Cred ca problema este simpla: pt a munci la un nivel de salarizare ridicat trebuie sa faci fata unor exigente. Sunt putini cei care la aterizare indeplinesc aceste exigente, iar restul se simt loviti in amorul propriu.
Guvernul te ajuta in multe feluri sa atingi orice nivel in orice domeniu.
O problema grava, pe care insa n-o poate rezolva guvernul, este afectivitatea fiecaruia, modul cum resimte el despartirea concreta de locul natal, de familie ... + socul diferentei culturale.
Sunt multi prosti, care nu pot intelege. Cred insa ca cei 2 - cardinalul si casamede - sunt mincinosi. Vad multi oameni pe aici care injura Canada, care nu-s prea scoliti, dar care au invatat in cateva luni sa castige bani frumosi, mergand la serviciu. Este f greu de crezut ca in 4 ani sa fie vreunul care sa nu fi invatat asta.
Pt. cei "prearomani": e valabil pt toate nationalitatile.
Pt cei care nu inteleg la ce e buna experienta canadiana: incercati un exercitiu de imaginatie - la o scoala din Montreal/Toronto/... profa de geografie nu vine, profu de mate intarzie 10 min, iar ora de sport este "facultativa", calficativele sa iau in functie de pozitia parintilor! Cam ce s-ar intampla cu acea scoala? - Ei bine fratilor, de mici copii am fost educati ca punctualitatea e doar nu cuvant, ca responsabilitatea la fel, ... cred ca intelegeti.