Author Topic: Emigrare sau MUTARE ?  (Read 6589 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline casamede

• new users
Re: Emigrare sau MUTARE ?
« Reply #100 on: Tuesday 15 November 2005, 17:33:05 »
Potrivit standardelor europene, 90% din apartamentele de bloc din Bucuresti se incadreaza la capitolul "locuinte sociale".

Potrivit celor Canadiene 90% din apartamentele de bloc din Romania se incadreaza la capitolul locuinte de lux.

Offline mariusiancu

• Full Member
  • ... driven by God
« Reply #101 on: Tuesday 15 November 2005, 17:41:06 »
Potrivit standardelor europene, 90% din apartamentele de bloc din Bucuresti se incadreaza la capitolul "locuinte sociale".

Potrivit celor Canadiene 90% din apartamentele de bloc din Romania se incadreaza la capitolul locuinte de lux.

Sa nu exageram in nici o directie. Eu am patru camere in Bucuresti (dupa standaredele astora 6 si 2*1/2) care dau clasa multor apartamente de aici ca aranjament si spatiu. Insa e rece iarna, o luna de vara nu e apa calda, tevile de la calorifer vor trebui schimbate in tot blocul pentru ca sunt fisurate pe ici pe colo (desi blocul are doar 20 de ani).
Disclaimer: Long live Canada!, in Romania nu curge lapte si miere, Loganul e o rabla.

Offline BN-3062

• new users
« Reply #102 on: Tuesday 15 November 2005, 17:50:55 »
am auzit ceva de parchetari? cum e platita meseria?sant chiar interesat .asta stiu sa fac cel mai bine
« Last Edit: Tuesday 15 November 2005, 18:02:57 by BN-3062 »

Offline BN-3062

• new users
« Reply #103 on: Tuesday 15 November 2005, 17:53:04 »
abia am luat interviul si chiar vroiam sa va cer sfaturi. nu am pe nimeni apropiat acolo

Offline Hoosier

• Full Member
« Reply #104 on: Tuesday 15 November 2005, 18:40:37 »

Casamede, tu esti intr-o pasa neagra... si eu am stat in Bucuresti la bloc si am stat si prin New York si stau si acum intr-un apartament "de rumegus" - dar am caldura si apa calda cat doresc, am peluza in fata usii. parcare, piscina si gym-club in complex si 100mp pentru 3 persoane. si noi suntem ca locatari de apartament printre cei mai "amarati" in zona.

sunt si apartamente decrepite nimic de zis dar vasta majoritate a oamenilor in Canada si USA traiesc in locuinte cu standarde mult peste media din Romania...

uite un link:

http://www.cmhc-schl.gc.ca/en/cahoob/pocaho2004/pocaho_001.cfm

In 2001, the average Canadian home had 6.3 rooms (excluding bathrooms, hallways and rooms used for business purposes), up from 5.3 in 1961. The increase in actual size has been even more significant. New singles built in the 1990s were on average almost 50 per cent larger than those built between 1946 and 1960,2 and up to twice the size of homes built before 1945. Even in the decade from 1990 to 2000, the average square footage of Canadian homes increased by four per cent.3

While homes have been getting larger, the average number of people living in each home has been decreasing. Average household size has dropped from 3.9 people in 1961 to 2.6 in 2001, and over 90 per cent of Canadian households live in uncrowded dwellings with enough bedrooms for the number of occupants. Space and special features once considered luxurious have become increasingly common, such as two-car garages, multiple bathrooms, central air conditioning and fully finished basements.

According to the National Occupancy Standard (NOS), enough bedrooms means one bedroom for each cohabiting adult couple; unattached household member 18 years of age and over; same-sex pair of children under age 18; and additional boy or girl in the family, unless there are two opposite sex siblings under 5 years of age, in which case they are expected to share a bedroom. A household of one individual can occupy a bachelor unit (i.e., a unit with no bedroom).

cred ca peste jumatate din garsonierele sau apt. "comfort2" din Bucuresti (cu suprafete sub 40mp) sunt ocupate de mai mult de 3 persoane. chiar apartamentele cu 4 camere in Ro nu depasesc decat arareori 100mp si reprezinta sub 25% din totalul apartamentelor.

proportia romanilor care locuiesc in case/apartamente de standard canadian este sub 20% ( aprox. 40% din Romani locuiesc in apartamente in blocuri de beton, probabil alti 30% locuiesc in case la tara care inca au buda in fundul curtii si unde canalizarea/tancurile septice si apa curenta nu au patruns inca... sute de mii de romani care locuiesc in apartamente in provincie se incalzesc la sibe cu olemne pentru ca nu isi prmit sa isi puna o amarata de centrala termica de apartament...

parerea mea...

Agnos

• Guest
« Reply #105 on: Tuesday 15 November 2005, 22:39:00 »
am auzit ceva de parchetari? cum e platita meseria?sant chiar interesat .asta stiu sa fac cel mai bine

Meseria e platita rezonabil, la patron castigi cam 15...20/ora dupa vechime, cu business-ul tau castigi cam 24..30/ora functie de clienti.

Insa e una din cele mai pacatoase meserii ca expunere la praf, mizerie, rumegus, chimicale toxice.

In zona Toronto-ului o fac in general indienii, nu iti trebuie investitii mari in echipament, o furgoneta plus vreo cateva mii de dolari maxim in masina de raschetat/lustruit/lacuit si esti in business.

Sper ca informatiile ti-au fost de ajutor, daca mai e ceva mai intreaba, lucrez/am lucrat cu ei zilnic,
     Agno

Agnos

• Guest
« Reply #106 on: Tuesday 15 November 2005, 22:44:36 »
Casamede, tu esti intr-o pasa neagra...

Draga Hoosier, ai incercat vreodata sa convingi un perete de beton, printr-un dialog argumentat ca e stramb ? Ai reusit ceva in actul de convingere ? Este la fel ca la casamede. Toti au incercat in diferite etape (lasandu-se pagubasi in final) sa rationeze cu turnul nostru din Pisa.

Pierdere totala de timp. Eu am incercat sa rationez cu omu' acum vreo juma' de an si mai bine. Tu esti mai nou pe aici. La un moment dat discutia cu casamede (si futilitatea ei) revine pentru fiecare nou user, ca un ritual initiatic. Dupa care evident ca-l lasa toti in plata Domnului.

Bun venit intre noi, Hoosier. Enjoy your stay  :)

Agno

Offline BN-3062

• new users
« Reply #107 on: Wednesday 16 November 2005, 02:27:17 »
va multumesc pt raspunsuri. ideea de baza ramine ca e bine sa lucrezi pe cont propriu daca tot e vorba de inhalat mirosuri toxice si mult praf.cel putin pina o sa ma pun pe picioare.dupa ce perioada de timp poti sa-ti deschizi propria afacere?(eu abia am trecut de interviu iar acum astept formularele de vizite medicale)am vazut multe pareri pro si contra despre emigrare ,sinteti bestiali....unii. pe mine nu ma mai sperie nimeni am luat hotarirea de a pleca din ro cu 5-6 ani in urma asa ca show must go on.bafta tuturor.

Offline BN-3062

• new users
« Reply #108 on: Wednesday 16 November 2005, 03:08:28 »
merci agno.ma bucur sa aud ca se fac ba(ni cu parchetul ,nu de alta dar meseria asta o stiu cel mai bine, si banuiesc ca nu e mare diferenta intre cum se pune parchet in america si cum se pune in canada.(nu vreau sa discutam despre cum se pune parchet in ro si cit sant de seriosi ''meseriasii''ca de .....ei le stiu pe toate.)cum e cu meseria de coafeza? navasta-mea e interesata cat de mult se cauta si care sant avantajele practicarii acestei meserii.?

Offline nasti

• Hero Member
« Reply #109 on: Wednesday 16 November 2005, 03:22:38 »

Bun venit intre noi, Hoosier. Enjoy your stay  :)

Idem si din partea mea, toate bune!  :)

Offline zorobabel

• new users
« Reply #110 on: Wednesday 16 November 2005, 03:55:00 »
daca tot suntem la case, ma puteti ajuta cu un link sau o explicatie despre denumirile astea (2 1/2, 4 1/2 etc.) a caselor/apartamentelor in Canada?
mersi

Agnos

• Guest
« Reply #111 on: Wednesday 16 November 2005, 04:01:03 »
cum e cu meseria de coafeza? navasta-mea e interesata cat de mult se cauta si care sant avantajele practicarii acestei meserii.?

In Ontario vad ca monopol au chinezoaicele. Mai multe de atit nu stiu sa-ti spun, nevasta-mea e creatza/carliontata de la natura ;D

daca tot suntem la case, ma puteti ajuta cu un link sau o explicatie despre denumirile astea (2 1/2, 4 1/2 etc.) a caselor/apartamentelor in Canada?

Numai in Chebec. Acolo se numara si debaralele si holurile si weceurile, 4 1/2 inseamna cred doar juma' de dormitor la comun cu bucataria (nu numai un eat-in kitchen ci si un sleep-in kitchen, cu hol si juma' de balcon). In restul Canadei, partea civilizata, adica lumea vorbeste de 1,2 sau 3 bedroom pentru ca toti stiu ca ai bucatarie, living-room, balcon si una sau doua bai.

A.
« Last Edit: Wednesday 16 November 2005, 04:03:46 by Agnos »

Offline zorobabel

• new users
« Reply #112 on: Wednesday 16 November 2005, 04:29:02 »
mersi Agnos

Offline BN-3062

• new users
« Reply #113 on: Wednesday 16 November 2005, 08:43:50 »
multumesc.poate mai auzi ceva de meseria asta si ma tii la curent.nevast-mea e putin in ceata dupa cele citite..........chinezoaice ............si cam atit.

Offline DJ

• Sr. Member
« Reply #114 on: Wednesday 16 November 2005, 14:39:11 »
mersi

In numaratoarea asta, baile, debaralele si holurile nu se pun la socoteala; raman deci:
Bucataria (conteaza ca 1 incapere), dormitoarele (fiecare conteaza ca 1 incapere), salonul (idem) si “salle a manger” (adica loc de luat masa, sufragerie, dinning …conteaza pentru ½ incapere). Cu salle a manger asta e ciudat: de regula ar trebui sa fie un fel de nisa adiacenta salonului (de minim 4 – 5 m2 totusi…), dar de multe ori e doar o zona delimitata de un ciot de zid jos (h = 0.8 m).
Asa ca:
3 ½  =  1 (bucatarie) + 1( dormitor) + 1 (salon) + ½ (salle a manger).
41/2 = 1 (bucatarie) + 2 (2 dormitoare) + 1 (salon) + ½ (salle a manger)
si tot asa inainte…….

Mai rar am vazut si apartamente numite “3” (fara fractie!!)  : sunt cele la care salle a manger nu exista (nici ca nisa, nici ca zid…); sunt in Mtl, in zona strazii Bois de Boulogne .
tintin quarantino

Offline casamede

• new users
« Reply #115 on: Wednesday 16 November 2005, 16:14:08 »
si noi suntem ca locatari de apartament printre cei mai "amarati" in zona.

Ti-ai pus vreodata problema ca totul este relativ la modul in care sunt ceilalti.
Daca stai intr-un apartament printre cele mai amarite esti un amarit. Invatati-va sa va comparati cu ce este in jurul vostru.

Massther Clinic - Massage therapy

Offline vacaru

• Full Member
« Reply #116 on: Wednesday 16 November 2005, 16:27:31 »
multumesc.poate mai auzi ceva de meseria asta si ma tii la curent.nevast-mea e putin in ceata dupa cele citite..........chinezoaice ............si cam atit.
Stai bene calm,ca isi gaseste doamna ta de lucru...inaintea ta. E cerere mare,dar sa fie atenta daca trebuie sa fie "omologata". Uite cum e prin AB:  http://www.tradesecrets.org/index.html?page=trades/0421/0421_profile.html
In rest fa si tu sapaturi.

Offline Hoosier

• Full Member
« Reply #117 on: Wednesday 16 November 2005, 18:11:25 »
Ti-ai pus vreodata problema ca totul este relativ la modul in care sunt ceilalti.
Daca stai intr-un apartament printre cele mai amarite esti un amarit. Invatati-va sa va comparati cu ce este in jurul vostru.

eu, ca imigrant, compar cu mine (  cum si unde am locuit in trecut) si cu cei din Ro si cu cei de aici... din fericire la fiecare 2 ani de cand am venit aici conditiile de locuit s-au imbunatatit.

am inceput cu un studio in Manhattan de marimea garsonierei unde am locuit in Ro (aprox 40mp), dar cu internet, apa calda oricand si aer conditionat ( lucruri care in Ro erau un deziderat pentru noi si mai sunt inca pentru milioane de romani) si la 500m de Lincoln Center si Central Park... aveam si acolo gandaci si geamurile nu se inchideau bine ( dar dupa plangeri repetate la administratorul cladirii au pus ferestre noi). apoi un apartament intr-un townhouse in New Jersey cu 2 dormitoare de aprox 80mp ( ca orice apartament de 3 camere din Bucuresti, dar fara praf, manele de la vecinu', flegme si chistoace in lift si pe casa scarilor... cu gazon, flori si vecini polonezi cumsecade). acum locuiesc intr-un apartament tot 2 bedroom si 2 full bathrooms mai spatios, cu mai mult gazon, cu parcare, terasa de unde nimeni nu mi-a furat scaunele sau masa, gratarul, bicicleta si ce dreaq mai las pe afara, nimeni nu ne zgarie masinile, etc... iar in cateva luni ne vom muta intr-o casa de "rumegus" noua cu tot ce nu am avut pana acum: garaj dublu, 5 camere si unde numai bucataria si "diner area" sunt cat garsoniera de unde am plecat, gradina de 800metri patrati s.a.m.d... iar asta este ceea ce aici inseamna "mediu".

daca as fi fost nascut aici nu as fi fost incantat dar stiind de unde am venit ne putem bucura de toate astea fara a fi preocupati din ce sunt facuti peretii. asta e diferenta intre Romania si Canada/USA in ceea ce priveste problema locativa...
« Last Edit: Wednesday 16 November 2005, 18:19:44 by Hoosier »
parerea mea...

Offline mariusiancu

• Full Member
  • ... driven by God
« Reply #118 on: Wednesday 16 November 2005, 20:15:36 »
Sa fiti sanatosi! Bafta pe mai departe.
Disclaimer: Long live Canada!, in Romania nu curge lapte si miere, Loganul e o rabla.

Offline Hoosier

• Full Member
« Reply #119 on: Thursday 17 November 2005, 06:51:50 »
mersi. si voua la fel.
parerea mea...