Author Topic: Montreal sau Toronto  (Read 1896 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dan34

• new users
Montreal sau Toronto
« on: Monday 20 June 2005, 14:35:26 »
Sintem o familie din Ploiesti si urmeaza sa plecam spre Canada pe la jumatatea lui iulie.Problema noastra este ca nu stim incotro sa ne indreptam.Nu avem prieteni in Canada iar suma pe care o vom avea la noi este de aprox. 10.000$.Pina acum eram hotariti pentru Montreal   dar in ultima vreme am inceput sa inclin spre Toronto unde se pare ca oferta de locuri de munca este mai bogata.Eu sint inginer mecanic si in ceea ce priveste limba ma descurc destul de bine si in engleza si in franceza cu un plus poate la franceza.Nu ma intereseaza ajutorul social si deocamdata copii nu avem.Stiu ca s-a scris foarte mult pe tema asta dar nu am reusit sa-mi fac o parere.Daca cineva ne poate da vreun sfat v-as fi foarte recunoscator.Multumim anticipat!

Offline samantha

• new users
  • Never underestimate the power of human stupidity
Re: Montreal sau Toronto
« Reply #1 on: Monday 20 June 2005, 18:34:33 »

depinde de ce inseamna "destul de bine" ca nivel de limba; daca vorbiti corect, cursiv, gramatica, scris, etc, atunci alegeti Ontario; daca bijbiiti, e de preferat Montrealul. in Ontario viata e mai scumpa; daca nu gasiti job...10.000 cad zboara rapid.
life's a bitch.

Offline georgie

• new users
« Reply #2 on: Tuesday 21 June 2005, 12:30:16 »
In primul rand alegerea va apartine.Voi stiti cat de bine stapaniti limba engleza, pentru ca sa nu uitam in Toronto, engleza este pe primul loc.Trebuie sa fiti stapani pe voi atat la scris, cat si la vorbit.O sa vede-ti ca este foarte importanta limba pentru un job bun.La fel si franceza, ambele trebuie stiute in egala masura.
Nu vreau sa va influnetez, fiecare face cum crede ca este mai bine pentru el, dar eu am o cunostinta in Toronto, care s-a mutata acolo, dupa ce a stat o perioada in Montreal, cu gandul ca Toronto poate e mai accesibil,sunt joburi mai bune, sanse de reusita mai ridicate.Insa,In Toronto viata e mai scumpa,servicile nu sunt pe toate drumurile, cerintele sunt mai riguroase;Montrealul este un oras stil; european, foarte animat,viata e acceptabila, joburi se gasesc,insa si aici cerintele sunt pe masura, chiriile sunt accesibile.E un oras francofon,dar totodata primitor si cu sanse de reusita pentru toti.
Reusita depinde de fiecare, de perseverenta,ambitie si de ce nu de noroc.
Alege-ti cum crede-ti ca e mai bine.Si Toronto are partile bune, precum si Montrealul are partile rele.
Toate cele bune!

Offline dan34

• new users
« Reply #3 on: Tuesday 21 June 2005, 14:47:07 »
Multumim pentru raspunsuri!Pina la urma vom veni totusi in Montreal unde, pentru inceput,sper ca cel putin eu sa ma descurc mai usor cu limba.Eu am lucrat in ultimii doi ani cu francezi si vorbesc bine ; ramine insa de vazut cit de mult seamana franceza vorbita in Quebec cu cea din Franta.Multa bafta tuturor!

Offline Agno

• Hero Member
« Reply #4 on: Tuesday 21 June 2005, 17:39:11 »
Multumim pentru raspunsuri!Pina la urma vom veni totusi in Montreal unde, pentru inceput,sper ca cel putin eu sa ma descurc mai usor cu limba.Eu am lucrat in ultimii doi ani cu francezi si vorbesc bine ; ramine insa de vazut cit de mult seamana franceza vorbita in Quebec cu cea din Franta.Multa bafta tuturor!

In caz de nesiguranta, alegeti Montrealul. E mai sigur. Cu landingul in Quebec puteti obtine ceva util de la CSQ-uri, si veni ceva mai tarziu daca mai vreti in Ontario. Invers nu prea se poate/ In sensul ca CSQ-ul nu mai valoreaza aici nimic.

Offline randunica

• new users
« Reply #5 on: Tuesday 12 July 2005, 10:05:40 »

In caz de nesiguranta, alegeti Montrealul. E mai sigur. Cu landingul in Quebec puteti obtine ceva util de la CSQ-uri, si veni ceva mai tarziu daca mai vreti in Ontario. Invers nu prea se poate/ In sensul ca CSQ-ul nu mai valoreaza aici nimic.

Te rog sa fii mai explicit, la ce te referi cand spui ca poti obtine ceva util de la CSQ?

FII INCREZATOR IN VIITORUL TAU!

Offline Agno

• Hero Member
« Reply #6 on: Tuesday 12 July 2005, 10:37:13 »
Te rog sa fii mai explicit, la ce te referi cand spui ca poti obtine ceva util de la CSQ?

Exact, exact habar n-am ca n-am ajuns acolo, noi am descalecat in To. Dar din discutiile cu cei de acolo se pare ca au niste facilitati la scoala, la gradinite, etc. Mai bine sa vorbeasca un quebecer.

A.