Author Topic: Vancouver - intrebari practice  (Read 8223 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline theolix

 • new users
 • Posts: 91
Vancouver - intrebari practice
« on: Thursday 18 December 2008, 20:18:16 »
Avem cateva zile la dispozitie sa decidem daca vrem cu adevarat sa ne mutam in Vancouver...Nu stiu daca e cineva din Vancouver, sau cineva care a cochetat cu ideea unei mutari acolo, as avea un mic pachetel de intrebari:

- cat costa chiria pt un 2 bdr sau 3 bdr appartment intr-o zona frumoasa ?  si de fapt UNDE trebuie stat si unde nu ? Nu sunt dornic de economii cu orice pretz, dar nici nu ma uit dupa echivalentul Westmountului...
- Cat costa gradinitza pe luna pt un copil de 1 an? Se gasesc locuri, sau e ca in coibec?
- S-or plati impozite mai mici pe salariu ? cam care e diferenta fata de qc?
- Sunt chiar asa de urati si invazivi kinezii aia sau merge?
- Clima e chiar mediteraneeana + ploaie, sau de fapt e mizerabil iarna si acolo?
- Asigurarea al masina cat costa de fapt? ceva de stilul focus din 2004 ca exemplu pe care plateam 2cotes 500/an la cat ajunge acolo ??
- in fine, cu olimpiada aia arata criza la fel de urat ca aici, sau e mai relaxata atmosfera?
- Salariile cum sunt fatza de Qc ?
Multumesc mult, orice raspuns e bine-venit !


Offline danigrigo

 • new users
 • Location: la ocean
 • Posts: 38
Răspuns: Vancouver - intrebari practice
« Reply #1 on: Sunday 21 December 2008, 03:03:27 »
Salutari din Vancouver! Noi sintem de 4 ani si jumate pe aici. Romanii stau in general prin New Westminster ,e mai central, chirii 2 bd cam in jur de 900, mai sint romani si in Coquitlam (unde stam si noi), aici orasul este mai frumos, chiriile sint la fel, noi avem chirie mica pt ca stam la subsidy (subventii pt income redus). Se mai poate sta si in Port Coquitlam cu chirie mai mica 700 pt 2 bd., insa te indepartezi de centru si poti sa ai probleme cu transportul. Despre gradinita nu prea stiu, fetita noastra mergea 2 zile pe sapt. pt cateva ore si plateam 100$. Impozitul pe salariu nu stiu daca e mai mic, stiu ca daca depasesti 37 000$ este 20,5%. Salariile se spune ca sint un pic mai mari, eu am lucrat intr-o fabrica cu 16, apoi in spital cu 20 la ora. Multi lucreaza in constructii, faianta, parchet, se castiga infinit mai bine. Pe chinezi trebuie sa ii iubesti, e adevarat ca sint aprox. 40% din populatie... Asigurarea la masina? eu pt un civic nou din 2007 platesc 145$ pe luna, n-am de ales... Vremea nu e rece dar ploua foarte mult toamna si iarna, acum este frig si ninge - 15, dar de obicei zapada nu tine mai mult de 2 saptamani. Verile sint spledide, peisajul pe masura, olimpiada e umflata cu aer cald tinand cont ca va dura doar 2-3 saptamani, criza nu prea se cunoaste aici in ce priveste munca, doar preturile la case au scazut cu vre-o 20%. In ce priveste preturile imobiliare este de domeniul sf. Eu ma gandesc serios s-o tai de aici pt ca pur si simplu nu ai nici-o sansa in urmatorii ani sa te apropii de vre-un apartament. Doar daca ai ceva bani la ciorapi sau te muti in Abbotsford aprox 50 km E de Vancouver, dar acolo e avantajos doar daca ai vre-o meserie in domeniul sanatatii. Pentru mai multe informatii ma poti contacta la danigrigo@yahoo.com. Sanatate si Craciun fericit! God bless you!
NIHIL SINE DEO

Offline theolix

 • new users
 • Posts: 91
Răspuns: Vancouver - intrebari practice
« Reply #2 on: Saturday 03 January 2009, 14:01:03 »
Multumesc mult pentru raspuns !

Si un an nou fericit !


Offline ralu_qc

 • new users
 • Location: montreal
 • Posts: 141
 • [Scrie un text beton aici]
Răspuns: Vancouver - intrebari practice
« Reply #3 on: Tuesday 10 March 2009, 22:47:11 »
Foarte important pentru cei ce vor Vancouver!!!.http://www.cfc-cafc.gc.ca/info_for-renseignement/Licensing/default_e.asp