Author Topic: Contract expirat intre proprietar si agent  (Read 3694 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
Contract expirat intre proprietar si agent
« on: Thursday 07 January 2010, 04:44:37 »
As vrea sa stiu daca se poate  lucra cu mai multi agenti fara a semna cu niciunul si cine va aduce clientul,va incasa si comisionul. Va rog domnilor agenti,se poate sau nu se poate?
Miroase frumos

Offline vasilem

• new users
Re: Contract expirat intre proprietar si agent
« Reply #1 on: Thursday 07 January 2010, 14:34:31 »
Buna,

Teoretic este posibil, practic m-as mira sa gasesti vreun agent interesat de problema asta.
Oficial s-ar putea spune ca vrei sa faci cu mai multi agenti contracte non-exclusive, ceea ce nu prea este de acceptat.
Ar insemna ca 7 agenti, sa zicem, muncesc pentru proprietatea ta si numai unul va avea comision, restul muncind pentru nimic.
S-ar putea totusi sa ai noroc si sa gasesti citiva, de regula incepatori.
Bafta la vinzare,

Adrian

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #2 on: Friday 08 January 2010, 05:14:28 »
nu stiu daca e chiar asa cum spui deoarece eu vad oportunitate egala pentru cei 7 dar doar unul va cistiga mina printesei si anume,cel ce munceste mai mult si mai virtos. Care ar fi procentajul agentului?
Miroase frumos

Offline georgica81

• Hero Member
« Reply #3 on: Friday 08 January 2010, 16:19:17 »
nu stiu daca e chiar asa cum spui deoarece eu vad oportunitate egala pentru cei 7 dar doar unul va cistiga mina printesei si anume,cel ce munceste mai mult si mai virtos. Care ar fi procentajul agentului?
nu prea exista asa ceva - munca pe moca. daca gasesti niste agenti sa faca asa sa ne zici si noua :)
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed. = GLOBAL WARMING, SWINE FLU, GOD

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #4 on: Friday 08 January 2010, 18:46:56 »
nu stiu daca e chiar asa cum spui ...

Daca tu consideri ca logica ta este egala cu cea a agentilor ce sens mai are sa-ti dai cu parerea? Teoretic se poate, deci poti trece la treaba.

Care ar fi procentajul agentului?
Ala pe care-l negociezi.

eu vad oportunitate egala pentru cei 7 dar doar unul va cistiga mina printesei si anume,cel ce munceste mai mult si mai virtos.
Numele si nr de telefon al carui agent va fi afisat? Agentul respectiv munceste ca tu sa-ti vinzi casa cu un altul?
« Last Edit: Friday 08 January 2010, 18:58:20 by mircea »

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #5 on: Friday 08 January 2010, 19:11:30 »
Nu contest munca agentilor si sigur ca ei muncesc pentru a fi platiti si de aici si ideea ca fiecare munceste in primul rind pentru el iar in cazul de fata se numeste competitiie si sint suficienti agenti ce au deja clienti ce ai pot indruma si la o alta casa chiar daca nu au contract cu acel proprietar si fac aceasta in  scopul obtinerii acelui avantaj material,deci ne intelegem ca nu este gratis. Eu am pus o intrebare si nu am propus nimic dar daca vor fi interesati pe forum,imi pot raspunde cu mentiunea ca am deja citiva agenti ce nu considera ca muncesc pe gratis ci depun un efort minim suplimentar pentru un potential castig de 20 000$.
o zi buna tuturor si multumesc pentru raspuns.
Miroase frumos

Offline mircea

• Sr. Member
« Reply #6 on: Friday 08 January 2010, 20:01:51 »
am deja citiva agenti ce nu considera ca muncesc pe gratis ci depun un efort minim suplimentar pentru un potential castig de 20 000$.

Nu eu fac regulile forumului dar mi se pare penibil sa pui intrebari pentru care te pot lamuri cei cu care lucrezi. Suna a bascalie.

As vrea sa stiu daca se poate  lucra cu mai multi agenti fara a semna cu niciunul si cine va aduce clientul,va incasa si comisionul. Va rog domnilor agenti,se poate sau nu se poate?

Numai bine si tie!
« Last Edit: Friday 08 January 2010, 20:19:13 by mircea »

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #7 on: Friday 08 January 2010, 21:13:51 »
Nu este bascalie ci determinare...cu cit mai multi cu atit mai repede se vinde.
Miroase frumos

Offline freddy

• Jr. Member
  • **
« Reply #8 on: Saturday 09 January 2010, 20:28:23 »

Ma gindesc ca inainte de a intreba ar trebui sa-ti pui intrebarea tie. Tu daca ai fi agent ai misca un deget ptr cineva cu care nu ai nimic la mina? Adica esti convins ca  dupa munca depusa iti vei lua partea stiind ca de fapt clientul are contract cu altul? Si daca vei lua vei lua cit? Si ti-ai dat raspunsul singur.

Offline kiwi

• Newbie
  • *
« Reply #9 on: Sunday 10 January 2010, 05:46:15 »

esti liber sa incerci cu 10 daca vrei nu exista vreo lege sa interzica sa faci asta,la urma urmei cine e mai bun cistiga ei sint agenti sa vinda si sa nu ii plingem.

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #10 on: Sunday 10 January 2010, 18:41:31 »
Nu cred ca ai inteles dar e in regula.
Ma gindesc ca inainte de a intreba ar trebui sa-ti pui intrebarea tie. Tu daca ai fi agent ai misca un deget ptr cineva cu care nu ai nimic la mina? Adica esti convins ca  dupa munca depusa iti vei lua partea stiind ca de fapt clientul are contract cu altul? Si daca vei lua vei lua cit? Si ti-ai dat raspunsul singur.
Miroase frumos

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #11 on: Sunday 10 January 2010, 18:42:17 »
Exact asta e ideea.
Merci
esti liber sa incerci cu 10 daca vrei nu exista vreo lege sa interzica sa faci asta,la urma urmei cine e mai bun cistiga ei sint agenti sa vinda si sa nu ii plingem.
Miroase frumos

Offline freddy

• Jr. Member
  • **
« Reply #12 on: Sunday 10 January 2010, 19:12:07 »
Nu cred ca ai inteles dar e in regula.

Se poate .

ca si precedesorii mei iti urez bafta la vinzare si sa ne dai si noua pontul cu cine accepta ca e bine de stiut pe viitor.
« Last Edit: Sunday 10 January 2010, 19:17:40 by freddy »

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #13 on: Sunday 10 January 2010, 19:32:20 »
Merci, o sa va anunt.
Se poate .

ca si precedesorii mei iti urez bafta la vinzare si sa ne dai si noua pontul cu cine accepta ca e bine de stiut pe viitor.
Miroase frumos

Offline P57

• Full Member
« Reply #14 on: Sunday 10 January 2010, 23:34:54 »
Sigur ca se poate, dar nu in Canada.
Vindeca-te de schmecheria romaneasca pentru ca aici o sa gasesti schmecheri de 1000x mai buni decit in Romania.

Nu stiu cine ar sta la discutii cu tine daca nu semnezi un contract cu el.
Pe contract e trecut comisionul lui , pe care il va trece in fisa fiscala.

Pe vorbe, mai merge pe la Dolhasca.

Deci, raspunsul este categoric: NU.

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #15 on: Monday 11 January 2010, 04:02:52 »
Se pare ca nici tu nu ai inteles si sigur nu cred sa fii agent dar aici nu este vorba de  smecheria romaneasca si in mod cert te adresezi unui tip ce nu cunosti dar sa fiu scurt,pentru linistea ta se pot incheia contracte si de 24 de ore in vederea vinzarii unei proprietati intre agent si proprietar iar comisionul incasat nu este ascuns ci declarat deci inainte sa sari calul te rog sa te informezi.Deci categoric ,tu nu ai fost ci ai dedus doar iar de Dolhasca nu cred ca eu sa fi auzit dar urmindu-mi propriul sfat ma voi informa si iti voi reveni pe marginea subiectului mentionat.
Sigur ca se poate, dar nu in Canada.
Vindeca-te de schmecheria romaneasca pentru ca aici o sa gasesti schmecheri de 1000x mai buni decit in Romania.

Nu stiu cine ar sta la discutii cu tine daca nu semnezi un contract cu el.
Pe contract e trecut comisionul lui , pe care il va trece in fisa fiscala.

Pe vorbe, mai merge pe la Dolhasca.

Deci, raspunsul este categoric: NU.
Miroase frumos

Massther Clinic - Massage therapy

Offline georgica81

• Hero Member
« Reply #16 on: Monday 11 January 2010, 06:30:41 »
Se pare ca nici tu nu ai inteles si sigur nu cred sa fii agent dar aici nu este vorba de  smecheria romaneasca si in mod cert te adresezi unui tip ce nu cunosti dar sa fiu scurt,pentru linistea ta se pot incheia contracte si de 24 de ore in vederea vinzarii unei proprietati intre agent si proprietar iar comisionul incasat nu este ascuns ci declarat deci inainte sa sari calul te rog sa te informezi.Deci categoric ,tu nu ai fost ci ai dedus doar iar de Dolhasca nu cred ca eu sa fi auzit dar urmindu-mi propriul sfat ma voi informa si iti voi reveni pe marginea subiectului mentionat.
la ce atitudine ai, nu e de mirare ca fug agentii de tine
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed. = GLOBAL WARMING, SWINE FLU, GOD

Offline vasilem

• new users
« Reply #17 on: Monday 11 January 2010, 17:00:31 »
Dolhasca este o halta sau ceva in genul asta, inainte de Suceava :) :)

Garlic,
Ce nu vrei tu sa accepti, este faptul ca modalitatea cea mai eficienta sa vinzi o casa sau, cel putin, s-o faci cunoscuta pe piata este Internet-ul...in speta reteaua MLS. Ori ca sa-ajunga acolo, trebuie inscrisa in Matrix, reteaua informatica a agentilor imobiliari.
Aceasta retea nu accepta decit o singura inscriere pentru o adresa bine definita. sincer, nu-mi pot imagina cum mai multi agenti vor putea prezenta fiecare proprietatea ta in Matrix???
Deci e clar ca nu va ajunge acolo, chiar daca vei face contracte non-exclusive, in varianta ca ai gasi vreun agent dispus sa faca asta.
Nu-ti ramine decit sa speri ca vreunul din agentii cu care ai vorbit, cind vor avea un client sa-l aduca la casa ta, desi sincer nu vad interesul agentului respectiv...probabil ca tu vrei sa platesti doar o parte de comision, situatia in care agentul respectiv nu cistiga absolut nimic fata de cazul in care si-ar duce clientul la o proprietate care este deja inscrisa pe piata unde va cistiga tot o singura parte de comision.
E o chestie care tine mai mult de logica decit de imobiliare, dar probabil ca tu esti acum subiectiv din cauza unei relatii pe care ai avut-o cu vreun agent si care nu s-a finalizat cum ai fi vrut tu. Cred ca mult mai benefic pentru tine ar fi sa analizezi de ce nu a mers contractul precedent si sa cauti solutii reale de corijare.
Bineinteles ca mai sunt multe alte implicatii ce tin de o afacere de acest gen si-n general vorbesc de riscurile pe care si le asuma un agent inscriptor fata de in contract de courtage de 24 de ore.
Ramin la parerea, fara nici cea mai mica intentie de a-mi jigni vreun coleg, ca agentii care accepta asa ceva sunt numai cei la inceput de drum.

Multa bafta!
Adrian
« Last Edit: Monday 11 January 2010, 17:13:30 by vasilem »

Offline garlic

• Jr. Member
  • **
« Reply #18 on: Monday 11 January 2010, 19:55:19 »
Multumesc tuturor pentru parerile si eventualele sfaturi dar titlul acestui anunt chiar daca pare a fi scapat multor  agenti are si partea lui buna.Inchei prin a va spune ca am deja 6 agenti ce au clientii lor si ai vor redirectiona pentru a obtine procentul de 5 % ca si unic agent, pentru o suma intre 19000 si 22000$.
Merci
Miroase frumos

Offline P57

• Full Member
« Reply #19 on: Tuesday 12 January 2010, 00:04:30 »
Felicitari:
In mai putin de 24h, timpul de la postarea initiala, ti-ai facut rost de 6 agenti care sa-ti vinda casa.
Poate ne spui si noua ce contracte ai semnat ca sa ne emancipam si noi.Banuiesc ca ai folosit unii de la agentii diferite.Care dintre ei o pune pe MLS?
....

Parerea mea ramine ca nici un agent afiliat n-o sa-ti semneze un contract non-exclusiv.