imi arunc si io my 2 cents pe subiectu' cu injinerii.
am cunoscut niste tipe (f de treaba) care in romanica fusesera injineri. acu femeile (cu capu' pe umeri de) au ajuns la concluzia ca nu prea o sa aiba mari sanse cu injineria lor p'aci. in schimb au auzit ca la infirmiere mere bine. asa ca s-au apucat de bac in infirmerie si sa vezi ciudatenie ca reusira si le mere bine.
Te iau pe puncte ca ai spus multe. Fomeile ingenioase, corect, gindire normala.
erau si niste doctori prin programul ala, da nu se pune ca domeniile erau apropiate. acu' a-ti zice "ce rusine?!?!?! doctori/ite sa se faca infirmieri/e (asistenti/e medicali/e pt pretenii nostri nevorbitori de franceza)?!?!?" pai vere ca sa treci exemenele e mai greuceanu, asa ca oamenii cu capu' pa umeri s-au orientat spre o cariera de rezerva.
Nu frate. Daca ai cojones te faci doctor, inveti examenele si le iei, ca de aia sunt examene, ca sa fie luate. Daca nu le iei la Coibec, le iei la Ontario sau le iei la US.
alti medicinisti se apucasera de mastere in microbiologie si mai stiu eu ce, tot in spiritul ca tre sa pui ceva pe masa pina iti pica plesca'n cap.
Ca sa pui ceva pe masa te faci din ala care ia singe din vena la compania aia de teste medicale, si iti pregatesti examenele.
mai erau injineri care s-au orientat in it, da a zis si nico de asta. am mai cunoscut oameni care in romanica erau contabili, economisti mai stiu eu ce. omeni cu capu' pe umeri s-au reorientat conform cerintelor pietii d'aci si se descurca. mai aveau o companie, mai conduceau un truck, in alte cuvinte te descurci vere.
Totul e corect la ce zici tu dar nu la doctori. Daca poti sa ai halat alb si sa te strige lumea domnul doctor sau domnul dentist si sa faci 200.000 de an, atuncea te ocupi sa faci 200.000 pe an si lasi alte alea celorlalti. E un motiv pentru care nu s-au dus toti la medicina in Romania...fiindca e grea. Dar unii care au terminat-o, ar trebui sa stie ca pot reface "prodigiul" asta.
Bai frate uitati-va la imigrantii vechi ( aia care au fondat Casa Romana, aia care sunt profi la Ecole Poly etc. . Voi ati auzit de vreunul care sa fi spalat prea multe vase sau sa fi dus prea multe pizze?
Vin atitia oameni aici si le spun niste looseri ca georgica81 ca e ok sa fii telefonista, ca e ok sa ai un sef irlandez betiv si cu 11 clase, ca e ok sa maninci rahat...si ei pun botul!
Mars la invatat, mars la luat examene, mars la cautat oportunitati.
Numai va rog frumos aveti bunul simt de a recunoaste ca prepose au beneficiaires spala pacientii la fund, asta e adevarul. Mai era unul care spala veceuri la Canadian Tire si se dadea mare, nu il inteleg, pe cuvint....