Author Topic: Intrebare  (Read 22236 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dgrinchd

  • Newbie
  • Location: Craiova
  • Posts: 1
  • [Scrie un text beton aici]
Re: Intrebare
« Reply #20 on: Sunday 05 June 2011, 04:19:31 »
Buna ziua, tuturor!
Am 27 de ani, studii superioare si fara loc de munca. In urma cu 3 ani aveam posibilitatea sa emigrez pe continentul Nord-American. Din comoditate si din teama de esec am facut regretabila alegere sa raman in Romania. Mi-am zis: "Am studii superioare, ma duc in armata Romana ca soldat si dupa 2 ani imi incerc norocul la ofiteri pe filiera indirecta. De ce sa spal vasele in alta tara???"
Zis si facut. Dupa cateva luni de armata dragii nostri conducatori au schimbat legislatia. Noua legislatie nu imi mai permitea sa ajung la gradul de ofiter. Mai era si faptul ca ajunsesem manipulant si maturator in armata patriei mele. Nu vreau sa spun ca as fi vreun pui de geniu, dar eram inconjurat de analfabeti, mitocani si alcoolici. Salariul era de vreo 350 CAD. Mai era o problema. In Romania trebuie sa stii pe cineva sus pus caruia sa-i pupi fundul in mod regulat. Eu nu stiam pe nimeni si nici nu ma pasioneaza pupatul de funduri. In unintatea militara unde eram angajat erau 16 soldati dintre care 6-7 munceau pentru toti. Eu ma aflam intre cei 6-7. Ma duceam la serviciu ca la spanzuratoare. La inceputul anului am demisionat. Ori asta, ori un glont in cap. Ma adusesera in stare.
TARE AS VREA SA SPAL VASE  LA NORD-AMERICANI...
Prima sansa am ratat-o. Acum astept invitatia la interviu pentru Canada/Quebec. Daca reusesc sa plec nu ma mai intorc aici oricat de greu mi-ar fi acolo. Sunt mai sclav in tara mea decat acolo...
Cei care vor sa se intoarca nu au decat. Trebuie sa aiba si conducatorii nostri niste vaci de muls.
Eu sunt din Craiova, oras mort din punct de vedere economic. Daca vreau sa ma angajez, mi se ofera 200-300 CAD. Nu-mi permit sa ma intretin nici pe mine. Cum ar fi sa incerc sa am familie, copil...?
Fie painea cat de rea, tot mai buna-i in Canada.