Author Topic: Alegeri in Québec - mesaj din partea Presedintelui CRQ  (Read 2601 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline adaraanton

 • Newbie
 • Posts: 1
Alegeri in Québec - mesaj din partea Presedintelui CRQ
« on: Saturday 24 March 2007, 08:34:16 »
Dupa cum stiti o latura importanta a activitatilor si actiunilor Comunitatii Romane din Québec (CRQ) este integrarea imigrantilor de origine romana si de alte origini in societate. Foarte multe activitati si actiuni s-au desfasurat in aceasta directie: activitati de promovare a imaginii comunitatii noastre, a culturii noastre de origine, a modului nostru de a fi, cele de apropiere intre persoanele de origine romana si ceilalti membri ai societatii, activitatile imediate de integrare (apartamente, locuri de munca, etc.), demersurile pe linga guvernele Québecului, Canadei sau Romaniei pentru rezolvarea unor probleme foarte importante pentru integrarea noastra, etc.
Consider ca CRQ a stiut sa reprezinte cu onoare membrii comunitatii noastre si a solutionat unele probleme care nimeni nu credea ca vor fi solutionate: recunoasterea experientei de conducator auto a imigrantilor din provincia Québec, sensibilizarea populatiei si a guvernului la problema imigratiei, sensibilizarea guvernului la problema integrarii profesionale - incununata dupa cum stiti cu crearea permiselor temporare de munca, etc.
Mai ramin multe de facut...Dupa cum stiti, este aproape imposibil sa profesezi in anumite domenii  la Québec avind diplome din alte tari (dentist, etc.), nu exista intelegeri de colaborare intre Romania-Québec si Romania-Canada in multe domenii care au un impact destul de important asupra vietii noastre (cum ar fi cel al securitatii sociale), mass-media si unii politicieni populisti ca Mario Dumond, plecind de la citeva evenimente deplorabile privind acomodarile rezonabile ne invita sa plecam de unde am venit daca nu ne convin valorile Québecului uitind de altfel ca imigratia este vitala pentru societatea quebecoaza si ca unele "valori" de aici, cum sint familia, nivelul scolilor si multe altele pot fi schimbate de imigrantii care nu si-au pierdut aceste valori.
Sint multe lucruri de imbunatatit, si de ce sa nu enumeram printre ele si faptul ca legislatia canadiana permite intrarea in tara a multor asa zisi "discriminati" in tarile de origine (cum sint cei 7 "romani" prinsi la furat in Levis acum citeva luni si despre care ziarele au scris pe prima pagina).
Pentru a realiza aceste lucruri este necesar insa sa ai un interlocutor deschis si care sa aiba interesul sa schimbe anumite lucruri aici. Consider ca guvernul actual, format de partidul liberal are aceasta deschidere. Se vede aceasta din realizarile de pina acum incluzind cele legate de imigratie: a recunoscut experienta de conducere auto a imigrantilor (recunoastere care in 2001 a fost interzisa de Partidul Québecois), a facut "deschideri" in "zidul" legislatiei ordinelor profesionale, a alocat fonduri importante pentru integrarea imigrantilor (lucruri care nu au fost pe placul PQ-ului care in ultimele guvernari dinainte de 2003, de la an la an, au tinut imigrantii din ce in ce mai mult la marginea societatii), etc.
Nu vreau sa influentez alegerea dumneavoastra la alegerile din 26 martie dar cred ca este important si este de datoria mea sa va transmit aceste informatii, care unele dintre ele nu sint cunoscute de publicul larg.
Doresc insa sa va marturisesc ca avem nevoie de continuitate, avem nevoie sa utilizam contactele guvernamentale pe care ni le-am facut ca si organizatie. Nu sint membru al vreunui partid iar pentru mine nu conteaza ce partid este la putere insa este important ca acest partid sa fie deschis si sa nu considere imigrantii "cetateni de clasa a doua".
Poate ca imi voi atrage furia celor ce cred altfel decit mine dar pentru mine este mai important sa va trasmit toate aceste informatii. Cu cit cineva are mai multe informatii inainte de vot, cu atit poate vota mai in cunostinta de cauza.
Dupa cum stiti eu lucrez la functia publica...Ca toti cei de la functia publica am fost "lovit" personal de Legea 142 data de liberali. Cu toate acestea consider ca liberalii sint singurii care pina acum au facut lucruri reale pentru CRQ, pentru noi toti.


Offline herman

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 617
Rãspuns: Alegeri in Québec - mesaj din partea Presedintelui CRQ
« Reply #1 on: Saturday 24 March 2007, 08:37:51 »
Bafta Maxima tuturor!

Offline shugharitza

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Canada, sic!
 • Posts: 7.963
Rãspuns: Alegeri in Québec - mesaj din partea Presedintelui CRQ
« Reply #2 on: Sunday 25 March 2007, 20:37:35 »
Nici prin cap nu-mi trecea sa votez altfel!  ;)
 Herman, Legea 142 se refera la functionarii publici.


Offline nicol_75

 • new users
 • Posts: 6
Rãspuns: Alegeri in Québec - mesaj din partea Presedintelui CRQ
« Reply #3 on: Sunday 29 April 2007, 21:52:16 »
O porcarie, cand o sa avem si noi scolii ca grecii si evreii mai vorbim.Pana atunci care e imaginea noastra, multi si prostii, plecati dintr-o Romanie saraca, vai si amar de aia. Ce lobby ati facut, nimic, vorbiti ca p..la. Mi-e rusine ca cineva s-a gandit sa scrie asa ceva. Rusine, rusine... tradatorilor, v-ati vandut pe cativa dolari la quebecosi.

Offline sflorin

 • Jr. Member
 • **
 • Location: Montreal
 • Posts: 624
Rãspuns: Alegeri in Québec - mesaj din partea Presedintelui CRQ
« Reply #4 on: Wednesday 30 May 2007, 10:37:37 »
lucruri care nu au fost pe placul PQ-ului care in ultimele guvernari dinainte de 2003, de la an la an, au tinut imigrantii din ce in ce mai mult la marginea societatii),
asta crezi ca nu se mai intampla acum ?! ;D