Ti-ai pus vreodata problema ca totul este relativ la modul in care sunt ceilalti.
Daca stai intr-un apartament printre cele mai amarite esti un amarit. Invatati-va sa va comparati cu ce este in jurul vostru.
eu, ca imigrant, compar cu mine ( cum si unde am locuit in trecut) si cu cei din Ro si cu cei de aici... din fericire la fiecare 2 ani de cand am venit aici conditiile de locuit s-au imbunatatit.
am inceput cu un studio in Manhattan de marimea garsonierei unde am locuit in Ro (aprox 40mp), dar cu internet, apa calda
oricand si aer conditionat ( lucruri care in Ro erau un deziderat pentru noi si mai sunt inca pentru milioane de romani) si la 500m de Lincoln Center si Central Park... aveam si acolo gandaci si geamurile nu se inchideau bine ( dar dupa plangeri repetate la administratorul cladirii au pus ferestre noi). apoi un apartament intr-un townhouse in New Jersey cu 2 dormitoare de aprox 80mp ( ca orice apartament de 3 camere din Bucuresti, dar fara praf, manele de la vecinu', flegme si chistoace in lift si pe casa scarilor... cu gazon, flori si vecini polonezi cumsecade). acum locuiesc intr-un apartament tot 2 bedroom si 2 full bathrooms mai spatios, cu mai mult gazon, cu parcare, terasa de unde nimeni nu mi-a furat scaunele sau masa, gratarul, bicicleta si ce dreaq mai las pe afara, nimeni nu ne zgarie masinile, etc... iar in cateva luni ne vom muta intr-o casa de
"rumegus" noua cu tot ce nu am avut pana acum: garaj dublu, 5 camere si unde numai bucataria si "diner area" sunt cat garsoniera de unde am plecat, gradina de 800metri patrati s.a.m.d... iar asta este ceea ce aici inseamna "mediu".
daca as fi fost nascut aici nu as fi fost incantat dar stiind de unde am venit ne putem bucura de toate astea fara a fi preocupati din ce sunt facuti peretii. asta e diferenta intre Romania si Canada/USA in ceea ce priveste problema locativa...