Author Topic: Contract expirat intre proprietar si agent  (Read 3688 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline test123

• Administrator
  • Full Member
Re: Contract expirat intre proprietar si agent
« Reply #20 on: Tuesday 12 January 2010, 00:43:49 »
acuma intreb si eu ce te faci daca a doua zi (sau in aceeasi zi) dupa ce se vinde casa vine alt agent si zice ca a avut un client cu un pret mai bun?
cum ii dai comision si lu asta ca si el si-a facut treaba?
Life is short, drink faster.

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #21 on: Tuesday 12 January 2010, 02:08:51 »
Intrebarea e retorica deoarece stim cu totii ca doar unul poate cistiga. Nu am facut eu regula jocului.
acuma intreb si eu ce te faci daca a doua zi (sau in aceeasi zi) dupa ce se vinde casa vine alt agent si zice ca a avut un client cu un pret mai bun?
cum ii dai comision si lu asta ca si el si-a facut treaba?
Miroase frumos

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #22 on: Tuesday 12 January 2010, 04:05:01 »
Lasa, frate, bafta la vanzare!
S-a mai spulberat un mit.

Offline test123

• Administrator
  • Full Member
« Reply #23 on: Tuesday 12 January 2010, 04:13:42 »
Intrebarea e retorica deoarece stim cu totii ca doar unul poate cistiga. Nu am facut eu regula jocului.

e retorica zici tu, dar daca eu as fi unul din agentii aia nu as misca un deget. si in secunda cand imi zici ca s-a vandut iti zic ca tocmai aveam o oferata mai buna si sa-mi dai comision; aduc si un prieten sa zica ca o cumpara el. si ne si judecam si voi castiga fara sa fi facut nimic; norocul tau ca nu-s agent.
Life is short, drink faster.

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #24 on: Tuesday 12 January 2010, 04:21:02 »
:-))))

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #25 on: Tuesday 12 January 2010, 05:18:55 »
In regula.
e retorica zici tu, dar daca eu as fi unul din agentii aia nu as misca un deget. si in secunda cand imi zici ca s-a vandut iti zic ca tocmai aveam o oferata mai buna si sa-mi dai comision; aduc si un prieten sa zica ca o cumpara el. si ne si judecam si voi castiga fara sa fi facut nimic; norocul tau ca nu-s agent.
Miroase frumos

Offline P57

• Full Member
« Reply #26 on: Tuesday 12 January 2010, 06:17:12 »
Garlic, lasa povestile astea de adormit copii, si ia-ti un agent de la Remax.
Ala o sa-ti aduca si clienti si o sa o vinda in cel mai scurt timp posibil.

Daca vrei sa economisesti comisionul, cu toate ca nu-ti recomand, poti atunci sa iti inscrii casa pe http://bytheowner.com/

Succes

Vinzarea a fost intotdeauna un pain in the ass si daca te grabesti sau esti presat pierzi mereu.

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #27 on: Tuesday 12 January 2010, 15:28:56 »
Cred ca esti plin de bune intentii dar imi permit sa nu-ti ascult sfatul si sa continui sa adorm copii cu povestile mele. Merci si bafta si tie.
Garlic, lasa povestile astea de adormit copii, si ia-ti un agent de la Remax.
Ala o sa-ti aduca si clienti si o sa o vinda in cel mai scurt timp posibil.

Daca vrei sa economisesti comisionul, cu toate ca nu-ti recomand, poti atunci sa iti inscrii casa pe http://bytheowner.com/

Succes

Vinzarea a fost intotdeauna un pain in the ass si daca te grabesti sau esti presat pierzi mereu.
Miroase frumos

Offline MontrealGuy

• Sr. Member
« Reply #28 on: Tuesday 12 January 2010, 20:02:34 »
Garlic, am inteles ca ai avut ceva experiente neplacute cu agentul cu care ai avut inscrisa casa. Cred ca deocamdata nu mai vrei contract exclusiv cu un singur agent, desi esti constient ca cea mai mare vizibilitate ti-o ofera site-ul mls (realtor.ca acum).
Poti proceda  in alt mod si nu esti singurul care face asta: iti afisezi proprietatea singur pe mai multe site-uri si dai anunturi in diverse ziare suportind singur costurile. In anunt specifici ca ii incurajezi pe agenti sa isi aduca cumparatorii. In caz ca ai vizite cu clienti adusi de un agent si cineva vrea sa iti faca oferta, faci un contract de courtage cu agentul respectiv pt un anumit interval de timp, interval in care primesti oferta clientului lui.
Insa procedind asa reduci din start vizibilitatea proprietatii tale pierzind foarte multi cumparatori care cauta de regula pe mls sau care primesc zilnic liste cu proprietati de la agentii lor (liste pe care proprietatea ta nu va fi), pierzi si destui agenti care nu vor risca sa iti aduca cumparatorii caci pot sa ii duca unde unde comisionul este clar afisat si garantat. Asta se va reflecta probabil asupra pretului pe care il vei putea obtine pe proprietatea ta. Adica platesti comision mai putin sau deloc dar  sansele sunt si ca pretul obtinut sa fie mai mic (in final te intereseaza ce iti ramane tie in buzunar nu cat platesti comision agentului) .
Bineinteles poti fi norocos sa gasesti un client si asa, la pretul dorit de tine insa probabilitatea e mult mai mica.
Nu ai nevoie nici sa semnezi contracte cu mai multi agenti (asa cum spuneai) insa (daca semnezi) nu prea vei gasi un agent  care, in lipsa unui contract exclusiv, sa munceasca pe gratis in timp ce alt agent sa ia tot comisionul.
« Last Edit: Tuesday 12 January 2010, 20:16:34 by MontrealGuy »

Offline P57

• Full Member
« Reply #29 on: Tuesday 12 January 2010, 20:38:32 »
Daca dai peste un agent cum am dat eu, iti blestemi zilele, nu alta.
Aduci tu clienti in locul lui.

Astia de la REMAX actioneaza in retea si isi paseaza unul altuia clientii.
De aia eu as alege un agent REMAX.
Nu ca sint ei mai destepti ci pentru ca aduc clienti.
Daca vrei un agent bun atunci trebuie sa-i cauti backgroundul si sa vezi cite case a vindut si cum e cotat.
Astia afiliati au contracte standard.Chiar daca ar vrea nu le pot modifica.
Daca te complici cu niste "no-name" iti pierzi timpul cu ei.

Sa incerci sa ti-o vinzi singur e complicat.Pare simplu, dar nu e nici pe departe asa.

Cind o sa am timp ma fac si eu agent.

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #30 on: Tuesday 12 January 2010, 21:00:22 »
Ideea ta este o completare a ideii cu care am inceput si sigur ca o voi folosi in cazul in care nu vind in urmatoarele 3 saptamaini cu agentii ce sint deja interesati sa isi aduca proprii clienti .
Merci
Garlic, am inteles ca ai avut ceva experiente neplacute cu agentul cu care ai avut inscrisa casa. Cred ca deocamdata nu mai vrei contract exclusiv cu un singur agent, desi esti constient ca cea mai mare vizibilitate ti-o ofera site-ul mls (realtor.ca acum).
Poti proceda  in alt mod si nu esti singurul care face asta: iti afisezi proprietatea singur pe mai multe site-uri si dai anunturi in diverse ziare suportind singur costurile. In anunt specifici ca ii incurajezi pe agenti sa isi aduca cumparatorii. In caz ca ai vizite cu clienti adusi de un agent si cineva vrea sa iti faca oferta, faci un contract de courtage cu agentul respectiv pt un anumit interval de timp, interval in care primesti oferta clientului lui.
Insa procedind asa reduci din start vizibilitatea proprietatii tale pierzind foarte multi cumparatori care cauta de regula pe mls sau care primesc zilnic liste cu proprietati de la agentii lor (liste pe care proprietatea ta nu va fi), pierzi si destui agenti care nu vor risca sa iti aduca cumparatorii caci pot sa ii duca unde unde comisionul este clar afisat si garantat. Asta se va reflecta probabil asupra pretului pe care il vei putea obtine pe proprietatea ta. Adica platesti comision mai putin sau deloc dar  sansele sunt si ca pretul obtinut sa fie mai mic (in final te intereseaza ce iti ramane tie in buzunar nu cat platesti comision agentului) .
Bineinteles poti fi norocos sa gasesti un client si asa, la pretul dorit de tine insa probabilitatea e mult mai mica.
Nu ai nevoie nici sa semnezi contracte cu mai multi agenti (asa cum spuneai) insa (daca semnezi) nu prea vei gasi un agent  care, in lipsa unui contract exclusiv, sa munceasca pe gratis in timp ce alt agent sa ia tot comisionul.
Miroase frumos

Offline MontrealGuy

• Sr. Member
« Reply #31 on: Tuesday 12 January 2010, 21:29:30 »
Astia de la REMAX actioneaza in retea si isi paseaza unul altuia clientii.
De aia eu as alege un agent REMAX.
Nu ca sint ei mai destepti ci pentru ca aduc clienti.

P57, nu sunt cu nimic mai deosebiti cei de la REMAX.
Cand ai inscris o casa cu un agent oferi din start un comision stabilit agentului care aduce cumparatorul, in felul acesta ai peste 16.000 de agenti din Quebec interesati sa iti aduca clientii. In multe tranzactii ai un agent inscriptor (al vanzatorului)  si unul colaborator (al cumparatorului), daca te uiti pe casele vandute de agenti REMAX vei vedea ca agentii colaboratori (cei care au adus cumparatorul) nu sunt de la la REMAX, de cele mai multe ori. E normal sa fie asa caci statistic agentii non-REMAX sunt mai multi decat cei de la REMAX.
Conteaza mai mult experienta si seriozitatea agentului.

Ideea ta este o completare a ideii cu care am inceput si sigur ca o voi folosi in cazul in care nu vind in urmatoarele 3 saptamaini cu agentii ce sint deja interesati sa isi aduca proprii clienti .
Merci

cu placere, multa bafta cu vanzarea!
daca reuseste metoda nu uita sa dai o bere
virtuala :)
« Last Edit: Tuesday 12 January 2010, 21:32:49 by MontrealGuy »

Offline P57

• Full Member
« Reply #32 on: Tuesday 12 January 2010, 22:22:38 »
Eu nu mai zic nimic.E jale daca n-ai bafta cu astia.
Normal ca aia de la REMAX nu sint mai cu mot, dar asa cum am zis, iti aduc clienti.
Cel putin in cazul meu, cred ca am avut o medie de 5 clienti pe zi si telefoane in draci de la centrala lor ca sa confirm ca sint acasa.
A fost o surpriza placuta.
Probabil depinde si cit de descurcaret este agentul in sine.

Clientul=keywordul aici in Canada.

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #33 on: Wednesday 13 January 2010, 04:34:01 »
In regula.....virtuala va fi si cu spuma.

quote.................................. .................................
cu placere, multa bafta cu vanzarea!
daca reuseste metoda nu uita sa dai o bere
virtuala :)
« Last Edit: Wednesday 13 January 2010, 04:34:38 by garlic »
Miroase frumos

Offline MontrealGuy

• Sr. Member
« Reply #34 on: Wednesday 13 January 2010, 18:38:34 »
nu uita sa spui cum a fost, dupa ce o vinzi  :)

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #35 on: Thursday 14 January 2010, 17:33:50 »
Imi aduc aminte de-un caz ca asta in care cumparatorii au mers peste o saptamana la vanzator si au negociat direct cu vanzatorul. Evident, toata trupa era de romani care se gandeau sa castige doar ei.

Ca tot veni vorba de agenti: agentul respectiv lucreaza pentru cumparator sau pentru vanzator? Notiunea aia numita etica nu functioneaza cand e vorba de tranzactii intre/cu romani? Sau e retoric?

m
convins ca traieste intr-o lume mica in care se cladeste sau se distruge reputatia doan din cateva vorbe
« Last Edit: Thursday 14 January 2010, 17:36:36 by mircea »

Massther Clinic - Massage therapy

Offline MontrealGuy

• Sr. Member
« Reply #36 on: Thursday 14 January 2010, 18:50:25 »
Imi aduc aminte de-un caz ca asta in care cumparatorii au mers peste o saptamana la vanzator si au negociat direct cu vanzatorul. Evident, toata trupa era de romani care se gandeau sa castige doar ei.

Corect Mircea, din acest motiv cei mai multi agenti nu vor risca sa isi aduca clientii, adica ceea ce ii scriam mai sus:  "pierzi si destui agenti care nu vor risca sa iti aduca cumparatorii caci pot sa ii duca unde unde comisionul este clar afisat si garantat."

E bine cand nu sunt constrangeri si fiecare face ce vrea.  :)

« Last Edit: Thursday 14 January 2010, 18:59:31 by MontrealGuy »

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #37 on: Wednesday 27 January 2010, 05:27:46 »
Posibil sa aveti dreptate dar cum se face ca sint cautat in continuare de agenti ce vor sa vinda casa clientilor lor?
Miroase frumos

Offline P57

• Full Member
« Reply #38 on: Wednesday 27 January 2010, 05:42:53 »
mai, ti-ai vindut sau nu casa?
Asta e important.

Restul e gargara.

Offline coraampean

• Newbie
  • *
« Reply #39 on: Wednesday 10 February 2010, 22:49:52 »
Eu nu mai zic nimic.E jale daca n-ai bafta cu astia.
Normal ca aia de la REMAX nu sint mai cu mot, dar asa cum am zis, iti aduc clienti.
Cel putin in cazul meu, cred ca am avut o medie de 5 clienti pe zi si telefoane in draci de la centrala lor ca sa confirm ca sint acasa.
A fost o surpriza placuta.
Probabil depinde si cit de descurcaret este agentul in sine.

Clientul=keywordul aici in Canada.

scrie-i si numele acelui agent, eu as vrea sa vand casa...si nu stiu la cine sa apelez. La Remax mi-a cerut 5% +tx. Nu stiu de ce e atat de secret comisionul. La propriodirect stiti cumva cat se cere comision? cat de "jos" se poate negocia?
« Last Edit: Wednesday 10 February 2010, 22:51:15 by coraampean »