Te gândeşti la emigrarea în Canada? Informează-te! > ETAPELE EMIGRARII IN QUÉBEC SI TAXE

PASUL 1: AUTOEVALUAREA + CALCULUL PUNCTAJULUI!

(1/1)

Emigrare QC:
Moto: Quebec`ul are nevoie de emigranti care sa cunoasca bine limba franceza sau sa fie dispusi sa inceapa invatarea acesteia INAINTE de a demara procesul de emigrare!


                                                                           
                                                                            GUY NOLLIN
                                                                       Consilier SIQ Vienne
                                                                 Bucuresti- 14 februarie 2004

Salut!

Am început aceasta prezentare cu citatul de mai sus pentru a sublinia importanta cunoasterii limbii franceze in cadrul acestui proces complex si de lunga durata care se numeste emigrarea in provincia Quebec.

Guvernul provinciei Quebec are o intelegere speciala cu guvernul federal al Canadei pentru a-si alege singur emigrantii.

Daca un candidat este selectat de catre Serviciul de Imigrare al Quebecului (SIQ) atunci el primeste un Certificat de Selectie (CSQ) care il va ajuta sa obtina VIZA.

Pentru a vedea daca aveti sanse sa fiti selectat trebuie sa va faceti  AUTOEVALUAREA .


Aceasta autoevaluare este un test online care se gaseste pe site-ul oficial al guvernului provinciei Quebec. Acest test-formular va evalueaza sansele Dv. de a fi acceptat ca emigrant. Raspunsul la aceasta autoevaluare vine pe loc si poate fi pozitiv sau negativ. Functie de rezultatul acestei autoevaluari veti stii daca sunteti sau nu eligibil pentru a emigra in Canada, provincia Quebec.

Autoevaluarea are un caracter anonim, ea neincluzind nici o informatie cu privire la identitatea dvs. Aceasta evaluare tine cont de programul de emigrare pe care l-ati ales (travailleurs permanents), de profilul dvs, studiile completate, experienta profesionala, cunostintele de limba franceza sau engleza, legatura dvs cu Quebecul (daca ati mai vizitat aceasta provincie, daca aveti prieteni, cunostinte) precum si de studiile si experienta profesionala ale sotului/sotiei/concubin.

Un lucru foarte important in completarea autoevaluarii este sinceritatea. Incercati sa nu va supraevaluati la nici una dintre intrebari, testul este anonim si rezultatul lui deasemenea. Fiind un pic mai modest in completarea testului nu faceti decit sa va maximizati sansele de a fi eligibil pentru programul de emigrare in Quebec.

Va rugam sa fiti foarte atenti cand va autoevaluati la cunostintele de limba franceza!
Inainte de a completa raspunsul la intrebarea privind nivelul Dv. de cunoastere a limbii franceze va rog sa studiati documentul de aici:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/partenaires/partenaires-francisation/competence-langagiere/index.html

Deasemenea va trebui sa fiti constient de nivelul dvs de pregatire profesionala, pentru aceasta va trebui sa localizati meseria dvs in lista de profesii (aceasta lista, este ultima lista oficiala in vigoare din 2009).
Lista de profesii este accesibila aici :
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/publications/fr/divers/liste-formation.pdf


Daca aveti totusi intrebari sau neclaritati la completarea autoevaluarii, puteti sa va lamuriti intrebind pe forumul site-ului nostru la rubrica de emigrare. Forumul si rubrica de emigrare sunt disponibile la adresa :
http://www.quebec.ro/forum/forumul-emigrarii-intrebari-si-raspunsuri-legate-de-emigrare/
Un cont de utilizator este necesar pentru a putea pune intrebari in forumul nostru.

Daca ati primit un raspuns pozitiv  in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa treceti la etapa urmatoare si anume Completarea DCS-ului si Trimiterea dosarului la Viena.--- Quote ---In orice moment al procesului de emigrare, aceasta incluzind si faza de Autoevaluare, nu ezitati sa vizitati site-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimile modificari in materie de legislatie sau pentru a va crea o retea de prieteni in provincia Quebec.
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

Go to full version