Author Topic: Filmul anului 2007  (Read 1482 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fruits rouges

• Sr. Member
Filmul anului 2007
« on: Friday 09 November 2007, 23:04:33 »
vine sfarsitul anului si merge un top ca ne da idei ce sa mai vedem (nu c-am duce lipsa, timp sa fie)
puneti aici filmul care v-a impresionat cel mai mult, care v-a furat mintile anul asta, va rodeati unghiile, ce mai :)

incep eu
1 e Efter brylluppet (After the wedding, un film danez)
2 e Das Leben der anderen, film nemtesc, a castigat un Oscar
3 to be determined

(filmul romanesc nu se pune pe motive de subiectivitate)

Offline fruits rouges

• Sr. Member
Rãspuns: Filmul anului 2007
« Reply #1 on: Friday 09 November 2007, 23:06:46 »
...oricum, ii redundant, si-asa filmul romanesc a fost "in your face, Europe eat your hear out" si ni-i mila de ei  ;D

Offline XX

• new users
« Reply #2 on: Saturday 10 November 2007, 23:30:09 »

1. Ceux qui restent
   2. Conversations with other women
   3. Bourne ultimatum

astept sa vad Control de A. Corbjin si adevaratele premiere americane, filmele care conteaza. Mai intreaba-ma in februarie.

Offline carley

• Sr. Member
« Reply #3 on: Friday 30 November 2007, 02:16:21 »
am descoperit o bijuterie de film, "the man from earth". fara efecte speciale si retete hollywoodiene, cu 8 actori, profesori de colegiu, care discuta despre istoria umanitatii, religie, filozofie, imortalitate. foarte captivant.

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #4 on: Sunday 30 December 2007, 14:02:18 »
nu stiu daca e filmul anului, probabil nu, dar mi-a placut ceva la el si m-am gindit sa il pun aici,era mai scurt topicul ca ala cu ce filme ati mai vazut..Poate ca si e , pentru cineva, filmul anului..

2 days in Paris

http://poll.imdb.com/title/tt0841044/

Nu stiu daca s-a mai vorbit de el. O multime de momente , caracteristice filmelor de autor, low buget, funny si remarcabile,nici pe departe un mare film. O infruntare intre o presupusa Franta si o presupusa America pe tarimul moravurilor, obiceiurilor, cutumelor.

Citeva momente care mi s-au parut interesante :

Taking pictures all the time turns you into an observer.It automaticall takes you out of the moment. For the trip in Venise, i wanted to be in the moment.. with Jack. But, instead of kissing and holding hands in gondola or st-marco piazza, Jack was taking a lot of pictures of the gondola and st-marco piazza...

Scene despre relatii. Tocmai se intilnesc cu un fost prieten de-al ei. Ea play down the importance spunind ca , They have a little deal, doar i-a dat un blow job. "In contextul catastrofelor mondiale, bush, iraq, gripa aviara, ce importanta mai are un blow job. Pare ca e cultura franceza care pune in context totul, pasional si ,s-ar putea spune, responsabil. La care el, angoasat un pic, zice ca un blowjob a inlaturat Americii sansa la o democratie sanatoasa(aluzie la scandalul Monica Lewinsky).Si de aici foarte interesant, discutia derapeaza catre ex-relatii. Ea zice ca in Franta traiesti intr-o lume in care exista ex-i si ex-e. El sustine un punct de vedere cica american care zice ca o data ce e terminat e terminat,el nu e prieten cu nici una dintre ex-ele lui.Daca se intilneste din intimplare nu are nika impotriva sa schimbe o stringere de mina dar nu s-ar duce pina la a merge la partiuri in care se inghesuie ex-i. Daca si cind relatia lor s-ar termina, i-ar place sa ramana prieteni; El zice ca nu, ea insista ca ei ii place de el in general si il intreaba daca ea nu este pentru el o personala agreabila in afara relatiei lor..El o baga ca e foarte hmm evoluat din partea ei,Ea zice ca asa se fac lucrurile in Franta, lumea stringe rindurile , tesutul social, ex sau viitori-fosti. El zice pe un ton zeflemitor ca e interesant, responsabil si se intreaba retoric cum se implica guvernul in atitudinea asta aproape ecologica :)..Ea raspunde amuzata ca guvernul, ca orice guvern, ii face sa plateasca o multime de taxe si e acolo unde diferentele de fapt se opresc..

Un fost al ei  ii zice ca orice e al sau il ofera! La care americanu..adica asta vrea sa zica si ca orice e al meu e al tau ? daca il oferi, o sa primesc zice francezul..La care americanul :
I am american, and my first religion is private property. don't traspass ,don't touch my shit or I'll kill you..
he he

In final  o alta faza memorabila, gindita probabil ca si concluzie pozitiva, un pic hollywood..

Ea, avea tendinta sa rupa prima cind simtea ca celalat era pe cale sa o rupa cu ea. Si gata, te intilnesti si faci ca si cum niciodata nu ati fi fost impreuna, si cu timpul te gindesti din ce in ce mai putin, sa iti pese din ce in ce mai putin..Dupa break-ups si break-downs, vine momentul in care ai breakupul dupa care nu te mai restabilesti.unde 60% din timp celalalt de calca pe git, nu poti trai fara..Si chiar daca se scoala in fiecare dimineata stranutind (sneezes) iubesti stranutul sau mai mult decit sarutul altcuiva (kisses)...

Se presupune ca au ramas impreuna si traiesc fericiti si acum...

Offline fruits rouges

• Sr. Member
« Reply #5 on: Monday 31 December 2007, 13:15:49 »
aduce a "she said he said" When Harry met Sally

vreau sa adaug No country for old men la lista de top 3 pe 2007, ca atunci cand ia premiu sa nu ziceti ca nu stiti de unde-a aparut

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #6 on: Wednesday 02 January 2008, 10:04:01 »
No country for old men ..
..de unde ar veni numele filmului...?
editat.am inteles
« Last Edit: Monday 07 January 2008, 19:29:58 by parasuco »

Offline fruits rouges

• Sr. Member
« Reply #7 on: Wednesday 02 January 2008, 16:43:13 »
nu e rau, e foarte...cinematografic, pulp fiction style.

am o singura intrebare, de unde ar veni numele filmului...?

care film, care din nume?

Offline Gilgamesh

• Full Member
« Reply #8 on: Wednesday 02 January 2008, 18:41:31 »
"The Pursuit of Happyness"
Give a man a fish and he will be back for more. Slap him with a fish and he will go away forever.

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #9 on: Monday 07 January 2008, 00:06:50 »
care film, care din nume?

no country for old men

Offline fruits rouges

• Sr. Member
« Reply #10 on: Monday 07 January 2008, 10:21:01 »
pai asta e foarte interesant, titlul filmului vine de la primul vers al unui poem de Yeats, Sailing to Byzantium
 http://en.wikipedia.org/wiki/Sailing_to_Byzantium

Offline parasuco

• Hero Member
« Reply #11 on: Monday 07 January 2008, 12:48:30 »
pai asta e foarte interesant, titlul filmului vine de la primul vers al unui poem de Yeats, Sailing to Byzantium
 http://en.wikipedia.org/wiki/Sailing_to_Byzantium
speram sa explici cumva legatura

byzantium, yeats, oamenii batrini fragili...wtf :-\

ps Mah, tu stii sa folosesti google si wikipedia...

Offline fruits rouges

• Sr. Member
« Reply #12 on: Monday 07 January 2008, 17:26:28 »
sorry, dar nu inteleg ce ai editat acolo cu 2 milioane ...

daca vreai sa-ti spun ce cred eu, poemul e o referire mitica la o lume impermeabila si intoleranta cu organismele care mor. in spatiul asta Raul Absolut e o constanta cu multe avataruri (in film e Anton, personajul lui Bardem) care produce mereu acelasi efect, moartea aleatorie.

Ochii lui Anton sunt infinit mai frumosi decar cleiul verzui al imbatranirii neputincioase intr-un azil; fratii Cohen stiu ca numai intr-un loc ca Texasul, unde "seceta a ucis orice boare de vant, soarele s-a topit si a curs pe pamant" :) , ecosistemul isi mai dezvaluie cruzimea.

Tu poti gasi interviuri in care sa afli de la prima mana ce au vrut sa spuna :)

Offline nicuprietenos

• Hero Member
« Reply #13 on: Monday 07 January 2008, 21:27:49 »
artur si minimoishii
Be the person your dog thinks you are.