Nu am nimic cu nimeni, nici cu tine nici cu altii, si nu ti-am spus-o pe ton rastit, dimpotriva, am vrut sa te fac sa privesti situatia si din alta perspectiva.
Intr-adevar, nu am fost inca acolo si nu stiu cum sunt. Stiu doar ca acolo sunt liber sa circul si sa ma asez unde-mi va place (chiar si in SUA, dar personal nu-mi place SUA). Am totusi o intrebare zzz... Daca sotului nu-i plac quebecosii (am inteles ca tu n-ai cine stie ce impotriva, dar nu asta vreau sa spun), cei din Ontario ii plac? Dupa cite am citit, e o societate diferita de cea din Quebec Am gasit cel putin citeva referinte pe mtl.ro sau quebec.ro, in care se spune ca quebecosii sunt mai "europenizati" decit cei din restul Canadei, care au un stil de viata mai american. Deci daca nu va plac quebecosii (aveti voi cu siguranta motivele voastre si gusturile nu se discuta), si daca tot sunteti acolo, nu va puteti muta putin mai la sud, sau in vestul extrem? Nu de alta, dar de aici ne facem luntre-punte sa reusim sa evadam din cloaca asta, in care coruptia e in floare, vizibila pina si la tv si in presa etc, si cu toate astea nimeni nu face nimic, in care platesti obligatoriu servicii de care nu beneficiezi, iar banii nostri intra in buzunarele unuia sau altuia care "trag sforile" la diverse niveluri, in care pensionarii au nevoie sa fie sustinuti material de copii (si eu nu vreau sa ajung asa), etc. Nu-ti dau exemple aici, ca am dat concret destule pe diverse situri (daca vrei ti le pot trimite pe privat), dar o gramada ar vrea sa evadeze de aici si nu au posibilitatea asta.
Ce vreau sa spun este ca odata ajunsi acolo aveti o gramada de optiuni, de ce sa alegeti Romania ca destinatie finala? Nu v-ati saturat de viata de aici? Poate inca nu, dar cind vei inainta in virsta, s-ar putea sa-ti para rau, sau copilul (copii) sa te condamne. Aveti 26 de ani, cu siguranta parintii vostri inca lucreaza, ai sa vezi mai tirziu cum e cind sunt pensionari, cind incep sa aiba nevoie de medicamente permenent si cind, pe masura ce trec anii pensia reala se micsoreaza si protectia medicala deasemenea. Una e sa auzi la televizor (si nu te afecteaza prea tare) si alta e sa simti la cei apropiati cit e de grea viata de aici. Faceti cum credeti, dar... chiar nu stiu ce va atrage la Romania. Eu, la 40 ani, si dupa aproape 20 de ani de munca si de trai in societatea asta, m-am saturat de ce-i aici, si nu le doresc copiilor sa traiasca in asa o societate. Poate m-as fi mutat in Italia sau Franta, sa fiu mai aproape "de fosta casa", dar daca in Canada e greu sa razbesti (pentru noi, ca adulti), in Europa e si mai greu. Si Europa nu "te primeste" oficial asa cum o face Canada. Nu ca ar fi cine stie ce primire, dar oricum... Am destule cunostinte si in Q. si in restul Ca si care s-au integrat destul de bine si care sunt multumiti de viata lor si a copiilor lor.
Mai ginditi-va si la alte alternative, fiind deja acolo, aveti avantajul de a putea vedea unde va place, mult mai usor decit o putem face noi din Ro.