Author Topic: Scoala "Junimea Romana" Montreal  (Read 4761 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kriss09

  • new users
  • Location: montreal
  • Posts: 8
  • [Scrie un text beton aici]
Scoala "Junimea Romana" Montreal
« on: Saturday 04 June 2011, 07:32:44 »
Montréal, 25 mai 2011
DEBUTUL SERIEI DE ACTIVITATI INTALNIRI CULTURALE SI RECREATIVE
           Junimea Romana din Montréal-Scoala pentru minte, inima si cultura anunta debutul seriei de activitati Intalniri culturale si recreative, in cadrul carora se organizeaza grupuri de copii care vor asista la concerte, vizite in muzee si alte activitati educative. Aceasta noua serie de activitati din cadrul scolii s-a conturat ca urmare a aprecierilor de care s-a bucurat excursia la Ottawa pentru a vizita Ambasada Romaniei, Parlamentul Canadei, Muzeul civilizatiilor si Festivalul lalelelor (din data de 8 mai).
           Scopul acesteti intiative este de a dezvolta curiozitatea intelectuala a copiilor, de a-i initia la muzica, teatru si alte genuri de arta, de a explora stiinta, lectura si noi orizonturi ale cunoasterii. Totodata, elevii scolii vor avea ocazia de a intalni artisti de elita, vor impartasi cu alti colegi emotia unui spectacol sau bucuria de a descoperi un domeniu care-i fascineaza. Copiii vor fi supravegheati si indrumati de persoane din comitetul administrativ al scolii si de profesori. Intrarea copiilor la spectacole va fi gratuita.

           Seria Intalniri culturale si recreative va demara cu evenimentul Maestrii harpei, care pune in valoare artista de renume international Stana Bunea. Concertul va avea loc duminica, 29 mai 2011 la ora 18:30, in sala de spectacole a scolii de muzica Vincent D'Indy (628, Chemin Côte-Ste-Catherine, H2V 2T3). Dupa spectacol, copiii vor lua parte la aniversarea-surpriza a d-nei Stana Bunea, fiind invitati sa savureze un tort urias si sa asiste la cocktail-ul la care vor fi prezenti artisti, jurnalisti, reprezentanti ai Consulatului General al Romaniei la Montréal.

          Vor continua iesiri in grup la alte evenimente variate : vernisajul expozitiei ecologice Pictura cu cafea si cu henné (joi, 9 iunie, 18:00 la Musée des Maîtres et artisants du Québec: 615 avenue Ste-Croix); spectacolul Vine vacanta!, dansuri si cantece pentru copii (sambata, 11 iunie, 19:00- Centre Saint-Louis-de-Montfort : 25, rue Saint-Louis, Laval); recital de muzica si poezie Dor de Eminescu in interpretarea actorului Ion Caramitru (joi, 30 iunie, 20:00-Théâtre l'Entrepôt : 2901, boul. St-Joseph, Lachine).
Sursa: Junimea Romana din Montréal-Scoala pentru minte, inima si cultura; www.junimeamontreal.org
PE LANGA ORARUL SCOLII, SUNT PREVAZUTE SI ALTE EVENIMENTE IN CADRUL PROGRAMULUI SESIUNII DE PRIMAVARA
Intrarea este libera. Rezervari pentru activitati : contact@junimeamontreal.org sau tel : 514 884-6530
Sambata 4 iunie, 13:15-Analiza comparativa din perspectiva istorica-Romania-Canada. Expozeu cu public, pregatit si sustinut de Prof. Cosmin Marius Soare. 
Duminica 12 iunie, 14:15-Serbare de inchidere a anului scolar. Teatru-Ispravile lui Pacala si Ridichea uriasa-, cantece si poezii, premierea participantilor la concursul de matematica.Expozitie de arta si expozee Personalitati si locuri din Romania. Prezentarea profesorilor si a programului anului scolar 2011-2012.