Author Topic: CANADA, PAMANT ROMANESC  (Read 13707 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline adrian ardelean

• Sr. Member
SCUZE!
« Reply #120 on: Monday 02 February 2004, 18:05:16 »
Va rog sa ma scuzati de deranj!

Adrian "canadian" Ardelean
Adrian "canadian" Ardelean
I LIKE CANADA BUT I LOVE ROMANIA
"Romania este eterna. Noi nu." (Mihai Popescu Stoenesti, ziarist)

Offline carmen

• Full Member
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #121 on: Monday 02 February 2004, 23:03:43 »
Eduard Gheorghiu
Peste tot pe unde am fost, am vazut romani ca mine ca noi si e imposibil sa nu ii recunosti: dupa atitudine, dupa privire....Spre deosebire de celelate natii, romanii sunt cei mai tristi, nemultumiti, ...parca ar purta o povara.

Asa e. Noi suntem cei mai amarati, cocosati de poveri si vesnic nemultumiti...De aia ii recunosc eu pe majoritatea romanilor pe care-i intalnesc pe strada. Aceeasi chestie mi se intampla si in Franta. Puteam sa jur ca X e roman, si cand il auzeam vorbind era roman. Cei mai multi sunt tristi...
Asta-i si parerea strainilor care merg in Romania : romanii sunt tristi...de parca viata ar fii gri ca blocurile de beton  :( [/quote]

Offline DxN

• new users
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #122 on: Thursday 12 February 2004, 21:24:15 »
nu am mai scris de mult timp pe forum, dar acum nu rezist tentatiei...

ca sa atrag si eu atentia, ca si autorul threadului, cred ca voi folosi fonturi boldite, poate vede cineva ce important sunt :)
mie "jurnalul" mi se pare patetic, cu accente melodramatice. parca vad pe cineva care cere mila intr-un mod, hmmm,.... bravard. se bate cu pumnul in piept ca sa il vada din tara ca il dor greutatile de aici.
mi-e inca greu sa recunosc un stil gazetaresc in el.
am indoieli ca respectivul ar fi gazetar cu adevarat, adica sa aiba studii superioare de jurnalistica. e posibil sa fie ziarist amator, ceea ce cu totii putem fi. daca ar exista niste dovezi, gen articole de valoare in ziare din romania, poate as mai crede. iar "presa clujeana" nu e tocmai toata presa din romania si nici multi ziaristi remarcabili nu a dat...
e drept, a trecut prin multe, dar si altii au facut la fel. si nu au afisat chinurile literare cu atata emfaza: vezi, eu sunt ziarist si ia uite ce eroic si ce boem si ce coleric sunt, cand e vorba de litere insirate virtual....
da, e bun pt cei din tara de acolo, tara lasata in urma. dar de aici pare doar un alt caz de inadaptare.
nu stiu inca de ce prozatorul nostru a revenit si a sters apoi articolul, probabil a inteles ca e mai usor sa stergi cu buretele decat sa rezisti criticilor.
iar, nu inteleg incrancenarea cu care continua sa se apare in fata unor critici justificate. zau, aceasta incrancenare e demna de o cauza mai buna, nu pentru una deja pierduta.
apoi ideea ca daca nu iti place, nu citi. de ce sa postezi zeci de randuri, daca nu pentru a fi citite de altii?? in momentul in care dai send la mesaj, iti asumi si raspunderea pentru ce ai scris acolo, nu mai tine sa le strigi la toti ca "schimbati canalul , daca nu va place!". asta e logica hilara.
multe mi s-au parut copilaresti, cearta pe titlul articolului fiind de tot rasul, postarea unei corespondente cu alta persoana fiind ceva ca si cum corespondenta intima e numai buna de publicat. probabil e un obicei "ziaristic"...de prin zona balcanica.
sunt multe inexactitati in articol, una fiind de neacceptat pentru un ziarist care foloseste internetul. bill gates nu e inventatorul internetului. nici macar a calculatorului.  :D si nici al tastaturii.  :) el a avut ideea unui sistem de operare diferit pe undeva de celelate din acea perioada.
faptul ca nu recunosti asta ca o greseala si continui sa te dai rotund, patentand licente poetice, e o alta dovada cu nu stii sa pierzi.
chestia cu tricolorul-iarasi, tot adrian trebuie sa arate ca a castigat o batalie impotriva istoriei, motivand prin faptul ca are filet pe stanga...nu e hazos?
nu stiu care e exact povestea cu nevasta divortata, dar si aici sigur  tot AA trebuie sa fi avut dreptate si ea sa fi gresit. cate polemici trebuie sa fi indurat biata femeie...cate ganduri de ziarist in formare trebuie sa fii ascultat...pana la urma si-a luat lucrurile si a plecat, lasandu-l cu robingo castigat... :-)
ah, toate acele postari unde acum apare doar sters...arata ca paginile alea rupte din caietele de scolar cu note mici. e ca si cum te-ai fi vazut cu cei de pe forum si te-au atentionat ca iei bataie daca mai scrii asa patetic si coleric...si vii si stergi in graba totul, ca sa nu ii mai jignesti cu inteligenta ta jurnalistica...
nu te obosi sa imi raspunzi, pentru ca intr-o buna zi vei vrea sa stergi acel raspuns, doar pentru ca m-ai cunoscut si ti-am placut! :)  :???:
si obesia aia romaneasca cu securistu, asta e tare, domle. cand o se vindece lumea de securistica asta? hei, aici e alta lume!

Offline marc

• Full Member
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #123 on: Friday 13 February 2004, 01:55:45 »
si obesia aia romaneasca cu securistu, asta e tare, domle. cand o se vindece lumea de securistica asta? hei, aici e alta lume!

Eu unul sunt sustinatorul acestei teorii. Stii de ce? Dupa '90 aproape toti securistii din garda veche si-au trimis copiii in Canada si SUA. Unii din ei  au plecat impreuna cu  familia, de frica sa nu raspunda pentru ce au facut in Romania. Stiu zeci de cazuri, asa ca... In plus oamenii trimisi inainte de '89 ce crezi tu, sunt someri acum? Stii cum este, lupul isi schimba parul dar naravul ba, asa suna un proverb romanesc.

Offline DxN

• new users
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #124 on: Friday 13 February 2004, 11:17:13 »
ma refeream la faptul ca daca ai ochii albastri, esti securist. clasificari de astea. :)

Offline apaminerala

• Full Member
  • I want, I can.
    • Sunagratis
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #125 on: Monday 15 March 2004, 09:25:23 »
Pai nu te-ai prins inca????/

Cornel e in Romania acum!
Quote from: Loulou
Quote from: Cornel

"Eu nu inteleg cum un baiat extrem de destept nu are bani ... unde este el destept ? in fata oglinzii ? cand isi priveste dantura ?"

Conceptia aceasta am mai intalnit-o la "copii de bani gata", carora mamica si taticu' le ofera totul pe tava si le inoculeaza adanc ideea ca ei au bani doar ptr. ca sunt destepti (nu ptr. ca fraudeaza statul, exploateaza sau fura pe altii - avand spatele bine acoperit, ocupa posturi bine platite, nu pe merit ci cu ajutorul "pilelor si relatiilor" de care dispun si eventual a spagilor pe care le dau), iar pe cei care abia isi permit sa puna o piine pe masa (ptr. ca incearca sa-si castige existenta in mod cinstit) ii considera prosti. TOTAL FALS. Daca ar fi sa privim un pic cu atentie la realitatea actuala din Romania am observa ca lucrurile stau tocmai invers, si ca cei care au facut cu adevarat bani, nu i-au facut ptr. ca au fost neaparat DESTEPTI.
Eu nu incerc sa apar pe nimeni, dar pur si simplu cand am vazut ca dau si aici de oameni care gandesc asa, nu m-am putut abtine sa nu comentez. :-(
Inscriere gratis la telefonie : www.canadafreecalls.com
Romania : 0.02 USD/min, Moldova 0.12 USD/min
nicuprietenos: Oricum cea mai buna oferta de telefonie o are Apa Minerala zis si borsec. Contacteaza-l si nu vei regreta.

Offline mihaimont

• Hero Member
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #126 on: Monday 15 March 2004, 10:02:50 »
[quote="marcEu unul sunt sustinatorul acestei teorii. Stii de ce? Dupa '90 aproape toti securistii din garda veche si-au trimis copiii in Canada si SUA. Unii din ei  au plecat impreuna cu  familia, de frica sa nu raspunda pentru ce au facut in Romania. Stiu zeci de cazuri, asa ca... In plus oamenii trimisi inainte de '89 ce crezi tu, sunt someri acum? Stii cum este, lupul isi schimba parul dar naravul ba, asa suna un proverb romanesc.[/quote]

Nu stiu ce sa cred, cei mai bogati oameni din romania se trag din fosti securisti: Voiculesc de la antena 1, Catarama si lista poate continua. De ce sa-si trimita copii in canada?
Mama prostilor e mereu gravida.

Offline ultimul

• Full Member
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #127 on: Monday 15 March 2004, 12:35:20 »
topicul asta are o luna si jumate, cand se va opri oare?
Welcome to Canada! Now you can go back home!

Offline the immigrant

• new users
    • http://www.romania.ro
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #128 on: Monday 15 March 2004, 22:51:18 »
Pellegrino nu este buna.

Am testat.
Making money is easy.

Let's go !

Offline Cornel

• Full Member
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #129 on: Monday 15 March 2004, 23:17:19 »
Quote from: apaminerala
Pai nu te-ai prins inca ?

Cornel e in Romania acum !

Ai dreptate !

Cornel se afla in Romania , iar Apaminerala (= de ploaie) in Canada !!

Ce norocos sunt !!!
Vexler Mitev

Offline marc

• Full Member
CANADA, PAMANT ROMANESC
« Reply #130 on: Tuesday 16 March 2004, 04:34:25 »
Quote from: mihaimont
Quote from: marc
Eu unul sunt sustinatorul acestei teorii. Stii de ce? Dupa '90 aproape toti securistii din garda veche si-au trimis copiii in Canada si SUA. Unii din ei  au plecat impreuna cu  familia, de frica sa nu raspunda pentru ce au facut in Romania. Stiu zeci de cazuri, asa ca... In plus oamenii trimisi inainte de '89 ce crezi tu, sunt someri acum? Stii cum este, lupul isi schimba parul dar naravul ba, asa suna un proverb romanesc.

Nu stiu ce sa cred, cei mai bogati oameni din romania se trag din fosti securisti: Voiculesc de la antena 1, Catarama si lista poate continua. De ce sa-si trimita copii in canada?

Pai cei care au facut rau unuia - altuia, adica politrucii, Directia 5... ??? Sau cei care au facut belele la revolutie sau mineriade???? Ce zici?
Parerea mea este ca astia au fost gainari, dar din pacate au facut mult rau Romaniei.
Catarama sau Voiculescu n-au de ce sa se teama pentru ca nu s-au ocupat de gainarii dar altii...., in plus au mai vazut lumea, au bani si isi dau seama ca Romania nu se va schimba prea curand.
Eu unul am dubii serioase si in legatura cu Pacepa. Totusi, pentru a ajunge seful securitatii comuniste nu cred ca a fost inger.