Dolhasca este o halta sau ceva in genul asta, inainte de Suceava
Garlic,
Ce nu vrei tu sa accepti, este faptul ca modalitatea cea mai eficienta sa vinzi o casa sau, cel putin, s-o faci cunoscuta pe piata este Internet-ul...in speta reteaua MLS. Ori ca sa-ajunga acolo, trebuie inscrisa in Matrix, reteaua informatica a agentilor imobiliari.
Aceasta retea nu accepta decit o singura inscriere pentru o adresa bine definita. sincer, nu-mi pot imagina cum mai multi agenti vor putea prezenta fiecare proprietatea ta in Matrix???
Deci e clar ca nu va ajunge acolo, chiar daca vei face contracte non-exclusive, in varianta ca ai gasi vreun agent dispus sa faca asta.
Nu-ti ramine decit sa speri ca vreunul din agentii cu care ai vorbit, cind vor avea un client sa-l aduca la casa ta, desi sincer nu vad interesul agentului respectiv...probabil ca tu vrei sa platesti doar o parte de comision, situatia in care agentul respectiv nu cistiga absolut nimic fata de cazul in care si-ar duce clientul la o proprietate care este deja inscrisa pe piata unde va cistiga tot o singura parte de comision.
E o chestie care tine mai mult de logica decit de imobiliare, dar probabil ca tu esti acum subiectiv din cauza unei relatii pe care ai avut-o cu vreun agent si care nu s-a finalizat cum ai fi vrut tu. Cred ca mult mai benefic pentru tine ar fi sa analizezi de ce nu a mers contractul precedent si sa cauti solutii reale de corijare.
Bineinteles ca mai sunt multe alte implicatii ce tin de o afacere de acest gen si-n general vorbesc de riscurile pe care si le asuma un agent inscriptor fata de in contract de courtage de 24 de ore.
Ramin la parerea, fara nici cea mai mica intentie de a-mi jigni vreun coleg, ca agentii care accepta asa ceva sunt numai cei la inceput de drum.
Multa bafta!
Adrian