Author Topic: INTOARCERE in RO - concluzie definitiva !  (Read 19244 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline zzz

• Full Member
INTOARCERE in RO - concluzie definitiva !
« Reply #180 on: Saturday 20 March 2004, 16:13:18 »
Quote from: l_mihai
Zazait-o sa stii ca nu-ti interzice Biblia sa te f...]

sa-mi saie ochii dac-am zis asa ceva :lol: aluzia mea era la "paradis", parol! :eek:

Dupa ce te-am vazut in poze mai m-am indulcit fata de tine si ti-au crescut procentele pentru alegeri, s-a marit toleranta in acceptarea gandrii tale copilaroaso-colturoase.
 Ma gandesc sa te invit la o bere  8-) si un  :???: (dans, ce-ti imaginai!?),

hihihi cum sa nu, in seara asta? unde? io sunt in ville de quebec si dupe 7 pm sunt dansabila si, normal, baubila :lol:  :lol:  :lol:

sau nici asta nu ne da voie Biblia? :-o  :???:

Mey, tu ai citit-o sau ai confundat-o cu Amintiri din copilarie.... :o

de ce sa-mi sara mie ochii, ia sa-ti sara tie, ca-mi pui in gura vorbe straine :lol:  :lol:  :-x
little monkey in this town

Offline zzz

• Full Member
« Reply #181 on: Saturday 20 March 2004, 16:15:54 »
Quote from: romano-canadianul
ZZZ, nu conteaza cum vrei tu sa-ti fie copii, ci conteaza cum vor ei.

cand o sa ai copii o sa-ti dai seama ca nu-i chiar asa... parerea mea :lol:

plus ca copiii poate NU vor sa fie kebecosi, in aceeasi logica, nu?! :lol:

Iar despre quebecosii, nu vad de ce ai aceasta parere la adresa lor. Fiecare om are felul lui de a fi, diferenta facand-o mentalitatea specifica fiecarui loc. Iar, mentalitatea este foarte buna aici, chiar daca, sa zicem, unii oameni sunt de slaba factura. :???:

n-am zis asta, am zis ca e greu sa locuiesti cu un strain, si e si mai greu daca strainul ala e copilul tau

EU IUBESC QUEBECUL SI QUEBECOSII

punct

Offline adimac

• Jr. Member
  • **
« Reply #182 on: Saturday 20 March 2004, 23:11:01 »
Recomandarea de a gandi de 7 ori ce faci inainte,am facut-o de nenumarate ori.Dar ceea ce nu intelegi tu ,zzz, este ca ,daca ai ajuns la o decizie,trebuie sa-ti asumi si consecintele,care in cazul unui imigrant,inseamna lupta pentru a razbi,pentru a-si crea un nou rost in viata!Aceasta lupta nu poti sa o declari pierduta sau castigata in cateva luni!Daca o faci,atunci nu ai stofa de luptator,si atunci nu vei fi nicaieri adfaptat!
Si,oricum,viziunea unui turist difera de a unui imigrant.Ceea ce apreciez la tine e faptul ca esti onesta:ai considerat ca aceasta nu e pentru tine.Din pacate,Candy nu a judecat destul de matur cand a decis sa emigreze,nu  s-a informat suficient si si-a supraevaluat capacitatea de adaptare si a crezut ca va obtine totul usor si repede(altfel nu lua decizia de a pleca din Ro).Dovada este chiar decizia ei de a se intoarce!
Si,bineinteles ,nimeni nu va incerca s-o opreasca!E problema ei,pe care ea a facut-o publica si creat discutii!
Ca majoritatea au alta parere,asta arata ca cei mai multi au reusit sa sa adapteze,chiar daca fiecare are si niste nemultumiri si greutati!
Multa bafta la toti!
ADRIAN

Offline loglive

• new users
    • Canadian Domain for Cheap
idee
« Reply #183 on: Sunday 21 March 2004, 01:13:15 »
ce-ar fi sa va mutati voi pe tacla caci lui candy ii facem de 40 de zile de acum...

Offline the immigrant

• new users
    • http://www.romania.ro
« Reply #184 on: Sunday 21 March 2004, 08:03:09 »
Quote from: zzz

pentru cei care vin cu textul cu "copiii tai te vor condamna"... va plac asa mult quebecosii? stiti ca un copil se va adapta atat de repede incat va fi quebecos de rasa pura inaintea parintilor? ca vor fi diferente culturale mari in aceeasi familie? (nu doar cele legate de generatiile diferite , care oricum creeaza atatea conflicte peste tot in mod curent)

daca va plac quebecosii, felul lor de a gandi si de a trai si vreti ca acesti copii ai dv sa le semene lor si nu dv, atunci vorbiti :(

am auzit povestea asta cu copii-quebecosi si parinti-romani de prea multe ori... dar io vorbesc din auzite... mai bine tac

aci
cu copiii
ai
si nu ai
dreptate

mai povestim peste ani
Making money is easy.

Let's go !

Offline the immigrant

• new users
    • http://www.romania.ro
« Reply #185 on: Sunday 21 March 2004, 08:04:37 »
daca se inchide topicu ista
fac moarte de om
Making money is easy.

Let's go !

Offline MihaiP

• Jr. Member
  • **
« Reply #186 on: Sunday 21 March 2004, 23:35:09 »
zzz wrote:

pentru cei care vin cu textul cu "copiii tai te vor condamna"... va plac asa mult quebecosii? stiti ca un copil se va adapta atat de repede incat va fi quebecos de rasa pura inaintea parintilor? ca vor fi diferente culturale mari in aceeasi familie? (nu doar cele legate de generatiile diferite , care oricum creeaza atatea conflicte peste tot in mod curent)

daca va plac quebecosii, felul lor de a gandi si de a trai si vreti ca acesti copii ai dv sa le semene lor si nu dv, atunci vorbiti  

am auzit povestea asta cu copii-quebecosi si parinti-romani de prea multe ori... dar io vorbesc din auzite... mai bine tac

zzz, ce ti se pare anormal? Eu zic ca e foarte bine ca ei sa se adapteze cit mai repede si sa devina "quebecos de rasa pura inaintea parintilor". Cel putin eu asa sper, sper sa ai dreptate. Practic, eu plec din Ro, pentru ca, copii mei sa aiba o alta viata. Telul nostru este sa asiguram un viitor cit mai bun copiilor, iar in Ro, nu prea au sanse sa ajunga nici macar cum am ajuns noi.

Offline zzz

• Full Member
« Reply #187 on: Monday 22 March 2004, 10:49:12 »
Quote from: MihaiP
Eu zic ca e foarte bine ca ei sa se adapteze cit mai repede si sa devina "quebecos de rasa pura inaintea parintilor". Cel putin eu asa sper, sper sa ai dreptate.

n-am nimic impotriva, inteleg ca asta vrei, toti ne-au spus si noua ca suntem nebuni ca nu emigram, mai ales pt noi ca "suntem tineri" (26 de ani) si apoi pt viitorul copilului nostru (avem o fetita de aproape 2 ani)

o intrebare am: stii ce-nseamna quebecos? ai mai fost aici? uite, mie personal imi plac (de la distanta), dar sotului meu nu
a zis ca nu aducem copilul nici macar pentru cateva luni aici, sa nu se "contamineze"
pls, nu comentati violent, eu doar v-am POVESTIT o experienta personala

ideea e ca barbatii quebecosi sunt f efeminati, iar fetele f masculinizate - adica schimbari fizice, spun, si cu asta nu mai spun nimic

Practic, eu plec din Ro, pentru ca, copii mei sa aiba o alta viata. Telul nostru este sa asiguram un viitor cit mai bun copiilor, iar in Ro, nu prea au sanse sa ajunga nici macar cum am ajuns noi.

multa multa bafta! sa-ti ajute Dumnezeu!

Offline zzz

• Full Member
« Reply #188 on: Monday 22 March 2004, 10:51:32 »
stiu ca ce am scris mai sus e f atacabil, unii atata asteapta :( va rog, io una am obosit sa ma cert

luati lucrurile ca atare, ca un alt punct de vedere

merci

Offline MihaiP

• Jr. Member
  • **
« Reply #189 on: Monday 22 March 2004, 13:58:53 »
Nu am nimic cu nimeni, nici cu tine nici cu altii, si nu ti-am spus-o pe ton rastit, dimpotriva, am vrut sa te fac sa privesti situatia si din alta perspectiva.
Intr-adevar, nu am fost inca acolo si nu stiu cum sunt. Stiu doar ca acolo sunt liber sa circul si sa ma asez unde-mi va place (chiar si in SUA, dar personal nu-mi place SUA). Am totusi o intrebare zzz... Daca sotului nu-i plac quebecosii (am inteles ca tu n-ai cine stie ce impotriva, dar nu asta vreau sa spun), cei din Ontario ii plac? Dupa cite am citit, e o societate diferita de cea din Quebec Am gasit cel putin citeva referinte pe mtl.ro sau quebec.ro, in care se spune ca quebecosii sunt mai "europenizati" decit cei din restul Canadei, care au un stil de viata mai american. Deci daca nu va plac quebecosii (aveti voi cu siguranta motivele voastre si gusturile nu se discuta), si daca tot sunteti acolo, nu va puteti muta putin mai la sud, sau in vestul extrem? Nu de alta, dar de aici ne facem luntre-punte sa reusim sa evadam din cloaca asta, in care coruptia e in floare, vizibila pina si la tv si in presa etc, si cu toate astea nimeni nu face nimic, in care platesti obligatoriu servicii de care nu beneficiezi, iar banii nostri intra in buzunarele unuia sau altuia care "trag sforile" la diverse niveluri, in care pensionarii au nevoie sa fie sustinuti material de copii (si eu nu vreau sa ajung asa), etc. Nu-ti dau exemple aici, ca am dat concret destule pe diverse situri (daca vrei ti le pot trimite pe privat), dar o gramada ar vrea sa evadeze de aici si nu au posibilitatea asta.
Ce vreau sa spun este ca odata ajunsi acolo aveti o gramada de optiuni, de ce sa alegeti Romania ca destinatie finala? Nu v-ati saturat de viata de aici? Poate inca nu, dar cind vei inainta in virsta, s-ar putea sa-ti para rau, sau copilul (copii) sa te condamne. Aveti 26 de ani, cu siguranta parintii vostri inca lucreaza, ai sa vezi mai tirziu cum e cind sunt pensionari, cind incep sa aiba nevoie de medicamente permenent si cind, pe masura ce trec anii pensia reala se micsoreaza si protectia medicala deasemenea. Una e sa auzi la televizor (si nu te afecteaza prea tare) si alta e sa simti la cei apropiati cit e de grea viata de aici. Faceti cum credeti, dar... chiar nu stiu ce va atrage la Romania. Eu, la 40 ani, si dupa aproape 20 de ani de munca si de trai in societatea asta, m-am saturat de ce-i aici, si nu le doresc copiilor sa traiasca in asa o societate. Poate m-as fi mutat in Italia sau Franta, sa fiu mai aproape "de fosta casa", dar daca in Canada e greu sa razbesti (pentru noi, ca adulti), in Europa e si mai greu. Si Europa nu "te primeste" oficial asa cum o face Canada. Nu ca ar fi cine stie ce primire, dar oricum... Am destule cunostinte si in Q. si in restul Ca si care s-au integrat destul de bine si care sunt multumiti de viata lor si a copiilor lor.
Mai ginditi-va si la alte alternative, fiind deja acolo, aveti avantajul de a putea vedea unde va place, mult mai usor decit o putem face noi din Ro.