Author Topic: coruptie in Canada  (Read 8899 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Acidutzu

• Full Member
coruptie in Canada
« Reply #140 on: Saturday 12 March 2005, 15:10:12 »
Quote from: andreis
Quote from: Acidutzu
Niciodata, de exemplu, un inginer in cadrul unei firme nu va câstiga cât un "closetar" cu firma lui. Dar e adevarat de asemenea ca nici un "closetar" nu va castiga cat un inginer ce are firma lui. NU poti sa compari mere cu pere.

realitatea te contrazice in ambele sensuri, si in canada si in romania si oriunde in lumea asta
sint ingineri care cistiga, individual, mai bine decit o firma de closetari, dupa cum sint closetari care pot aduna mai bine decit un inginer, fie acesta cu firma sau nu
"multimea de cunostinte nu te invata sa ai minte"

Observa doar un singur lucru - am pus "closetari" in ghilimele. Dupa aia ... ai tot atata dreptate cat consideri ca am si eu. Iar exceptiile nu sunt o regula, cel mult o intaresc.
Sa stii sa pui intrebari, este o arta. Sa stii sa faci fata raspunsurilor primite, te defineste!

Offline andreis

• Sr. Member
coruptie in Canada
« Reply #141 on: Saturday 12 March 2005, 15:19:30 »
n-am ignorat ghilimelele
cert este ca tu ai exclus totalmente, in pasajul ala, ca un closetar sa cistige mai mult decit un inginer, ambii fiind salariati, sau ca un inginer salariat sa cistige mai mult decit un closetar cu firma
... si cu ghilimele... closetarul   :D
un singur exemplu:
sint ingineri care mureau de foame in romania, avind firme (nu neaparat de inginerie), iar acum zac cu anii pe ajutor social prin canada (quebec), visind eventual sa-si faca firme
presupun ca sint citiva care au ajuns closetari si sint fericiti
te las sa pui tu ghilimele, la ultima fraza
Ya que les pauvres qui parlent de sous

Offline Acidutzu

• Full Member
coruptie in Canada
« Reply #142 on: Saturday 12 March 2005, 15:28:22 »
Quote from: andreis
...
un singur exemplu:
sint ingineri care mureau de foame in romania, avind firme (nu neaparat de inginerie), iar acum zac cu anii pe ajutor social prin canada (quebec), visind eventual sa-si faca firme ...

Scuze andreis .. in cazul asta vorbim de doua lucruri diferite. Eu nu ma refeream la inginerii pe care ii prezinti tu in ultimele randuri. Si daca citesti mai bine primul meu mesaj, am spus de la inceput, "tara civilizata", intelegand implicit intr-o economie "asezata", cu o scara a valorilor bine definita. Sa nu-mi spui acum ca Romania este o asa tara! Ca nu te cred, oricat de mult as vrea sa-ti dau dreptate.
In rest ... fiecare are adevarul lui, de asta sunt convins. Si asta este si foarte bine. Un singur adevar uneori este plictisitor.
Sa stii sa pui intrebari, este o arta. Sa stii sa faci fata raspunsurilor primite, te defineste!

Offline andreis

• Sr. Member
coruptie in Canada
« Reply #143 on: Saturday 12 March 2005, 15:36:23 »
lasa, ca nici eu nu ma refeream neaparat la aia
repet: tu ai exclus totalmente ca un closetar ar putea cistiga mai mult decit un inginer, ambii fiind ori salariati ori patroni in acelasi timp, sau ca un inginer salariat ar putea cistiga mai mult decit un closetar patron
realitatea te contrazice mai ales in tarile "civilizate" si economiile "asezate"
in rest, sint de acord cu tine
iar acolo unde nu sint de acord, iti respect oricum opinia   8-)
Ya que les pauvres qui parlent de sous

Offline Acidutzu

• Full Member
coruptie in Canada
« Reply #144 on: Saturday 12 March 2005, 15:43:08 »
andreis - corect! Si eu iti respect opinia acolo unde nu sunt de acord. Nu detine nimeni adevarul absolut. Si da .. mai bine bem o bericica, ca poate maine apare si soarele asta atat de mult asteptat!
 8-)