Author Topic: PASUL 4: EXAMENUL MEDICAL + VIZA  (Read 43083 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Emigrare QC

  • Sr. Member
  • ****
  • Location: Montréal
  • Posts: 3.233
PASUL 4: EXAMENUL MEDICAL + VIZA
« on: Wednesday 11 February 2004, 03:26:44 »
EXAMENUL MEDICAL este ultima etapă în cadrul procesului de emigare în provincia Quebec. Dacă treceţi cu bine de această examinare  mai durează puţin până când veţi avea VIZA pe paşaport!

Examenul medical se poate face in România (Bucureşti) sau în Ungaria (Budapesta). Veţi fi examinat/examinată numai de către medici agreaţi de Guvernul canadian.
Cetăţenii Republicii Moldova pot face examenul medical la Chisinău!

Pentru a putea consulta lista medicilor din:

România - APASĂ AICI

Ungaria - APASĂ AICI

Republica Moldova - APASĂ AICI

Alte detalii despre examenul medical le puteţi citi APĂSÂND AICI

Examenul medical constă în următoarele teste:

 *examen medical general - trebuie făcut de toţi membrii familiei;

 *radiografii pulmonare - toţi membrii familiei, mai mari de 11 ani;

 *analiza sângelui - pentru toţi cei peste 15 ani;

 *analiza urinei - pentru cei peste 5 ani;

 *test de spută (în unele cazuri).

Testele medicale  sunt valabile 1 an de la începerea lor. Deci, dacă veti fi chemaţi pentru o repetare a analizelor, data care va ramâne în vigoare va fi tot cea de început a testelor. Aceste teste sunt plătite de catre dvs, iar dacă ele expiră, va trebui să le repetaţi bineinţeles cu alţi bani.

Nu trebuie sa fiţi speriaţi, întrucit cei cu deficienţe cronice nu sunt respinşi. Există persoane care au trecut testul cu toate că erau bolnavi de diabet, astm, probleme cardiace sau probleme cu văzul sau auzul. Bineinţeles, aceste probleme nu trebuie să fie grave sau foarte grave.


Pentru a avea idee despre cum se desfăşoara Examenul Medical a fost creată o noua secţiune destinată special acestor descrieri in funcţie de locul unde s-a făcut examinarea medicală quebec.ro – examen medical


           
VIZA
       
Dacă analizele dvs. sunt OK atunci nu vă mai rămâne decât  să aşteptaţi VIZA. Aceasta vine aproximativ în 9 luni de la data la care dvs. aţi depus dosarul la Ambasada Canadei din Bucureşti. Această perioadă maximă diferă de la caz la caz. Uneori s-au primit vize foarte repede dupa examenul medical, iar alteori a durat nejustificat de mult până la eliberarea vizei.

VIZA o veţi primi in urma unei scrisori de la Ambasada Canadei din Bucureşti, prin care veţi fi solicitaţi să trimiteţi paşapoartele.

Paşapoartele pot ajunge la Ambasadă, prin poşta privată sau pot fi duse personal.

Pentru a putea primi VIZA mai trebuie să platiţi o ultimă taxa numită Taxa de Rezidenţă Permanentă. Această taxă este în valoare de 490 CAD şi este platită numai de către aplicantul principal şi soţul(soţia)/partenerul consensual. Taxa pentru Rezidenţă Permanentă nu se plăteşte pentru copii dependenţi.

Cetăţenii români vor plăti taxele numai în dolari SUA la sucursalele Băncii Transilvania.

Documentele de dovadă a plăţii, în original, se pun în acelaşi plic cu paşapoartele. Pe plic lipiţi o etichetă cu codul de bare pe care le-aţi primit de la Ambasada Canadei din Bucureşti şi scrieţi adresa şi numele dvs. pe el. Plicul îl puteţi depune în cutia poştală de la poarta ambasadei ( în orice zi a săptămânii şi la orice oră) sau îl puteţi trimite prin poşta privată.


După 15 zile lucrătoare puteţi merge la ambasadă să ridicaţi paşapoartele cu VIZA pe ele.

Termenul de valabilitate al vizei este de un an de la data efectuării examenului medical!

Termenul nu poate fi prelungit. Dacă nu folosiţi VIZA înainte de expirare, trebuie să reluaţi întregul procesul de emigrare.Faptul că aţi obţinut anterior o viză nu presupune că la o a doua aplicare ea va fi aprobată în mod automat. Ea va fi procesată dupa noile regulamente în vigoare.

În momentul în care ridicaţi paşapoartele cu VIZA aplicată mai primiţi nişte hârtii care se numesc confirmare de rezidenţă şi cu care va trebui să vă prezentaţi la biroul de emigrare de pe aeroport pentru începerea formalităţilor. Pe formularul aplicantului principal sunt scrise datele personale, numele celor care îl insoţesc (numele de la naştere şi data naşterii) şi o rubrica în care se trece numele persoanei care îl va ajuta acolo. Aceasta se completează pe aeroport.  De asemenea este trecută şi  suma declarată la interviu. Pe cel al aplicantului principal + insoţitorilor  este trecut numele de la naştere, datele personale şi numele numai al aplicantului principal  de data asta la persoanele care îi insoţesc. Formularele sunt identice.

Dependenţii pot insoţi aplicantul principal sau pot veni ulterior în Canada, dar nu pot sosi în Canada înaintea aplicantului principal.
Dependenţii pot sosi ulterior, după aplicantul principal, dar în termenul  de valabilitate al vizei.

Dacă dependenţii nu pot să sosească în Canada înainte de expirarea vizei, ei trebuie să aplice din nou pentru viza canadiană, fie ca aplicanţi independenţi, fie sponsorizaţi de (fostul) aplicantul principal, ceea ce inseamnă depunerea unui nou dosar.


Felicitări ! Am parcurs impreună intreg procesul de emigrare în Provincia Quebec !
« Last Edit: Tuesday 10 July 2012, 11:19:15 by admin »