Author Topic: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...  (Read 3763 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ramirez

 • new users
 • Location: Toronto
 • Posts: 62
  • Me & My Family recovering after the accident
Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« on: Friday 11 November 2005, 22:23:46 »
Multzi ar trebui sa fim recunoscatori ca am putut ajunge aici ...
Dar ...
Ce ar trebui sa shtitzi ...

Canadienii au o populatzie imbatrinita, una din tzarile cele mai mari ca suprafatza de pe glob ... shi ... ce trebuie sa faca ca sa faca ceva bun pt ei ...
Sa aduca imigrantzi ... cu pregatire ... oameni care au invatzat in tzarile lor ce le trebuie
Eu ma refer la romani shi la totzi aia educatzi
Aia care vin din Commonwealth, nespalatzi, puturoshi shi vai de steaua lor, intra in alta categorie ...

Aici totul e facut ca sistemul ... canadienii sa nu piarda ...
Imigrantzi ... inseamna mina de lucru mai ieftina, deja educatzi ...
Aberatia cu experientza canadiana nu e intotdeauna o aberatzie
Nu suntem noi deshteptzii pamintului. E o aberatzie, intr-adevar cind ajungi intr-un job shi vezi cit de nepregatitzi sunt colegii tai ... shi probabil ca au salarul cu mult mai mare decit al tau. Dar ... ce te opreshte sa demonstrezi ca eshti mai bun ca ei ... trebuie sa fii foarte bun diplomat, sa ai multa rabdare ... si sa profitzi de toate oportunitatzile care le prinzi sa evoluezi.

Chiriile ...
Imigrantzii trebuie sa inchirieze apartamente, case etc ....
Dau banii pe chirie ...
Cum se shtie, majoritatea proprietarilor mari de blocuri sunt evrei ... ei fac milioane de pe urma imigrantzilor, din chirii.
Cita vreme or sa vina imigrantzi, lor le vor merge bine afacerile. Trist, dar adevarat. Cine a pornit afacerea asta, a avut cap.

Experientza canadiana
Ashtia aici au multe scoli ... care trebuie sa-tzi dea diploma aia importanta ca sa iei un job calumea
Sunt multe chestii diferite care le invetzi aici, totushi e o tzara mai avansata decit Romania ...
Scolile trebuie sa faca bani ... asta e sistemul.
Am venit intr-un sistem diferit, asta e. Suntem imigrantzi. In Romania nu aveam imaginea completa despre ce se intimpla in Canada ... de ce probleme te loveshti cind cautzi un job, cu ce probleme te loveshti la job.
Pt cei de aici nu vom niciodata canadieni cum sunt ei, cei care s-au nascut aici, decit daca ii facem sa ne respecte ... pt ce suntem, shtim, pt ce educatzie avem.
Copiii nostri vor fi canadieni ... nascutzi in Canada ...
Eu inca nu am ...
Copiii nostri vor fi diferitzi de noi ... ei vor gindi altfel, vor fi crescutzi in sistemul de aici
Am prieteni cu copii mici, care nu intzeleg prea bine romaneshte ... ca vorbesc engleza sau franceza in societate, ce conteaza ...
Dar nu vor mai vorbi romaneshte cum vorbim noi

Hai sa vorbim despre Canada ...
Fara menajamente ...
The future belongs to those ones which believe in dreams.


Offline EDI

 • Full Member
 • ***
 • Location: Montreal
 • Posts: 1.126
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #1 on: Friday 11 November 2005, 23:50:35 »
Dar e firesc omule sa existe un interes al guvernului in toata treaba asta. Credeai ca te-au adus pentru ochii tai frumosi?
Toate tarile civilizate se confrunta cu fenomenul de imbatranire a populatiei, iar guvernele destepte iau masuri (nu ca cel romanesc).

Agnos

 • Guest
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #2 on: Saturday 12 November 2005, 00:58:56 »
Corect ramirez. Numai ca eu in Toronto n-am prea vazut discriminarea aceea intre canadian adevarat (nici nu mi-e prea clar ce inseamna asta, cate generatii adica) si foreigneri. In Toronto peste 50% sunt emigranti nascuti in afara Canadei, deci e aiurea sa socotesti in termenii astia. Intrebarea care si-o pun 2 care se intalnesc aici este "De unde esti de origine ?". Unul zice din Uganda, altul zice din Jamaica iar altul din Canada. No big deal.

Ce discrimineaza intr-adevar si aici trebuie repetat si accentuat sa se inteleaga bine de catre toti candidatii la emigrare este LIMBA. Daca abia poti gangavi sau vorbesti si lumea chicoteste de ce prostii spui, in mod sigur vei fi discriminat. Categoric. Cunoasterea in profunzime a limbii locului (fie ea engleza sau franceza) este conditie obligatorie pentru a lua in considerare alte joburi decat cele minimaliste.

Ca ar fi o industrie din a aduce emigranti s-a mai discutat, eu sunt sceptic. Ar fi o politica foarte mioapa sa aduci emigranti pentru bruma lor de bani de acasa si rentul ala prapadit daca nu sunt in stare sa se integreze si sa produca, sa dea taxe la stat, daca raman pe welfare adica.

In rest subscriu afirmativ, cum zicea zinedinu' pe undeva.

Agno

PS Inca odata, invatati cat puteti de bine LIMBA, inca de acasa !


IdE

 • Guest
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #3 on: Saturday 12 November 2005, 00:59:48 »
nu stiu cum vine asta cu experienta canadiana dar pe mine la nici un interviu nu ma intrebat nimeni cat si de ce nu am lucrat in canada. incep sa cred ca e o chestie asa ca o sperietoarea-scuza pentru nereusite.
o singura data m-a intrebat cineva daca am experienta si  cum ma descurc cu condusul in montreal, insa era normal era job de technicien sur la route.
cand i-am zis ca da, m-a luat imediat sa ma incerce si am ramas acolo pana am gasit eu altceva mai banos si am plecat; si la o luna dupa ce am plecat m-a sunat sa ma intrebe de nu vreau sa ma intorc inapoi, asa ca nu l-a interesat prea tare "lipsa experientei" mele de canada.
este clar ca pentru joburile tehnice se cere stapanirea standardelor americano-canadiene, nu poti lucra dupa cele europene in america, si stapanirea asta vine dintr-o oarecare, indoielnica experienta,
insa eu nu cred ca "experienta" a fost la careva chestia care i-a lipsit; mai bine ne-am gandi la limba, mod de prezentare, felul cum ne-am vandut, ce si cum am cerut, etc. . .

cat despre restul , sistemul populatia imbatranita, sistemul de sanatate, cel social, etc. .   .cine vine in 2005 si zice ca nu a stiut si nu a avut de unde se informa ala minte sau nu stie sa foloseasca sursele actuale de informatie; acela intr-adevar va avea viata nu chiar usoara aici.

Agnos

 • Guest
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #4 on: Saturday 12 November 2005, 01:03:13 »
nu stiu cum vine asta cu experienta canadiana dar pe mine la nici un interviu nu ma intrebat nimeni cat si de ce nu am lucrat in canada. incep sa cred ca e o chestie asa ca o sperietoarea-scuza pentru nereusite.

Este Ide, crede-ma ca este. Peste un nivel de entry pe piata muncii nu se mai discuta fara experienta canadiana, career focus, scoala, etc.

In cazul meu, n-aveam nici o sansa la pozitia calduta pe care o am acuma daca n-as fi avut 1 an de experienta canadiana. Asta sigur.

Ce trebuie iarasi accentuat ca experienta canadiana pentru multe joburi bune e o cerinta dar nu si o garantie de a obtine vreun post. Experienta canadiana nu-ti aduce singura un post. Trebuie sa confirmi.

A.


IdE

 • Guest
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #5 on: Saturday 12 November 2005, 01:13:39 »
sa inteleg ca ala la interviu te-a intrebat cat ai in canada? si ce-a zis? aaa, aveti un an experienta, bun, putem trece la intrebarea nr. 2

sau daca nu aveai macar un an nu te chema la interviu?

nimic nu-ti aduce sigur un job.

ba da, este un lucru, vezi semnatura mea

Offline ramirez

 • new users
 • Location: Toronto
 • Posts: 62
  • Me & My Family recovering after the accident
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #6 on: Saturday 12 November 2005, 10:04:24 »
Eu unu nu am avut probleme cu "experientza canadiana".
Job ochit, job lovit ...
Ce m-a deranjat la job e ca m-au considerat incepator, dar cu timpul le-am putut arata ce shtiu. Ce greshesc ... Nu sutem noi deshteptzii pamintului, dar la ashtia daca le spui ca gresesc se supara. Venim noi dn Romania shi le spunem ca ce fac ei nu fac bine.
Nu mi-au dat dreptate pina in ziua in care au avut nevoie de ce le spuneam eu sa faca. Pt ca clientul cerea performantza. Aici de obicei e greu sa le schimbi regulile, trebuie sa faci cum zic ei, cum vor ei, cum sunt regulile lor. Daca shtii sa-tzi faci munca altfel decit o shtiu ei, nu e prea bine. Potzi lua multe suturi in cur ... dar orice sut in cur e un pas inainte.
Daca e nevoie, ce va opreshte sa scrietzi in resume ca avetzi experientza in Canada ... gasitzi prieteni care sa confirme ca atzi lucrat pt ei.
Am auzit asta la un amic din Toronto ... frate-su, programator, a cautat job 6 luni ... dar nu lua nimeni pt ca nu lucrase in Canada. Asha a pus in resume ca lucrase la firma lui frate-su pt doi ani ... a pus telefonul ... etc. Shi a gasit job instant ...
Deci conteaza experientza "canadiana" din resume.
La unele companii sau agentzii se primesc sute de resumee ... resumeul tau trebuie sa iasa in fatza cu ceva ...
Eu am folosit un program, Resume Maker, in care am citit care e stilul, ce e cu cover letterul etc. E bine sa trimitzi shi un cover letter in care sa le spui astora ce fericit ai fi sa lucrezi pt ei, ca vrei sa-tzi foloseshti experientza in domeniu pt firma lor etc.
Daca avetzi nevoie, luatzi-le pe astea. Resume Maker nu shtiu pe unde il gasitzi ...

Pt crackuri shi serial numbere, datzi search la astalavista.box.sk
... iar daca credetzi ca merita banii, cumparatzi-l pe ala care-l folositzi.
Nu folositzi software piratat, daca suntetzi prinshi atzi pus-o.


Resume Builder 4.0
Mirror 1:
http://www.sarmsoft.com/product/resumebuilder/setup.exe

Crack / Keygen / Serial Mirror:
http://www21.fixdown.com/endown/cti-sr1b-2005-07-22.rar

Description:
Do you need help creating a great resume? GET IT TODAY!

Sarmsoft's Resume Builder is a powerful resume writing tool for job-seekers!

The Resume Builder saves you money and time. It does the work for you and creates your own customized, professional and visually appealing resume in just 15 minutes! It personalizes you at the employer’s office by describing your precise skills, responsibilities and work experience.
In the job search process, a well-written and well-designed resume is a must. Our program does the thinking and writing for you.
Resume Builder simplifies the work of finding the job by providing you the intelligent and user-friendly software with these powerful features:
Core Features
# Styles and templates. Choose one of more than fifteen different resume styles. Compose powerful resumes and cover letters with our free professionally designed templates.
# Sample Resumes and Resume Examples. Find sample resumes and examples in French, German and English languages. Templates and resume writing tips are also available for your job search. Resume Builder provides the collection of free sample resumes, chronologically and functionally designed specifically for job-seekers.
# Defining your resume structure.Resume Builder allows displaying the resume structure in the user-friendly format, so that the user can select, which sections of the resume are to be published. The order of the Published Sections – Biographical Data, Objective, Employment History, Education History, Personal, Skill Areas, Publications, Honor/Awards, Summary, Licenses and Certification, Military History, References – can be modified as well.
# Complete control: We've even made the toolbar in Resume Builder fully customizable. Configure it to suit your needs! You can specify the font sizes, text styles and colors, background, headers, tables and lines.
# Integration with Microsoft Office. Resume Builder supports exporting resume to the Microsoft Word and Plain-text formats.
# HTML publication. Exporting to HTML generates an HTML-based resume, which can include hyperlinks and other web-specific functionality.
# Supports exporting to the HR-XML standard. The HR-XML standard is a set of XML specifications to enable e-business and data-exchange automation in the human resources area.
# Print resume: Resume Builder supports preview and printing any or a number of sections of your resume.
# Spell Checker : Resume Builder includes a professional spell-checking capability for resume text with International dictionaries.
Advanced Features
# Resume Builder is an international program. Its interface languages are: English, French, German, Spanish, Dutch. The Resumes can be created in English, French, German, Spanish, Dutch or Italian.
# Internal database of Recruitment companies and employers contacts. Create, modify or remove your contact records freely.
# Resume Builder includes the built-in e-mail messaging system. Send resumes to your contact database members easily.
# Using default Outlook profiles.When users send e-mails, the SMTP Wizard assists them in selecting the Microsoft Outlook Express profile. The wizard can detect an existing profile on user’s computer and use that profile instead of creating a new one.
# Integrated FTP client. You can upload your resume to your website right after creation.
# Cover letters. Resume Builder includes several cover letter examples and helps you e-mail your resume with a cover letter to the prospective employers.
# Formatting Text. You can make your text appealing by using our HTML tags editor for Line Breaks, Spaces and Bullet Lists. Formatting with Resume Builder is easy!
# Uploading Photo. You may want to upload your photo or any graphic images to complement your resume.
Ease of Use
# The user interface is extremely intuitive, making it easy for you to build your resume quickly and effortlessly.
# No time is wasted: Just use built-in FTP, SMTP and E-mailing Wizards.
# Resume Builder can create an unlimited number of different, targeted resumes, each with a different objective, each specifically crafted for a different type of position.

Archive Password:
http://nxsecure.orgEasy Resume Creator Pro v4.11, Checked - 23 July 2005 - Mighty_Exodia
Mirror 1:
http://www.winresume.com/product/setup.exe

Crack / Keygen / Serial Mirror:
http://www21.fixdown.com/endown/brdercp4-2005-07-11.rar

Description:
In today's competitive job market, a well-designed and efficient resume is not a plus, it's a must.

With millions of resumes posted online and unemployment rates at an all time high, you must present a resume that instantly catches the employer's attention and creates a great first impression!

If your resume doesn't capture the recruiter's attention within a few seconds, the years of hard work and education can be wasted. This is true whether you're entering the job market for the first time or making a transition in the middle of a successful career.

In this unforgiving environment, your professional future deserves the best resume tool available -

Easy Resume Creator Pro

There are many jobs posted on the web, but finding, remembering, and applying for those positions, keeping track of them, and then following up on those positions are the hard part. Don't miss out your dream job
because you were late finding it or applying for it.

With Easy Resume Creator Pro you can do all these tasks in moments without having you jump through any hoops. Let Easy Resume Creator Pro help you define your career objective and help you reel in those monster jobs. The resume builder and cover letter builder will help you write a resume and cover letter that reflect your current career level, background and career objectives. Easy Resume Creator Pro lets you build a resume in the MS Word, HTML, ASCII, and HR-XML formats.

Easy Resume Creator Pro's Job Crawler finds employment offers posted throughout different Job Boards (Dice, Monster, Monster Canada, and Spherion, and many more). You can search for available job openings by keyword, location, career field and other criterions.

It doesn't matter how impressive your resume is, if it arrives too late! Easy Resume Creator Pro collects the prospective employers' contact information “on the fly” and lets you apply instantly, right from the search page. With a click of the mouse, your resume can be sent off to the recruiter via e-mail, web form or it can be uploaded to an FTP site.
Review our collection of sample resignation letters, thank you letters, letters to accept, or decline a new job, and more career-related letters
you can use for your job search correspondence. More styles and samples are to come with every program update!

Browse our great collection of the most popular and up-to-date job boards, federal employment documents and miscellaneous federal employment-related links available with the program update by a single click of the mouse.

Archive Password:
http://nxsecure.org

 
The future belongs to those ones which believe in dreams.

I Translate it

Agnos

 • Guest
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #7 on: Saturday 12 November 2005, 12:55:06 »
sau daca nu aveai macar un an nu te chema la interviu?

Ba da, sa te cheme la interviu nu costa bani. Insa din ce am vazut eu legat de modul de angajare, aici se face obligatoriu tinand cont de experienta. Si putin rasism daca vrei, dar ala total neoficial.


Offline mariusiancu

 • Full Member
 • ***
 • Location: Bucuresti, sa traiesti
 • Posts: 2.673
 • ... driven by God
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #8 on: Monday 14 November 2005, 01:40:36 »
Pentru astia experienta canadiana este foarte importanta. Nevasta-mea a fost la un interviu. Aia s-au extaziat, au trimis-o sambata pe capul contabilului sef, i-au cerut foaia cu subventia de la emploi quebec. Ca sa o sune si sa-i zica 'am gasit pe cineva cu experienta canadiana'. Imi pare rau ca nu am avut inspiratia de a o inregistra pe robot. Sa dau si eu la un ziar ceva.

La mine la fel. Am intrat pana la urma pe piata muncii. Insa ce ma uimeste profund nu este ca astia au nu stiu ce mod de lucru. Ci ca pur si simplu nu te cred de ceea ce esti in stare. Nici dupa ce le demosntrezi! Caz concret:
ii explic patronului ca pentru poze frumoase de bijuterii ne trebuie lentile macro. El zice: 'NU! Cel care mi-a vandul aparatul (Canon rebel XT pentru Agno :) ) mi-a zis ca astea ale lui sunt beton'. Si dai, si chinuie-te sa faci macro cu lentile de paisaje! Si vai ce se mai enerveaza vita ca-s pozele naspa. Si uite asha pana cand vine cel care face situl si ii spune ca pozele nu o sa iasa in veci cum trebuie. Si asha am capatat si eu lentile macro si scot niste poze de ma cred mare artist fotograf. Acum intrebare: ce trebuia sa-i spun cretinului pentru a-l convinge? Aveam oare ce sa-i spun? Voua nu vi se pare ca au niste capete cam tari cand e vorba de imigranti? Din punctul lui de vedere daca am venit din Romania nu am mai vazut aparate foto. NU VREA SA CONCEAPA ca am mai vazut aparate foto! Oricum, am invatat sa dau in el de cate ori pot. Ca de ex. cand mi se lauda cu un Pentium4 la 2Mhz pe care a dat 6000$ acum 2 ani. La fel si cu o janghina de imprimanta color Panasonic care e... o janghina platita scump. Si ii explic de fiecare data ca de banii aia isi lua doua Mac-uri nu un PC. Si ca in Romania printam pe copiator Xerox legat la Mac nu pe imprimante amarate cu toner polimeric ;D Culmea e ca nu pare sa se prinda. Sau face pe prostul?  ::)
Disclaimer: Long live Canada!, in Romania nu curge lapte si miere, Loganul e o rabla.

Offline ramirez

 • new users
 • Location: Toronto
 • Posts: 62
  • Me & My Family recovering after the accident
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #9 on: Thursday 17 November 2005, 02:09:39 »
Nici el nu shtie.
Se crede deshtept.
Asha se cred totzi. Nu vad dincolo de ochelarii de cal pe care scoala de aici i-a pus pe nasul lor.
In RO, daca te uitzi la punctajele acordate pe diverse profesii pentru imigrare, zici ca il apuci pe Dumnezeu de un picior cind ajungi aici. Dar pentru multzi e o mare dezamagire.
Cine are noroc sa intre intr-o firma in care patronii gindesc, le place ca angajatzii sa gindeasca, ai ceva shanse sa faci ceva. De obicei trebuie lasatzi sa se arda cu propriile lor idei, dupa aia or sa te asculte sigur. Problema chiar in firmele astea e ca le loveshti de tot felul de sefuletzi care tzin cu dintzii de scaunul lor ... shi e greu sa razbeshti. De obicei e recomandat sa invetzi cit mai multe shi sa te cari in alta firma, pe alta pozitzie, unde potzi sa pui conditzii la angajare.
Asta e teorie ... nu shtiu la citzi reusheshte.
Daca eshti iubitor de fotografie, potzi gasi cu Emule shi Limewire citeva cartzi mishto despre tehnica fotografica. Sau pe Amazon.ca sau .com.
Iar daca eshti Photoshopist, cauta cartzile lui Dan Margulis pt color correction, alea's cele mai bazate. Nu gaseshti pe web decit varianta in ruseshte ... trebuie sa le cumperi de pe Amazon, dar merita banii.
La fel, daca ai nevoie de mai multe cunoshtintze de Photoshop, shi mai ales ce e nou in CS2, cauta cursurile video Total Training pt Phtoshop 7, CS & CS2. Tot ashtia de la Total Training au shi pt Illustrator, After Effects etc.
Mult spor ...
 :)
The future belongs to those ones which believe in dreams.

Offline Hoosier

 • Full Member
 • ***
 • Location: Indiana
 • Posts: 2.213
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #10 on: Thursday 17 November 2005, 07:05:16 »
in relatia cu sefii trebuie multa diplomatie... multi dintre noi suntem initial supracalificati pentru joburile de inceput. daca incepem si facem pe desteptii ( si suntem tentati sa o facem pentru a ne dovedi capacitatea) riscam sa trecem peste normele formale ale astora si isca tensiuni. trebuie sa eviti sa apari amenintator pentru sefi... oamenii pot fi nesiguri si vor reactiona agresiv si ei.

cel mai bine e sa lasi de la tine si sa nu insisti daca vezi ca interlocutorul o tine pe-a lui. dar sa nu eziti sa-ti spui parerea. o spui o data si clar. treptat daca vad ca ai dreptate, chiar daca nu vor recunoaste initial ca ai, parerea ta va capata greutate si vei fi apreciat.
parerea mea...

Offline mariusiancu

 • Full Member
 • ***
 • Location: Bucuresti, sa traiesti
 • Posts: 2.673
 • ... driven by God
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #11 on: Thursday 17 November 2005, 08:25:25 »
in relatia cu sefii trebuie multa diplomatie... multi dintre noi suntem initial supracalificati pentru joburile de inceput. daca incepem si facem pe desteptii ( si suntem tentati sa o facem pentru a ne dovedi capacitatea) riscam sa trecem peste normele formale ale astora si isca tensiuni. trebuie sa eviti sa apari amenintator pentru sefi... oamenii pot fi nesiguri si vor reactiona agresiv si ei.

cel mai bine e sa lasi de la tine si sa nu insisti daca vezi ca interlocutorul o tine pe-a lui. dar sa nu eziti sa-ti spui parerea. o spui o data si clar. treptat daca vad ca ai dreptate, chiar daca nu vor recunoaste initial ca ai, parerea ta va capata greutate si vei fi apreciat.

Ai dreptate. Sunt 100% de acord cu tine. Dar ce te faci cand patronul iti spune ca pierde bani si timp cu tine? Cu alte cuvinte ca ar cam fi cazul sa te cari. Cum sa-l convingi ca nu tu esti problema ci el?
Atitudinea asta vine din faptul ca nu vor sa priceapa ca un angajat proaspat imigrant nu s-a dat jos din copac acum 3 luni. Sunt si din astia. Insa nu vor sa aiba o atitudine pozitiva referitor la imigranti. Asta ma enerveaza. Sincer: am crezut ca vin intr-o tara unde patronii sunt destepti si scot tot ce pot din tine. In schimb astia se chinuie sa nu vada de ce esti in stare. In Romania ma plangeam ca fac prea multe pentru banii pe care-i castigam. Aveam un patron pentru care devenise amuzament sa imi dea chestii noi de facut (din grafica am sarit direct in retele, servere de internet si mail, firewall-uri, situri web in PHP, semnat de contracte cu prefectura, masini de gravat cu laser CO2, deschis de magazine noi etc etc.). Dar macar avansam in proiectele la care lucram. Si avansam repede. Aici, in loc sa avansez, bat pasul pe loc. Si nu pentru ca nu pot avansa, ci pentru ca nu sunt lasat. Asta mi se pare incredibil. Intradevar, omul pierde bani si timp, dar cum sa-l conving ca el e de vina?

P.S.: nu sunt supracalificat pentru ceea ce fac. Este prima data. Insa este de ajuns sa citesti forumurile foto ca sa-ti dai seama ca pentru a fotografia obiecte mici iti trebuie lentile macro. Si tot citind forumurile am aflat ce e aia un lightbox. Si cum sa aranjezi luminile in asha fel incat sa ai cat mai putine umbre si straluciri orbitoare pe metale. Restul vine de la sine. Probabil e 'the romanian way' si de aia nu pricep astia. Ia sa fac un site pe tema asta...

PPS: ramirez merci de informatii. O sa sap.  :)
« Last Edit: Thursday 17 November 2005, 08:37:31 by mariusiancu »
Disclaimer: Long live Canada!, in Romania nu curge lapte si miere, Loganul e o rabla.


Offline Tacalin

 • Hero Member
 • *****
 • Location: Pincourt, QC
 • Posts: 7.525
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #12 on: Thursday 17 November 2005, 10:59:15 »
Marius tata! JOBBOOM scrie pe tine... cata repede altceva mai bine platit ca unu' din voi doi va ceda intr-o zi...
Pe bune!
Bafta!
Live now, pay later!

Offline mariusiancu

 • Full Member
 • ***
 • Location: Bucuresti, sa traiesti
 • Posts: 2.673
 • ... driven by God
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #13 on: Thursday 17 November 2005, 11:34:18 »
Marius tata! JOBBOOM scrie pe tine... cata repede altceva mai bine platit ca unu' din voi doi va ceda intr-o zi...
Pe bune!
Bafta!

Pai iti dai seama ca sap. Merci de sfat.  :)
Disclaimer: Long live Canada!, in Romania nu curge lapte si miere, Loganul e o rabla.

Offline baricada

 • new users
 • Posts: 441
Re: Adevarul despre programul de imigrare in Canada ...
« Reply #14 on: Monday 21 November 2005, 15:23:56 »
asa e,suntem de acord cu voi 126%!
astia aici e niste prosti si eu ma tot chinui sa ii ajut sa nu piarda bani,ba la unul ba la altul. Iar ei ,nu si nu. Cred ca pana la urma,desi noi suntem omeni buni,o sa fim nevoiti sa cautam niste patroni care sa ne merite cu adevarat ca zau ca oricat de buni la suflet am fi,ni se pare ca nu ne merita oamenii acestia.
niste prieteni ziceau ca daca sutnem atat de destepti si de realizati sa ne deschidem afacere sau ceva ca sa castigam bani pe care altii ii pierd si noi vedem ca ii pierd pentru ca sunt ei prosti nu noi,dar ne-am gasit noi scuze si la asta..am zis ca nu,ca aici iti trebuie relatii ca e greu la inceput...prietenii nostri ziceau ca numai gura e de noi ,ba chiar, si aici am fost jigniti,ca nici nu ne-a trecut prin cap de afacere,to ce vrem e un sef care sa ne injure ca sa-l putem vorbi si noi ca-i prost si nu stie nimic. hai ca eu ies la o tigara ca sefu' nu-i in stare de nimic..hai gheorghe si tu.