asta a luat un Globe award si poate ia si un Oscar. Reda foarte bine confuzia care a dus la despartirea personajului interpretat de grupul Dreametts. Oricum, e totusi pe undeva istorie, Motown lansind sau promovind o caciula de artisti de culoare ca Jacksons Five, Smokey Robinson,altii..

Offline VERONIA

• Full Member
« Reply #4 on: Wednesday 14 February 2007, 15:48:17 »
Babel l-am gasit chiar plictisitor...lung...fara esentza..
concluzia care era: nu pleca de acasa?

am auzit ca The Queen e bun..nu l-am vazut inca.
on an application it said, "Don't write here", and she wrote, "Why?"

Offline phoenyx

• Jr. Member
  • **
OSCAR 2007: Das Leben des Anderen
« Reply #5 on: Thursday 15 February 2007, 14:42:13 »
Das Leben des Anderen
(The Lives of Others)

Un film despre fosta securitate din Germania Democrata care zic eu ca reuseste sa recreeze atmosfera, de vreme ce mie mi-a dat crampe viscerale. Dramatic, tensionat, cu secvente care iti ingheata sangele in vene si retrezeste panica aceea. Personaje complexe, in nuante de gri, nu numai alb si negru, bun si rau. Ceea ce-l face sa depaseasca limitele unui film de conjunctura este exact si sensul titlului : o viata vida care se umple de viata altora, iar  substitutul devine propria ta viata. De aici incolo deciziile de a o schimba iti apartin.
Ca o persoana nestraina de atmosfera epocii, nu l-am putut privi complet detasata. E un film care reda cu subtilitate complexitatea caracterului uman si confruntarile, dilemele si alegerile acelor vremuri. E un film bun, care merita vazut. Mai mult nu pot spune, ca sa nu va stric placerea vizionarii.  :)

Nominalizat la Oscarul pentru film strain, alaturi de Pan’s Labyrinth, Water, Days of Glory, After the Wedding.
http://www.oscar.com/nominees/?pn=detail&nominee=TheLivesOfOthersForeignLanguageNominee

« Last Edit: Thursday 15 February 2007, 20:02:37 by phoenyx »
Dar daca...?

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #6 on: Monday 19 February 2007, 09:28:17 »
..contenders for the best foreign film Oscar.

Unlike other Oscar categories, all who vote for best foreign film must sign a release stating they have actually seen all the contenders and watched them in a movie theater rather than on a DVD screener.

That has changed the nature of the competition. Some films look especially good on television-sized DVD screens and have won because of the way they were presented to Oscar voters.

Many, for example, think that watching "Shakespeare in Love" on a cassette or DVD helped the sprightly comedy beat the war drama "Saving Private Ryan," which needed a big screen to show off its effects.

Interesant punctul de vedere. Impresiile celor care privesc pot fi diferite daca il vad pe ecran lat sau pe DVD/televizor.

As adauga ca impresiile pot fi diferite daca il vezi pe un simplu televizoras mic sau pe un 42". Daca il privesti pe un dvd sau la televizor cu pauze idioate la fiecare zece minute. Daca il privesti pe cablu sau pe televizor cu antena de camera. De pe DVD sau un divx filmat cu camera pirat in vreo sala din hong kong .

...daca il vezi cind esti interesat, cu chef si cu mintea limpede sau cind pling copii in cealalta camera, cind esti emotional instabil sau emotional nedisponibil....

So, impresiile sint impresii si sa ne dam voie sa avem pareri diferite in momemente diferite fara sa parem ca avem MPD(multiple personality disorder).. :)

Pe de alta parte a vedea atitea filme in nominalizare mergind la cinema este o quasi imposibilitate iar pentru cei ce nu sint vorbitori nativi de engleza un procent din dialoguri se pierde printre soapte si zgomote ambiante..

reflexii reflexii...